Nika Zorič in Nik Olaj, zmagovalca druge sezone kuharskega šova Mali šef Slovenije, kuhata v prenovljeni gospodinjski učilnici OŠ Preska. Novo podobo je dobila predvsem po njuni zaslugi.

Mala šefa v prenovljeni učilnici

Na Osnovni šoli Preska so prenovili gospodinjsko učilnico – tretjino denarja za to sta z zmago na Malem šefu Slovenije »prikuhala« učenca šole Nika in Nik, preostali denar pa je dodala Občina Medvode.

Medvode – Nika Zorič in Nik Olaj sta letos spomladi postala zmagovalca druge sezone kuharskega šova Mali šef Slovenije in Osnovni šoli Preska, ki jo obiskujeta, s tem priborila denarno podporo v višini deset tisoč evrov, ki jo podarja Mercator. K temu znesku je Občina Medvode dodala še dvajset tisoč evrov. Rezultat je obnovljena gospodinjska učilnica.

»Njuna zmaga in nagrada je bila dovolj težek argument tudi za nas na šoli, da razmišljamo o prenovi gospodinjske učilnice. Projekt nam je ob pomoči občine tudi uspel. Dela so potekala med poletnimi počitnicami. Naši učenci imajo zdaj boljše razmere za kuhanje, pripravo hrane in pouk gospodinjstva. To je primer, kako lahko učenci konkretno sodelujejo s šolo in lokalno skupnostjo,« je ob uradnem odprtju v začetku oktobra dejal Primož Jurman, ravnatelj OŠ Preska.

Niko in Nika so vključili tudi v samo prenovo, prispevala sta svoje ideje, ob odprtju pa sta novo pridobitev tudi preizkusila. Pokazala sta pripravo tortilje z zelenjavno posteljico, račjimi prsmi ter pomarančnim in jogurtovim prelivom, jed, s katero sta navdušila tudi v Malem šefu. Kot sta povedala, je v novi gospodinjski učilnici kuhati povsem drugače kot v stari in poudarila, da je za šolo in za učence pomembna pridobitev. Njuna udeležba in zmaga v kuharskem tekmovanju je na šoli prispevala tudi k še večjemu zanimanju za dejavnosti, povezane s hrano in kuhanjem, kar je potrdil tudi Vasja Avsec, učitelj gospodinjstva na OŠ Preska.

Kuhinja v gospodinjski učilnici je novo podobo dobila po 22 letih. Največja sprememba je otok, ki ga prej ni bilo, na njem so tri kuhališča, skupaj jih imajo pet. Trak ob odprtju sta prerezala prav Nika in Nik v družbi župana Občine Medvode Nejca Smoleta.

Oddajte svoj komentar

Kranj -6°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-6/9

nedelja

-3/10

ponedeljek

-2/10

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 13. marec 2021

Obvestilo MDI Kranj

RAZSTAVE / Škofja Loka, 21. marec 2021

Spoznajmo kolaž skozi sodobno umetnost

DELAVNICE / Škofja Loka, 22. marec 2021

Natečaj za delavnico kritiškega pisanja

 

 
 

 

 
 
 

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 23:10, 4. marec

Ne samo Dunaj. Vsa večja mesta v AVT, Nemčji, Švici...... Moderne sežigalnice sploh ne predelujejo odpadke in jih potem uporabijo kot gorivo...

Tire si želijo pod zemljo / 23:02, 4. marec

Najboljša opcija je direktna povezava Trzin-Kamnik. Domžalska postaja itak sameva. Ne rabijo železnice.

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 19:51, 4. marec

Dokler bo ta smrad, tu ne bo mesta za novo bolnišnico. Če bo pa kdo hotel postaviti sežigalnico, pa bodo naše nevladne okoljevarstvene agenc...

Nova občina / 13:20, 4. marec

Gunčarca hoče še več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije in požrtije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Severni Kranj želi na svoje / 12:54, 4. marec

Gunčarca hoče več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Srednje šole se odpirajo za vse dijake / 11:18, 4. marec

Rast okuženih in vedno manj umrlih, to kar so napovedovali nekateri epidemiologi že lani spomladi pa bili preslišani..Epidemija gre svojo po...

Dediščina, ki mi je dala moč / 08:57, 4. marec

Takih, ki pri maši sedijo v prvi klopi se je najbolj bati..