Iščejo rešitve za dom starejših

Če želimo v Železnikih dom starejših, bo treba priti naproti investitorju, pravi župan Anton Luznar. Na pomoč je pripravljen priskočiti Domel, poleg tega potekajo pogovori s stanovalci naselja Na Kresu.

Železniki – Župan Anton Luznar je minuli četrtek na seji občinskega sveta, ki je tokrat potekala kot videokonferenca, poročal tudi o aktivnostih v zvezi z načrtovanim domom starejših. Spomnimo: potem ko je škofjeloška upravna enota v predodločbi ugotovila, da zemljišče Na Kresu nima ustrezno predvidenih površin za parkiranje, ki bi morale biti na funkcionalnem zemljišču objekta, so se župan in predstavniki investitorja, družbe SeneCura, junija na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve dogovorili, da bo investitor podal predlog za prestavitev doma na zemljišče na drugi strani vodotoka Dašnica, česar pa nato ni storil. Uradnega odgovora, zakaj so si premislili, občina še ni prejela. Kot kaže, pa je v primeru zamenjave lokacije pripravljen pomagati Domel. Župan se je namreč sestal z vodstvom največjega železnikarskega podjetja, ki je pripravljeno sodelovati tako pri nakupu zemljišča kot tudi pri protipoplavni ureditvi.

Župan je tudi razložil, da jih je v začetku oktobra na občini obiskal novi direktor za razvoj SeneCure v Sloveniji Robert Žvižaj. »Neuradno je povedal, da je ekonomsko upravičen dom s 150 nastanitvenimi mesti in da je SeneCura bolj zainteresirana za gradnjo večjih domov,« je dejal župan. SeneCura je od lanskega poletja v Sloveniji kupila tri večje domove: v Radencih, Vojniku in Mariboru, ob letošnjem razpisu pa so se prijavili še za tri domove s po 156 posteljami, in sicer v Rušah, Mislinji in Šentjerneju. Železnikarski dom s 55 posteljami so predvideli v okviru grozda petih manjših domov. Žvižaj je po besedah župana tudi povedal, da bi se lažje pogovarjali o ideji grozda (skupna uprava, možnost prerazporejanja osebja ...), če bi šlo za manjši dom na Štajerskem, kjer imajo že več domov. »V našem grozdu pa so domovi razmeroma razdrobljeni po Sloveniji in to skoraj ne pride v poštev, tako da bodo te domove jemali kot vsakega zase,« je pojasnil Luznar.

Sestal se je tudi s predstavniki štirih stolpnic in Mestnega odbora Na Kresu glede funkcionalnega zemljišča za parkirišče. Po besedah župana je ena možnost, da ga iščejo na zemljišču preko vodotoka Dašnica, druga pa je gradnja garažne hiše med Mercatorjem in plavalnim bazenom, pri čemer bi del parkirnih mest ohranili za isti namen kot sedaj, del bi jih namenili domu starejših, približno polovico pa bi jih prodali zainteresiranim stanovalcem v naselju Na Kresu. Pretekli teden so na občini dobili odgovor, da se želijo o teh stvareh pogovarjati naprej.

»Če želimo v Železnikih dom, bo treba priti naproti SeneCuri,« je ob koncu poudaril župan.

Oddajte svoj komentar

Kranj -5°

megla
vlažnost: 97 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

-6/4

sreda

-6/7

četrtek

-3/6

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 29. januar 2021

Od Babnega Polja do Goričic pri Cerkniškem jezeru

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Tragedija na Pokljuki / 08:36, 26. januar

Torej laže tudi nemški oficir, ki v zapiskih najdenih na komandi na Bledu opiše nagrado dodeljeno hlapcu Obadu.. .?? 150 mark in še 200 cigaret na koncu za pregled požganega bojišča...

Potrdili okužbo z angleškim sevom koronavirusa / 09:57, 25. januar

Zaostritev ukrepov se NE bo zgodila le v primeru, da se minister za zdravje in predsednik vlade ne bosta mogla uskladiti. Vse je mogoče..

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....