Direktor NGena Roman Bernard in Blaž Pesjak, generalni direktor Merkurja trgovina, ob podpisu strateškega partnerstva

Naredila pionirski korak

Nakelski Merkur in žirovniški NGEN sta sklenila strateško partnerstvo na področju energetske transformacije. Merkur bo nadgradil optimizacijo porabe električne energije v svojih trgovskih centrih.

Ljubljana – Generalni direktor Merkurja trgovina Blaž Pesjak in direktor družbe NGEN iz Žirovnice Roman Bernard sta ta teden v Ljubljani podpisala dogovor o strateškem partnerstvu na področju energetske transformacije. Gre za pomemben korak k prihodnjemu razvoju sodobnih brezogljičnih tehnologij v Sloveniji, so prepričani v obeh podjetjih.

V trgovskih centrih Merkurja bodo v prihodnje na voljo Teslini Powerwall hranilniki električne energije, za katere so v NGEN-u razvili integracijsko platformo, s katero kupec lahko sodeluje na energetskem izravnalnem trgu. Merkur bo tudi optimiziral porabo električne energije v svojih centrih s Teslinimi električnimi polnilnicami »powered by NGEN« za avtomobile na parkiriščih, že obstoječe polnilnice pa bodo nadgradili z dodatnimi Tesla powered by NGEN baterijami.

S strateškim partnerstvom po mnenju generalnega direktorja Merkurja trgovina Blaža Pesjaka delajo pionirske korake. »Predvsem na področju individualnih uporabnikov, pri njihovem ozaveščanju in spodbujanju uporabe naprednih, tudi okolju prijaznejših tehnologij, delamo s takim partnerstvom pomembne inovativne in cenovno dostopne korake tudi pri spodbujanju na primer novogradenj ali prenov na področju ogrevalnih sistemov, pri čemer lahko odslej lastniki individualnih hiš za pogon toplotne črpalke vgrajujejo tudi Tesla Powerwall integrirano tehnologijo, ki so jo razvili prav naši slovenski partnerji v Žirovnici,« je dejal Pesjak in napovedal tudi nadaljnjo postavitev sončnih elektrarn, ki jih že imajo na strehah trgovskih centrov Primskovo in Hudinja, še na strehe štirih trgovskih centrov. Če se bo projekt montaže baterij Tesla izkazal za ekonomsko upravičenega, ga bodo razširili še na ostale centre.

Direktor NGEN Roman Bernard je pojasnil, da hranilnik električne energije Tesla Powerwall omogoča enostavno nadgradnjo do deset enot na GW 135kWh/50kW, inteligentna oprema pa omogoča nadzor celotnega objekta z mobilno aplikacijo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

zmerno oblačno
vlažnost: 72 %
veter: Z, hitrost: 29 km/h

4/16

sreda

7/16

četrtek

10/18

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

PRIREDITVE / Radovljica, 24. oktober 2020

Bralni krožek na spletu

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

 

 
 

 

 
 
 

Želijo spremembo zakonodaje / 06:31, 21. oktober

Joj, Primož spet obračaš besede.Nikoli nisem napisal, da je čefurka. Uporablja pa v komentarjih čefurizme, to pa ja.Strinjam se s tistimi, k...

Želijo spremembo zakonodaje / 21:34, 20. oktober

A ni Kitty ena čefurka k te je pošiljala na kastracijo? Dej, upoštevaj njen nasvet no...

Želijo spremembo zakonodaje / 21:31, 20. oktober

Ti imaš ženo?
A je pisunka na paprikaš TV?
Ej, a kamera je nazaj?

Želijo spremembo zakonodaje / 17:15, 20. oktober

Kitty, komentar je skopiran iz Nove.
Stavit sem šel z ženo, da bo Primož začel Novo brati, in da ga bom do volitev prepričal, da bo volil SDS.
A za znesek sprašuješ?
10€, tako kot vedno.

Želijo spremembo zakonodaje / 16:02, 20. oktober

Se opravičujem, Čoralićev... Ćordićev je toliko v Sloveniji, da človek mal zameša.... je pa večina na istem! Molzejo!

Želijo spremembo zakonodaje / 15:59, 20. oktober

Se pridružujem mnenju Wojciechowkega! Zakaj Ćoraliću 1750 € pomoči?? Kaj misli, da bo repal v nedogled in s tem preživljal svoje otroke??...

Le še korak od razglasitve epidemije? / 13:56, 20. oktober

Janševikov ni.
Ta pojem so si izmislili tisti, ki potrebujejo notranjega sovražnika.
hehehehe