Občanom prijazen komunalni prispevek

Občinski svet v Šenčurju je prvič obravnaval predlog odloka o odmeri komunalnega prispevka za območje naselij Voklo in Prebačevo, kjer zdaj gradijo kanalizacijo.

Šenčur – V občini Šenčur s komunalno infrastrukturo opremljajo še zadnji dve naselji, Prebačevo in Voklo na jugu. Tako kot v ostalih delih občine, ki so dobili kanalizacijo in ostalo komunalno opremo, bodo tudi gospodinjstvom v omenjenih vaseh odmerili komunalni prispevek. Kot je na seji občinskega sveta pojasnil Aleš Puhar iz občinske uprave, pri tem upoštevajo vsa izhodišča in predhodne odloke v občini, da ne bi prihajalo do razlik v obremenjenosti občanov s tem prispevkom.

Komunalno omrežje na jugu je občina gradila zgolj z lastnimim denarjem, z obračunom komunalnega prispevka pa bodo del teh vlaganj dobili povrnjen. A gre za manj kot polovico sredstev, ki so jih vložili, smo slišali na seji občinskega sveta. Povprečje izračunanih komunalnih prispevkov je okoli 900 evrov, če bi ga občina želela imeta stodostotno povrnjenega, bi bili zneski občutno višji. Komunalni prispevek za občane so omejili tako navzdol kot navzgor: najnižji znaša 300 evrov, najvišji 1800 evrov, občanom pa bodo tako kot že doslej dali možnost enkratnega ali obročnega odplačila, pri obročnem pa lahko obrok znaša najmanj 100 evrov. Kot je znano, je obračun komunalnega prispevka odviden od velikosti zemljišča, na katerem stoji hiša, in od kvadrature objekta. Kot še pravijo na Občini Šenčur, je komunalni prispevek obračunan prijazno do občanov. Ko bo odlok sprejet (tudi v drugi obravnavi), bodo gospodinjstvom poslali informativni obračun in vse podatke o parceli ter objektu, vzeti iz uradnih evidenc. Na podlagi možnosti pripomb bo občina izdala odločbe, Komunala Kranj pa izdala soglasje za priključitev na infrastrukturo.

Občinski svetniki so predlog odloka v prvi obravnali soglasno podprli. Mateja Knifica iz Prebačevega je le zanimalo, ali so v resnici komunalno pokriti vsi objekti v vasi, kot kažejo karte. Aleš Puhar je temu pritrdil, češ da se bodo lahko vse stavbe, za katere je izdano gradbeno dovoljenje, priključevale na komunalno infrastrukturo, to pa bo potekalo na različne načine, večinoma gravitacijsko, pri nekaterih pa s tlačnimi vodi ali črpalkami.

Oddajte svoj komentar

Kranj -5°

megla
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-6/4

sreda

-6/7

četrtek

-3/6

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 29. januar 2021

Od Babnega Polja do Goričic pri Cerkniškem jezeru

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Tragedija na Pokljuki / 08:36, 26. januar

Torej laže tudi nemški oficir, ki v zapiskih najdenih na komandi na Bledu opiše nagrado dodeljeno hlapcu Obadu.. .?? 150 mark in še 200 cigaret na koncu za pregled požganega bojišča...

Potrdili okužbo z angleškim sevom koronavirusa / 09:57, 25. januar

Zaostritev ukrepov se NE bo zgodila le v primeru, da se minister za zdravje in predsednik vlade ne bosta mogla uskladiti. Vse je mogoče..

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....