Že vse od pomladi se v Radvljici ukvarjajo s sanacijo strehe nove knjižnice, ki naj bi bila zdaj vendarle uspešno končana. Izvajalec ureja še strop kletne etaže, zaradi česar so odstranili tlak pred vhodom v knjižnico.

Nova radovljiška knjižnica ima že novo streho

Po dveh letih in pol je streha nove knjižnice zdaj skoraj popolnoma zamenjana, saj je ob vseh večjih deževjih v novo stavbo tekla voda. Ker zamaka tudi v kleti, so že odstranili tlak pred vhodom v knjižnico, da zatesnijo tudi ta del stavbe.

Tako ob poletnih nalivih kot med jesenskim deževjem so knjižničarji postavljali posode, v katere se je stekala voda, ki je v notranjost curljala skozi fasadni ovoj; zdaj se je izkazalo, da tudi skozi streho.

Radovljica – Že tako rekoč prvo deževje po odprtju nove knjižnice v Radovljici pred dvema letoma in pol je pokazalo, da streha na stavbi ne tesni tako, kot bi morala, zaradi česar je, posebej ob večjih deževjih, prostore zalivala voda. Tako ob poletnih nalivih kot med jesenskim deževjem so knjižničarji postavljali posode, v katere se je stekala voda, ki je v notranjost curljala skozi fasadni ovoj; zdaj se je izkazalo, da tudi skozi streho. Knjige sicer niso bile nikoli ogrožene, je pa zaradi vode ves čas nastajala škoda na sami stavbi kot tudi na opremi.

Občina Radovljica se je tako že od odprtja naprej ubadala z odpravljanjem napak in pomanjkljivosti in še spomladi je bilo videti, da so glavnino težav odpravili. A kot pojasnjuje župan Ciril Globočnik, se je kljub sprva obetavnim rezultatom izkazalo, da so v mansardi objekta tudi po prvi sanaciji ostala tri mesta zamakanja, zato je izvajalec pristopil k ponovni sanaciji. Delno so sanirali streho in prezračevalne kanale, ki bi lahko bili vzrok zamakanja, a so bile po izvedbi preizkusa tesnosti na delu strehe nad sejno sobo in pregledu vertikalnih zaključkov odkrite dodatne napake, zato je bil preplaščen še en del strehe ter izvedeni novi vertikalni zaključki. Ker se zamakanje v sejni sobi ni ustavilo, čeprav je izvajalec izvedel uspešen tesnostni preizkus na delu strehe, ki je bila sanirana, je izvedel še sanacijo odtoka z višjega nivoja strehe in nato v celoti preplastil še ta del strehe ter izvedel nove vertikalne zaključke. Vertikalne zaključke je obnovil tudi ob instalacijskih jaških, je v pojasnilu, namenjenem občinskim svetnikom, navedel župan.

Izvajalec ugotavlja, da se po teh posegih ob zadnjem dežju zamakanje strehe v mansardi ni več pojavilo in da mu je, kot kaže, zdaj vendarle v celoti uspelo odpraviti zamakanje v mansardi, ki je, kot pravijo, posledica slabo izvedenih hidroizolacijskih del na strehi ter na vzhodni fasadi pod teraso zaradi slabo izvedenega detajla zaključka fasade. V prihodnjih 14 dneh bodo izvedli še popravila na poškodovanem stavbnem pohištvu, kjer se na velikih drsnih vratih pojavlja zamakanje ob večjih nalivih, ter odpravili zamakanje na podest v drugem nadstropju, ki je po oceni izvajalca sanacije tudi posledica netesnosti fasade.

Izvedli bodo tudi sanacijo stropa kletne etaže, kjer se vztrajno in vedno resneje pojavlja zamakanje ob požarnem stopnišču. S tem namenom so že odstraniti tlak in začeli urejanje drenaže po celotni dolžini ploščadi pred stavbo, kjer se ulovi in nadzorovano odvede voda, ki predvidoma prihaja z Vurnikovega trga, so še pojasnili.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 89 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-5/5

sreda

-5/11

četrtek

-3/10

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 27. november 2020

Predstavitev zbornika Zgodba o KLG

 

 
 

 

 
 
 

Včeraj je umrlo 59 covidnih bolnikov, največ doslej / 10:57, 25. november

G. Logar v nasvetih o depresiji, če si slučajno zgrešil :Depresivni ljudje izražajo veliko različnih žalosti. Žal je pogosto res, da so doži...

Včeraj je umrlo 59 covidnih bolnikov, največ doslej / 10:33, 25. november

Za ta-dva spodaj.TANJA ODGOVARJANajprej hvala za lepe in prijazne besede. Veste, kako pravijo: na tiste res prave stvari je vredno počakati....

Včeraj je umrlo 59 covidnih bolnikov, največ doslej / 09:11, 25. november

Na spletni strani svetovne zdravstvene organizacije je na dan 24.11.2020 podatek, da je v Sloveniji umrlo 663 ljudi zaradi bolezni Kovid 19....

Prva smuka čez nekaj dni / 09:02, 25. november

Optimisti. Do konca marca bomo namreč zaprti v svoje občine. Razen, če nas odreši Karel.

Včeraj je umrlo 59 covidnih bolnikov, največ doslej / 14:59, 24. november

Groza. Ravno za te, ki se zdravijo v intenzivnih sobah, ukrepi vlade nimajo nobenega učinka. Ukrepi namreč niso usmerjeni za zaščito najbolj...

Pričakovanega upada okužb še ni / 12:21, 24. november

Pravzaprav je bilo za pričakovati glede na ekipo, ko vodi ukrepe proto covidu: - dir. NIJZ - strokovnjak za metadonsko zdravljenje odvisnost...

Levica zbira podpise podpore za referendum / 09:41, 24. november

Investicije v Slovensko vojsko so potrebne, nehajo naj se zajebavat ! V normalno funkcionalni državi bi se tudi za ostalo lahko poskrbelo !
Je pa vprašanje kje in kaj se bo kupovalo..