Za dvanajst milijonov investicij

V sprejetem proračunu Občine Cerklje so tudi sredstva za nakup Hribarjeve vile in zemljišča v Dvorjah.

Cerklje – Po decembrski prvi obravnavi so cerkljanski svetniki minuli četrtek še drugič obravnavali in potrdili predlog proračuna Občine Cerklje za letošnje leto. Odhodki proračuna znašajo 18 milijonov evrov, prihodkov pa se v Cerkljah nadejajo za dobrih 11 milijonov evrov. Razliko med prihodki in odhodki, ki znaša 6,85 milijona evrov, bodo deloma pokrili s sredstvi na računu iz preteklih let, najeli pa bodo tudi 3,3 milijona evrov kredita.

Kot je povedala vodja občinskih financ Maruša Zajc, je predlog na prihodkovni strani v primerjavi z osnutkom v prvem branju manjši za 2,5 milijona evrov. Prvotno so namreč med prihodki prikazali vsa sredstva Evropske unije in države, ki jih bo Občina Cerklje kot nosilec projekta prejela za gradnjo krvavškega vodovoda, a so kasneje od ministrstva za finance dobili navodilo, da morajo prikazati le svoj delež, ne pa tudi tistega, ki ga bodo nato nakazali preostalim štirim v projektu sodelujočim občinam.

Na odhodkovni strani je proračun za slab milijon evrov nižji, kot je bilo predlagano v prvem branju, kar gre predvsem na račun tega, da bo država občinam določene stroške povrnila šele v letu 2022, in ne letos, kot je bilo prvotno načrtovano.

Kot je pojasnil župan Franc Čebulj, pa je bil glavni razlog, da so sejo pripravili že v začetku januarja, ne sredi meseca, kot je bilo sprva predvideno, da je morala občina do tega ponedeljka oddati ponudbo za nakup zemljišč ob gostilni Pod Jenkovo lipo v Dvorjah, za to pa so morali sredstva zagotoviti v proračunu.

V Cerkljah pa se v prihodnje nadejajo še ene večje investicije v nepremičnine – nakupa Hribarjeve vile, ki jo že dlje časa prodaja Gorenjska banka. Kot je pojasnil cerkljanski župan, vrednost vile skupaj z opremo znaša 451 tisoč evrov, pogodbo pa bodo podpisali predvidoma po tem, ko se poslovalnica banke iz vile preseli v prostore nekdanje lekarne na Trgu Davorina Jenka.

V proračunu sicer predvidevajo za skoraj 12 milijonov evrov investicij, nadaljujejo namreč vlaganja v vodovodno, kanalizacijsko in drugo komunalno infrastrukturo po vaseh v občini in tudi največji projekt, krvavški vodovod. Projekt je vreden 11,2 milijona evrov (brez DDV), pridobili pa so tudi skupaj 7,2 milijona evrov Evropske unije in države. Cerklje vodovod gradijo skupaj z občinami Kranj, Šenčur, Komenda in Vodice. Kot je dejal Čebulj, pa občine z izjemo Kranja za zdaj ne izpolnjujejo svojih finančnih obveznosti. »Mislil sem, da nas bo projekt združeval, pa nas, kot kaže, razdružuje,« je dejal cerkljanski župan, ki ni izključil niti možnosti tožb, če občine ne bi poravnale svojih obveznosti.

Oddajte svoj komentar

Kranj -5°

megla
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-6/4

sreda

-6/7

četrtek

-3/6

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 29. januar 2021

Od Babnega Polja do Goričic pri Cerkniškem jezeru

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Tragedija na Pokljuki / 08:36, 26. januar

Torej laže tudi nemški oficir, ki v zapiskih najdenih na komandi na Bledu opiše nagrado dodeljeno hlapcu Obadu.. .?? 150 mark in še 200 cigaret na koncu za pregled požganega bojišča...

Potrdili okužbo z angleškim sevom koronavirusa / 09:57, 25. januar

Zaostritev ukrepov se NE bo zgodila le v primeru, da se minister za zdravje in predsednik vlade ne bosta mogla uskladiti. Vse je mogoče..

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....