Ivan Tičar iz Voklega, ki je tri mandate zapored vodil svet Območne enote Kranj, tokrat na volitvah ne kandidira.

Znani kandidati za volitve v zbornico

Volilna komisija Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) je že potrdila kandidature za volitve v svet zbornice ter v svete trinajstih območnih enot.

Ivan Tičar iz Voklega, ki je tri mandate zapored vodil svet Območne enote Kranj, tokrat na volitvah ne kandidira.

Kranj – V zbornici so načrtovali volitve v zbornične organe, to je v svet zbornice in v svete območnih enot, že spomladi, a jih zaradi epidemije covida-19 niso mogli izpeljati, zato je državni zbor z zakonom organom zbornice podaljšal mandat do 1. novembra. Upravni odbor zbornice je po koncu epidemije razpisal nove volitve, ki bodo za kmete in druge fizične osebe (prva volilna skupina) v nedeljo, 4. oktobra, za podjetja, zadruge in druge pravne osebe (druga volilna skupina) pa v sredo, 30. septembra. Volilna komisija je kandidature že potrdila kandidature oziroma kandidatne liste.

Kandidati za svet KGZS

V volilni (območni) enoti Kranj, ki pokriva območje osemnajstih občin oziroma petih upravnih enot – Jesenice, Radovljica, Tržič, Kranj in Škofja Loka, bodo kmetje v svet KGZS izvolili tri člane, podjetja, zadruge in druge pravne osebe pa enega. Kmetje bodo lahko izbirali med sedmimi listami, na vsaki so po trije kandidati. Na Kmečki listi – društva za razvoj kmetijstva in podeželja so Igor Kuralt iz Žabnice, Primož Šimenec z Olševka in Janko Golorej iz Voklega, na listi Društva Forum za kmetijstvo in podeželje SDS so Anže Perčič iz Seničnega, Štefan Dežman iz Radovljice in Janez Bogataj iz Palovič, na listi Kmečkega društva Nove Slovenije so Martin Križnar iz Kranja, Andrej Ogrin iz Bohinjske Bistrice in Ciril Peternel iz Drage, na listi Društva SKZ – Slovenska kmečka zveza so Janko Jeglič iz Podbrezij, Viktor Markelj iz Potoka in Jože Soklič s Sela pri Bledu, kandidati Društva članov sindikata kmetov so Stanislav Bergant iz Kokre, Jožef Perne iz Loma pod Storžičem in Petra Potočnik s Hotavelj, Listo zadružnikov – društva za razvoj zadružništva in kmetijstva sestavljajo Dušan Pintar iz Gorenje vasi, Janez Šebat iz Smokuča in Janez Zmrzlikar iz Hrastja, na listi Društva slovenski kmet pa so Rok Roblek iz Bašlja, Robert Golc s Spodnjega Brnika in Janez Benedičič iz Martinj Vrha. In kdo so gorenjski kandidati pravnih oseb za svet KGZS? To so: Janez Šimenc – Župnija Kranjska Gora, Jernej Marenk – Župnija Cerklje, Janez Porenta – KGZ Sloga Kranj, Mirko Jenko – KZ Cerklje in Drago Česen – KZ Križe.

Kandidati za svet Območne enote Kranj

V svet območne enote Kranj bodo kmetje izvolili deset članov, pravne osebe pa enega. Kmetje bodo lahko izbirali med sedmimi listami, na katerih je skupno 56 kandidatov. Na listi Društva slovenski kmet so Jože Mulej s Sela pri Bledu, Barbara Lombar iz Babnega Vrta, Janez Jenko iz Gorenje vasi - Reteč, Anže Legat iz Hraš, Janez Škrjanc iz Seničnega, Franci Fon s Spodnjega Brnika, Jaka Brolih z Zgornjega Jezerskega, Miha Smolej iz Planine pod Golico, Rok Roblek iz Bašlja in Robert Golc s Spodnjega Brnika. Na listi Kmečkega društva Nove Slovenije je pet kandidatov: Martin Križnar iz Kranja, Janez Jerala iz Mavčič, Ciril Peternel iz Drage, Jožef Skuber z Zgornjega Jezerskega in Janez Pazlar z Bleda. Lista Društva Forum za kmetijstvo in podeželje SDS šteje tri kandidate, na njej so: Anže Perčič iz Seničnega, Janez Bogataj iz Palovič in Štefan Dežman iz Radovljice. Na listi Društva članov sindikata kmetov so Stanislav Bergant iz Kokre, Jožef Perne iz Loma pod Storžičem, Petra Potočnik s Hotavelj, Marija Bergant iz Kokre, Irena Vrhunc iz Podblice, Janez Smrtnik s Spodnjega Jezerskega, Marko Kuhar z Ambroža pod Krvavcem, Ivana Repinc z Raven v Bohinju, Rafael Torkar iz Smoleve in Stanko Lotrič z Jamnika. Na Kmečki listi – društva za razvoj kmetijstva in podeželja kandidirajo Igor Kuralt iz Žabnice, Primož Šimenec z Olševka, Zvonko Dolinar iz Stare Oselice, Luka Klinar iz Plavškega Rovta, Marko Gasser iz Zgornjih Danj, Marjan Fister z Ovsiš, Vili Režek s Kamenj, Franc Kern iz Srednje vasi pri Šenčurju, Franc Kalan s Suhe pri Škofji Loki in Janko Golorej iz Voklega. Listo Društva SKZ – Slovenske kmečke zveze sestavljajo Viktor Markelj iz Potoka, Marko Kern iz Velesovega, Mojca Slivnik iz Podhoma, Nejc Dolenc iz Vrbenj, Franc Čebulj iz Adergasa, Jože Soklič s Sela pri Bledu, Marjan Čadež iz naselja Na Logu, Aleš Šifrer iz Žabnice, Ana Jeglič iz Podbrezij in Alojzij Ješe z Jame. Lista zadružnikov – društva za razvoj zadružništva in kmetijstva šteje osem članov, to so Janez Šebat iz Smokuča, Marko Jagodic iz Selc, Janez Zmrzlikar iz Hrastja, Matej Kne s Cerkljanske Dobrave, Vinko Toman z Brega pri Žirovnici, Dušan Pintar iz Gorenje vasi, Franc Kuralt z Zgornjega Brnika in Janez Martinčič z Dolgih Njiv. Kandidati pravnih oseb so Drago Česen – KZ Križe, Jernej Marenk – Župnija Cerklje, Janez Šimenc – Župnija Kranjska Gora, Slavko Rabič – KGZ Sava Lesce in Janez Porenta – KGZ Sloga Kranj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

megla
vlažnost: 100 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

3/15

torek

6/18

sreda

7/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Jesenice, 20. oktober 2020

Prireditve v jeseniški knjižnici odpovedane

PRIREDITVE / Radovljica, 24. oktober 2020

Bralni krožek na spletu

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

 

 
 

 

 
 
 

Le še korak od razglasitve epidemije? / 04:03, 20. oktober

"Od jutri naprej boš po 9. uri zvečer čemel doma"----------------Doma je najlepše. Zato smo se boril.Ti mešaš NIJZ in demokracijo. Še veliko...

Nova radovljiška knjižnica ima že novo streho / 22:49, 19. oktober

Izvajalec je pustil na strehi še kar nekaj svoje opreme. Za vsak slučaj. Koncept stavbe je prezahteven za SLO gradbenike. Arhitekt si je zam...

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 15:12, 19. oktober

Diktatura in splošna beda, v katero nas pod pretvezo epidemije pelje trenutna ablast po nareku Bruslja !!
Bo šlo?

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 14:49, 19. oktober

Objasni, kaj imata „omejitev gibanja ljudi“ in „živilske karte in partijske uniforme“ skupnega?

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 13:42, 19. oktober

Alo Hojs, kdaj dobimo živilske karte in partijske uniforme?

Le še korak od razglasitve epidemije? / 13:42, 19. oktober

Od jutri naprej boš po 9. uri zvečer čemel doma in razmišljal o demokraciji...

Le še korak od razglasitve epidemije? / 13:40, 19. oktober

A kej veš kje je dr. Krek? Je že imel poslovilno?