Gorenjska regijska bolnica

V zadnjem času se kar velikokrat v medijih omenja potencialna izgradnja nove regijske bolnice v Radovljici. Ta dopis je v bistvu naslovljen na gospoda Globočnika, župana Občine Radovljica, z vprašanjem: kdo želi umestitev regijske bolnišnice v Radovljici ter zakaj naj bi bila ta ravno v Radovljici?

V Radovljico sem se z družino preselil pred 25 leti, torej nisem »Radolčan«. Moram pa zapisati, da je bila odločitev za postavitev hiše v tem lepem kraju ena najboljših odločitev v mojem odraslem življenju.

Izjemna lokacija med Karavankami in Jelovico, bližina slovenskih turističnih biserov – Bohinja, Bleda, Pokljuke, in kratka vožnja do Ljubljane je samo ena od odlik Radovljice. Za mlado družino mi je ponudila vrhunsko bivalno okolje, odlične šole, nabor vseh mogočih športov, dobro športno infrastrukturo, teater in kino ter z zgodovino bogato mestno jedro. No, tudi dobre gostilne. Poleg prijaznih ljudi pa tudi mesto s čistim zrakom, izjemno naravo z imenitnimi sprehajalnimi potmi korak iz centra, kraj brez težke industrije in predvsem varnost, s skoraj nič kriminala. Kaj več si lahko želimo za svojo družino in za svoje domače okolje?

Moram priznati, da v Radovljici nisem niti politično niti družbeno aktiven. Malce družabno in športno, vendar pa spremljam razvoj tega našega imenitnega mesta. Vsi župani, ki so županovali med našim bivanjem tukaj, zadnja dva sta g. Stušek in g. Globočnik, so naredili za kraj ogromno. Občina se lepo razvija, izboljšuje infrastrukturo, pogoje bivanja, skrbi za kulturo in šport, napredek je viden na vsakem koraku. Za to sem zares hvaležen in z zadovoljstvom plačujem dajatve, davke in prispevke.

Gorenjska regijska bolnica – približno vem, kaj bi prinesla v naše okolje, in tega zares ne želim. Vem, da je nov regijski zdravstveni center potreben, in podpiram izgradnjo – vendar ne tu. Upam, da se vsi podporniki zavedajo posledic morebitne realizacije za naš kraj. Torej, rad bi izvedel, kdo želi in predvsem zakaj izpeljati ta projekt v Radovljici.

Damijan Ambrožič, Radovljica

Oddaj svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

4/9

torek

-1/16

sreda

0/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Šenčur, Preddvor, 19. marec 2024

Umovadba, muzicirajmo skupaj, tombola

IZLETI / Cerklje, 19. marec 2024

Planinski izlet DU Cerklje

PRIREDITVE / Begunje, 20. marec 2024

Vaje za ohranjanje gibalne sposobnosti

IZLETI / Kranj, 21. marec 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

OBVESTILA / Kranj, Šenčur, Cerklje, Goriče, 23. marec 2024

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

PRIREDITVE / Brezje, 23. marec 2024

Romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 29. marec 2024

Na jadranske otoke

IZLETI / Kranj, 5. april 2024

Na ogled Primorske

 

 
 

 

 
 
 

Že zdaj učenje materinščine / 13:19, 17. marec

Delo, 14, 3. : "Združenje ravnateljev in pomočnikov ravnateljev Slovenije je na včerajšnjem sklepnem dnevu strokovnega posveta pripravilo ra...

Državni zbor zavrnil predlog, Svoboda za referendum / 17:17, 14. marec

Bilo je posnetih kar nekaj filmov po resničnih dogodkih, ko so sestre pomagale na smrt bolnim. Bilo je kaznivo dejanje, evtanazija ki je enako dejanje, pa baje ni.

Državni zbor zavrnil predlog, Svoboda za referendum / 11:09, 12. marec

Pri evtanaziji ne rabiš zdravnika. Medicinska sestra je dovolj.

Dražja pomoč na domu / 15:29, 8. marec

Pozdravljeni, članek nič ne omenja, za koliko se je z novimi cenami oskrbovalkam (in oskrbovalcem seveda) bolj povrnila veljava njihovega dela, kot omenja g. župan.

Spomin na bombardiranje / 20:35, 7. marec

Ohraniti je treba tudi spomin na 7 učenk in učiteljico, ki so umrli pri eksploziji v takratni meščanski šoli 29. novembra 1944 . Spominska ...

Dan Civilne zaščite / 10:16, 5. marec

Čisto enostavno! V Sloveniji je človek, biciklist, ki ni in ne bo do smrti drugega Slovenca povabil ali z njim šel na kavo. Ali je vredno to...

Dan Civilne zaščite / 18:40, 3. marec

Prav v tem segmentu je človek nerazumljiv. Rad priskoči na pomoč in pomaga drugim v nesreči kar je prav. In v sklopu Civilne zaščite, lahko ...