Novo sezono optimistično začenja Meta Hrovat, ki se je letos februarja na domači progi v Podkorenu veselila tretjega mesta. / Foto: Gorazd Kavčič

Začenja se nova smučarska sezona

Ta konec tedna se bo v Söldnu začela petinpetdeseta sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju, na ledeniku Rettenbach pa bodo nastopile tudi naše smučarke in smučarja.

Kranj – Uvodni tekmi letošnje sezone bosta, če bo vse po načrtih, potekali jutri in v nedeljo, tako dekleta kot fantje pa bodo nastopali v veleslalomu. V ženski konkurenci bodo od naših nastopile Meta Hrovat, Ana Bucik, Neja Dvornik in Tina Robnik, v moški pa Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Med favoriti v moški konkurenci je zagotovo tudi Žan Kranjec iz Bukovice pri Vodicah, ki je v zadnji sezoni v Söldnu osvojil tretje mesto, z zmago v Adelbodnu pa je januarja oblekel rdečo majico vodilnega veleslalomista. Po dveh odpadlih tekmah je na koncu v veleslalomski uvrstitvi sezono končal na četrtem mestu. »Imel sem veliko časa, da sem predelal, kar se je zgodilo ob koncu minule sezone. Samozavest je še vedno visoka oziroma še višja, ker vem, da sem blizu in da imam možnosti za najvišja mesta in mogoče tudi globus. To mi daje optimizem in veliko dodatne motivacije,« je pred prvo preizkušnjo nove sezone povedal Žan Kranjec.

Pred startom v novo sezono je dobro razpoložena tudi naša najboljša veleslalomistka Meta Hrovat iz Podkorena. »Tako poletni kot jesenski trening sem opravila zdrava, zato sem samozavestna in optimistična. Verjamem, da sem na pravi poti za izpolnitev visokih želja,« je povedala Meta Hrovat, njen trener Matija Grašič pa je pojasnil, da je samostojna ekipa maja in junija trenirala po svojem programu, v zadnjih tednih pa se je priključila slovenski reprezentanci.

Sicer pa je na prvi tekmi nove sezone v Söldnu v veljavi strog protokol. Na smučišču so štiri ločene cone. Rdeča cona je za tekmovalce, ločene cone pa si tudi so za medije, organizatorje in vabljene goste, ki pa jih ne bo veliko. Dolina Ötztal bo zaprta za turiste, vanjo bodo lahko vstopali le domačini in tisti, ki so povezani s tekmo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

zmerno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

3/19

sobota

4/16

nedelja

4/20

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

PREDAVANJA / Gorenjska, 5. november 2020

Energijska vrednost voda

 

 
 

 

 
 
 

Vlada k omejitvam dodala nekaj izjem / 20:32, 30. oktober

Dr. Masten, posvetite se pacientom v vladi. Tam imajo vsi psihiatri dovolj dela za 50 let.

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 18:36, 30. oktober

Grem, če greš ti prej na Onkoliški inštitut, kjer se borijo z resnično epidemijo, ki nima samo 0,14% smrtnost kot Covid.

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 18:16, 30. oktober

Predlagam, da greš na Golnik za prostovoljca, tam boš dobil resnico iz prve roke!

O štorkljah in ljubezni so peli tudi Čuki / 18:00, 30. oktober

" Fantje so kljub nastali situaciji poleti prišli na idejo zanimivega koncerta, ga nameravali izpeljati v začetku oktobra, a so ga zaradi v...

Ukrepi podaljšani, včeraj umrlo 23 bolnikov s covidom-19 / 16:18, 30. oktober

Tale Tina je preveč občutila moč vladavine. Oblast je kot opij. Ukrepi, ki jih izdaja vlada nimajo nobene znanstvene podlage, da so uspešni ...

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 16:11, 30. oktober

Nak. Švedski način življenja spremljam že od aprila. Je pa Potrč sedaj na Švedskem in bo objavljal posnetke kako Švedi sobivajo z virusom. V...

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 15:31, 30. oktober

A te dr. Potrč sponzorira?