Kolesarskega izleta po krožni poti, ki se je začela in končala pred radovljiško osnovno šolo, se je letos udeležilo okoli petdeset kolesarjev, med katerimi je bil tudi župan Radovljice Ciril Globočnik.

Po mestu s kolesom ali z avtobusom

Ta teden po Radovljici in Lescah spet vozi mestni avtobus. V okviru Evropskega tedna mobilnosti tudi kolesarski izlet, predstavitve sistema izposoje koles in zaključek sezone na biodinamičnem vrtu.

Radovljica – V sredo so v Radovljici v okviru Evropskega tedna mobilnosti pripravili še 17. kolesarski izlet, tokrat organiziran v dveh skupinah. Na nekaj več kot dvanajst kilometrov dolgo krožno pot, ki je vodila mimo petih novih postaj za izposojo koles v Radovljici, Lescah in Begunjah, se je tokrat odpravilo okoli petdeset kolesarjev. Po vrnitvi so si udeleženci lahko ogledali biodinamični učni vrt in se okrepčali z napitki in jedmi, pripravljenimi iz pridelkov z vrta, ki zaključuje že svojo sedmo sezono.

Radovljičani in Leščani v tem in polovici naslednjega tedna spet lahko uporabljajo brezplačni mestni avtobus; skrajni točki krožne linije sta križišče med Langusovo in Ljubljansko ulico v Radovljici ter Trgovsko-nakupovalni center v Lescah, med njima pa je organiziranih še 17 postajališč, na katerih avtobusi vozijo med deveto zjutraj in sedmo zvečer.

Številne aktivnosti so ob Evropskem tednu mobilnosti pripravili tudi na osnovnih ter srednjih šolah in vrtcih. S tako imenovanim pešbusom se učenci v šolo odpravijo peš v organiziranih skupinah po domišljeno začrtanih poteh in po stalnem urniku. Organizirajo ga V OŠ F. S. Finžgarja Lesce in OŠ Staneta Žagarja Lipnica. V OŠ A. T. Linharta Radovljica tako kot v preteklih letih nadaljujejo akcijo Aktivno v šolo, v okviru katere učitelji otroke počakajo na dogovorjenih lokacijah v Radovljici in Vrbnjah ter jih pospremijo v šolo. OŠ Antona Janše Radovljica pa je tudi letos vključena v projekt Gremo peš s kokoško Rozi. V Evropskem tednu mobilnosti se otroci skupaj z učitelji in ob podpori staršev trudijo v šolo prihajati na trajnostni način ter se na tak način gibali tudi v popoldanskem času.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

zmerno oblačno
vlažnost: 61 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

6/14

petek

3/19

sobota

5/18

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Kranj, 30. oktober 2020

Mesečne meritve na društvu upokojencev odpadejo

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

PREDAVANJA / Gorenjska, 5. november 2020

Energijska vrednost voda

 

 
 

 

 
 
 

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 13:06, 30. oktober

Sem pogledal. Ljudi zaprli v stanovanja in postavili vojsko pred blok ali hišo. Ampak še vedno se niso rešili virusa. S karanteno ni mogoče ...

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 11:48, 30. oktober

Janez, si pogledal tudi, kako so premagali kovid in kako živijo danes?

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 11:37, 30. oktober

Vabljeni na kakšen video na YouTube o proizvodnji mask na Kitajskem. Bo marskido premislil preden jo bo dal na nos in usta.

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 10:53, 30. oktober

Vse, razen Primoža, ki so bili proti nošenju mask, kazensko preganjat do INDIJE !!!

Župan predstavil proračun / 08:16, 30. oktober

"obnova ceste za Verigo in cestnega odseka SPAR-Filipič". Nekateri projekti se kar copy/paste pojavljajo v proračunih zadnjih 10 let. Obnova...

V intenzivni negi več kot sto bolnikov / 22:47, 29. oktober

"V UKC-ju Ljubljana so v letošnji sezoni hospitalizirali 450 bolnikov, pri katerih so ugotovili gripo, in 300 bolnikov z respiratornim sinci...

V intenzivni negi več kot sto bolnikov / 17:00, 29. oktober

Še enkrat preber.

hahahahahahaa