Brezplačno cepljenje proti gripi

Medvoški občinski svetniki so s sprejemom rebalansa letošnjega proračuna petdeset tisoč evrov namenili za cepljenje proti sezonski gripi za vse občanke in občane.

Medvode – Pisali smo že, da bo Občina Medvode letos financirala cepljenje proti sezonski gripi za vse občanke in občane, kar je potrdil tudi občinski svet s tem, ko je na septembrski seji sprejel rebalans proračuna za leto 2020. V njem je petdeset tisoč evrov prav za ta namen. To bo v prvi fazi zadoščalo za 3.500 odmerkov cepiva.

Zavod za zdravstveno zavarovanje krije stroške cepljenja proti sezonski gripi za nekatere ranljive skupine, ki se lahko brezplačno cepijo pri izbranem zdravniku, preostali občani Medvod pa se lahko na brezplačno cepljenje naročijo od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro na telefonski številki 01 361 95 15 ali po e-pošti gripa@medvode.si. Cepljenje bo potekalo v Zdravstvenem domu Medvode takoj po dobavi cepiva, ki bo predvidoma v drugi polovici oktobra. Do brezplačnega cepljenja proti gripi v ZD Medvode bodo iz sredstev občinskega proračuna upravičeni občani občine Medvode, ne glede na to, kje imajo izbranega osebnega zdravnika, občina pa bo krila tudi strošek cepljenja za vse zaposlene v javnih zavodih, katerih ustanoviteljica je. To velja tudi za tiste zaposlene, ki niso občani medvoške občine, na cepljenje pa se bodo lahko naročili pri svojem delodajalcu.

Ob najavi projekta sta občane k cepljenju pozvala župan Medvod Nejc Smole in direktorica Zdravstvenega doma Medvode mag. Marjeta Tomšič Matić, dr. med., spec. »Občina Medvode bo ena prvih slovenskih občin, ki brezplačno cepljenje omogoča vsem občanom. Pozivam jih, naj izkoristijo to možnost in s tem zaščitijo sebe in svoje bližnje,« je poudaril Smole.

Oddajte svoj komentar

Kranj -5°

jasno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-6/9

nedelja

-3/10

ponedeljek

-2/10

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 13. marec 2021

Obvestilo MDI Kranj

RAZSTAVE / Škofja Loka, 21. marec 2021

Spoznajmo kolaž skozi sodobno umetnost

DELAVNICE / Škofja Loka, 22. marec 2021

Natečaj za delavnico kritiškega pisanja

 

 
 

 

 
 
 

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 23:10, 4. marec

Ne samo Dunaj. Vsa večja mesta v AVT, Nemčji, Švici...... Moderne sežigalnice sploh ne predelujejo odpadke in jih potem uporabijo kot gorivo...

Tire si želijo pod zemljo / 23:02, 4. marec

Najboljša opcija je direktna povezava Trzin-Kamnik. Domžalska postaja itak sameva. Ne rabijo železnice.

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 19:51, 4. marec

Dokler bo ta smrad, tu ne bo mesta za novo bolnišnico. Če bo pa kdo hotel postaviti sežigalnico, pa bodo naše nevladne okoljevarstvene agenc...

Nova občina / 13:20, 4. marec

Gunčarca hoče še več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije in požrtije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Severni Kranj želi na svoje / 12:54, 4. marec

Gunčarca hoče več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Srednje šole se odpirajo za vse dijake / 11:18, 4. marec

Rast okuženih in vedno manj umrlih, to kar so napovedovali nekateri epidemiologi že lani spomladi pa bili preslišani..Epidemija gre svojo po...

Dediščina, ki mi je dala moč / 08:57, 4. marec

Takih, ki pri maši sedijo v prvi klopi se je najbolj bati..