Investitor ni oddal vloge

Investitor v načrtovani dom starejših v Železnikih kljub dogovoru na ministrstvo ni oddal vloge za zamenjavo lokacije. V občinski upravi sedaj čakajo na njegova pojasnila, za pomoč pri iskanju rešitev pa se bodo srečali tudi z vodstvom Domela.

Železniki – Pri postopkih v zvezi z načrtovanim domom starejših v Železnikih je prišlo do novega zapleta. Kot je na seji občinskega sveta minuli četrtek poročal župan Anton Luznar, je občinski svetnik Miran Šturm ob poizvedovanju na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve dobil informacijo, da investitor SeneCura Central SI ni oddal vloge za zamenjavo lokacije doma, pa čeprav so se o tem dogovorili že pred tremi meseci. V občinski upravi sedaj čakajo na pojasnila investitorja, ki mu je ministrstvo konec predlanskega avgusta podelilo koncesijo za projekt grozda petih manjših domov, med katerimi je tudi železnikarski.

Kot smo že poročali, pa je škofjeloška upravna enota v predodločbi ugotovila, da dobrih dva tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče Na Kresu, kjer bi gradili dom, nima ustrezno predvidenih površin za parkiranje. Večino so jih namreč predvideli na treh nekoliko oddaljenih lokacijah, a bi morale biti na funkcionalnem zemljišču objekta. Župan in predstavniki SeneCure so se tako konec junija na sestanku na ministrstvu dogovorili, da bo investitor podal predlog za prestavitev načrtovanega doma s predvidene lokacije, ki jo je zagotovila občina, na sosednje, še enkrat večje zemljišče v zasebni lasti na drugi strani vodotoka Dašnica.

Župan domneva, da so investitorja od oddaje vloge verjetno odvrnili večji stroški, povezani z drugim zemljiščem: poleg kupnine so tu še dodatni stroški za zagotovitev poplavne varnosti, zgraditi bi bilo treba dostopno pot in most preko vodotoka ter verjetno ponovno izdelati projekt. Kot je pojasnil, so na direktorja SeneCure v Avstriji Antona Kellnerja ter Markusa Zollerja, ki je pri njih zadolžen za gradnjo domov, vključno z grozdom manjših domov v Sloveniji, in se je tudi udeležil sestanka na ministrstvu, naslovili elektronsko pošto s povzetkom dogovorov ter vprašanjem, zakaj niso podali vloge za spremembo lokacije in kakšne načrte imajo glede gradnje doma v Železnikih. Prav tako so ju prosili, da bi se sredi oktobra sestali, saj naj bi bila povabljena na slovesnost ob polaganju temeljnega kamna za dom starejših v Žireh, ki ga bodo prav tako zgradili v okviru omenjenega grozda.

Še pred tem se bodo v tem tednu po besedah župana srečali tudi z direktorjem Domela Matjažem Čemažarjem in njegovim sodelavcem Janezom Rihtaršičem. »Pogovarjali se bomo, ali so pripravljeni kriti del stroškov v primeru gradnje doma na novi lokaciji. Sledil bo še sestanek s predstavniki stolpnic in mestnega odbora Na Kresu, da vidimo, ali so tudi kakšne možnosti za parkirišča v samem naselju,« je še povedal Luznar.

Svetniku Šturmu se zdi škoda, da so od dogovora na ministrstvu pretekli že trije meseci, saj bi lahko v tem času že začeli pogovore z investitorjem in iskati rešitve.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

megla
vlažnost: 99 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-6/4

sreda

-6/7

četrtek

-3/6

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 29. januar 2021

Od Babnega Polja do Goričic pri Cerkniškem jezeru

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Tragedija na Pokljuki / 08:36, 26. januar

Torej laže tudi nemški oficir, ki v zapiskih najdenih na komandi na Bledu opiše nagrado dodeljeno hlapcu Obadu.. .?? 150 mark in še 200 cigaret na koncu za pregled požganega bojišča...

Potrdili okužbo z angleškim sevom koronavirusa / 09:57, 25. januar

Zaostritev ukrepov se NE bo zgodila le v primeru, da se minister za zdravje in predsednik vlade ne bosta mogla uskladiti. Vse je mogoče..

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....