Nova dvorana predstavlja največjo naložbo v zgodovini samostojne občine, pravi župan Janez Žakelj. / Foto: Tina Dokl

V Žireh nova športna dvorana

Ob osnovni šoli v Žireh bodo popoldne tudi uradno odprli novo športno dvorano z navezovalnim delom na šolo, v katerem so uredili še kuhinjo z jedilnico, večnamenski prostor ter dve dodatni učilnici in dve igralnici.

Žiri – Gradnjo 8,1 milijona evrov vredne nove športne dvorane v Žireh so končali že spomladi, a je zaradi razmer, povezanih z epidemijo novega koronavirusa, v polnosti zaživela šele ob začetku šolskega leta. Danes popoldne bodo dvorano, ki predstavlja največjo naložbo v zgodovini samostojne občine, tudi uradno odprli. Novo dvorano je mogoče razdeliti na tri polja, ob tem pa imajo uporabniki na voljo še tri spremljajoče dvorane: za ples, plezanje in borilne športe. Posebnost v dvorani je še jama s penami za akrobacije.

»Začetki investicije v Športno dvorano Žiri segajo že v leto 2010, ko smo naročili prostorsko preveritev možnosti za umestitev nove dvorane in nove osnovne šole, želje po novi dvorani pa so izhajale še iz časov, preden sem nastopil mandat župana,« je spomnil župan Janez Žakelj in dodal, da so se Žiri s skoraj štirideset let staro telovadnico uvrščale med pet odstotkov občin z najslabšo športno infrastrukturo in torej najslabšimi pogoji za športno dejavnost. Z novo sodobno dvorano se je to spremenilo. Že od začetka novega šolskega leta v njej potekajo športne dejavnosti osnovne šole, prav tako jo že uporabljajo tudi za popoldanske aktivnosti, je pojasnil Gregor Mlinar z Občine Žiri. Skupaj s šolo je tako v dvorani ta čas 22 uporabnikov, dvorana pa je za zdaj zasedena osemdesetodstotno. Prvo lopato za gradnjo nove dvorane so sicer zasadili avgusta 2018, glavnina del, vključno z opremo, pa je bila končana letos spomladi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

oblačno
vlažnost: 87 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

9/12

ponedeljek

4/5

torek

0/11

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Muke z vodo / 21:49, 11. april

Upam, da je ta novica zapoznela prvoaprilska šala.

Muke z vodo / 17:14, 11. april

Karavanke pa polne vode ja..presežena dovoljena vrednost sulfatov? Verjetno res, a ko bo gradnja zaključena bi se to dalo nekako urediti.. V...

Še letos novi trgovski center / 15:36, 11. april

Najbolj smešne so zahteve občine po zelenih površinah in zeleni strehi; sosednje stavbe so dolgočasne industrijske hale in parkirišča, kjer ...

Še letos novi trgovski center / 10:54, 11. april

Bolje bi bilo, če bi zgradili kako novo tovarno, ki bi prinašala dodano vrednost. Trgovin je že zdaj preveč.

Še letos novi trgovski center / 10:22, 11. april

To rabmo ja, vsaka vas svoj trgovski center..

Kudić meni, da je bil oškodovan / 10:21, 11. april

Jao, mutibarić ...

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !