Izvršba se je v petek začela, vendar je bila prekinjena, ker je kršitelj izvajalcem fizično onemogočil dostop, so pojasnili na občinski upravi.

Vozil jim ni uspelo odstraniti

V petek je medobčinski inšpektorat začel postopek izvršbe, a pristojnim nakopičenih neuporabnih avtomobilov ni uspelo odstraniti, saj je bil izvajalcem onemogočen dostop do skladišča.

Kot še opozarja krajanka, nakopičena odslužena vozila niso nevarna samo zaradi struge vodotoka, še bolj je ogroženo okolje zaradi nevarnih odpadkov, kot so akumulatorji, odpadno olje, druge tekočine, gume in podobno.

Kamna Gorica – V imenu krajanov se nam je oglasila bralka iz Kamne Gorice in opozorila na problem, ki ga, kot pravi, prebivalci Kamne Gorice z žalostjo opazujejo in nanj opozarjajo že nekaj časa. »Del naselja, zelo dobro viden z regionalne ceste, se je namreč spremenil v pravi obrat za razgradnjo avtomobilov in njihov odpad. Prav vsakemu, ki se pelje skozi Lipniško dolino, je ta pogled dobro znan, saj je tam na desetine vozil. Če bi povzročitelj tega početja to delal z dovoljenji, vaščani Kamne Gorice ne bi imeli nobene moči in besede, v našem primeru pa je v nasprotju z vsemi mogočimi predpisi. Zato se sprašujemo, kako je mogoče, da se toliko časa nič ne zgodi, kljub obvestilom krajanov, krajevnih oblasti, raznih zainteresiranih društev in še celo izvajalca urejanja voda, saj se to dogaja tik ob potoku Lipnica.«

Na radovljiški občinski upravi pravijo, da problem poznajo in da je lastniku odsluženih vozil inšpektor Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Radovljica in Naklo izdal in letos spomladi tudi vročil odločbo za odstranitev vseh odsluženih vozil z zemljišč v Kamni Gorici; na zasebnem zemljišču je nakopičen le del vozil, večina jih je odložena na zemljišču, ki je v lasti občine.

»Po pravnomočnosti izdane odločbe in poteku določenega roka za odstranitev vozil je inšpektorat zavezanca ustno večkrat opozoril na rok za izvršitev določb v odločbi za odstranitev vozil,« so pojasnili. »Ker tega ni storil, je inšpektorat v petek začel s prisilno izvršbo, vendar jo je moral prekiniti, ker je zavezanec izvajalcem onemogočil dostop do območja.« Prisilna izvršba se bo, tako na občinski upravi, nadaljevala v čim krajšem možnem času.

Kot še opozarjajo krajani, nakopičena odslužena vozila niso nevarna samo zaradi struge vodotoka. »Še bolj je ogroženo okolje zaradi nevarnih odpadkov, kot so akumulatorji, odpadno olje, druge tekočine, gume in podobno,« še opozarjajo v Kamni Gorici, kjer se bojijo, da bo tudi potem, ko se bodo vozila odstranila, obstajala možnost, da se enaka situacija ponovi na kakšnem drugem delu radovljiške ali kakšne druge občine.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

delno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-7/4

četrtek

-2/6

petek

-3/11

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 29. januar 2021

Od Babnega Polja do Goričic pri Cerkniškem jezeru

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Moti jih pokanje iz Crngroba / 18:03, 27. januar

Ko je JLA pokala po Crngrobu, ste bili tiho in vas ni nič motilo. Zdaj ko imamo lastno vojsko, pa vas vse moti.

Tragedija na Pokljuki / 08:36, 26. januar

Torej laže tudi nemški oficir, ki v zapiskih najdenih na komandi na Bledu opiše nagrado dodeljeno hlapcu Obadu.. .?? 150 mark in še 200 cigaret na koncu za pregled požganega bojišča...

Potrdili okužbo z angleškim sevom koronavirusa / 09:57, 25. januar

Zaostritev ukrepov se NE bo zgodila le v primeru, da se minister za zdravje in predsednik vlade ne bosta mogla uskladiti. Vse je mogoče..

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...