Gorenjska regijska bolnica

V zadnjem času se kar velikokrat v medijih omenja potencialna izgradnja nove regijske bolnice v Radovljici. Ta dopis je v bistvu naslovljen na gospoda Globočnika, župana Občine Radovljica, z vprašanjem: kdo želi umestitev regijske bolnišnice v Radovljici ter zakaj naj bi bila ta ravno v Radovljici?

V Radovljico sem se z družino preselil pred 25 leti, torej nisem »Radolčan«. Moram pa zapisati, da je bila odločitev za postavitev hiše v tem lepem kraju ena najboljših odločitev v mojem odraslem življenju.

Izjemna lokacija med Karavankami in Jelovico, bližina slovenskih turističnih biserov – Bohinja, Bleda, Pokljuke, in kratka vožnja do Ljubljane je samo ena od odlik Radovljice. Za mlado družino mi je ponudila vrhunsko bivalno okolje, odlične šole, nabor vseh mogočih športov, dobro športno infrastrukturo, teater in kino ter z zgodovino bogato mestno jedro. No, tudi dobre gostilne. Poleg prijaznih ljudi pa tudi mesto s čistim zrakom, izjemno naravo z imenitnimi sprehajalnimi potmi korak iz centra, kraj brez težke industrije in predvsem varnost, s skoraj nič kriminala. Kaj več si lahko želimo za svojo družino in za svoje domače okolje?

Moram priznati, da v Radovljici nisem niti politično niti družbeno aktiven. Malce družabno in športno, vendar pa spremljam razvoj tega našega imenitnega mesta. Vsi župani, ki so županovali med našim bivanjem tukaj, zadnja dva sta g. Stušek in g. Globočnik, so naredili za kraj ogromno. Občina se lepo razvija, izboljšuje infrastrukturo, pogoje bivanja, skrbi za kulturo in šport, napredek je viden na vsakem koraku. Za to sem zares hvaležen in z zadovoljstvom plačujem dajatve, davke in prispevke.

Gorenjska regijska bolnica – približno vem, kaj bi prinesla v naše okolje, in tega zares ne želim. Vem, da je nov regijski zdravstveni center potreben, in podpiram izgradnjo – vendar ne tu. Upam, da se vsi podporniki zavedajo posledic morebitne realizacije za naš kraj. Torej, rad bi izvedel, kdo želi in predvsem zakaj izpeljati ta projekt v Radovljici.

Damijan Ambrožič, Radovljica

Oddaj svoj komentar

Kranj -5°

jasno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-6/9

nedelja

-3/10

ponedeljek

-2/10

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 13. marec 2021

Obvestilo MDI Kranj

RAZSTAVE / Škofja Loka, 21. marec 2021

Spoznajmo kolaž skozi sodobno umetnost

DELAVNICE / Škofja Loka, 22. marec 2021

Natečaj za delavnico kritiškega pisanja

 

 
 

 

 
 
 

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 23:10, 4. marec

Ne samo Dunaj. Vsa večja mesta v AVT, Nemčji, Švici...... Moderne sežigalnice sploh ne predelujejo odpadke in jih potem uporabijo kot gorivo...

Tire si želijo pod zemljo / 23:02, 4. marec

Najboljša opcija je direktna povezava Trzin-Kamnik. Domžalska postaja itak sameva. Ne rabijo železnice.

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 19:51, 4. marec

Dokler bo ta smrad, tu ne bo mesta za novo bolnišnico. Če bo pa kdo hotel postaviti sežigalnico, pa bodo naše nevladne okoljevarstvene agenc...

Nova občina / 13:20, 4. marec

Gunčarca hoče še več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije in požrtije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Severni Kranj želi na svoje / 12:54, 4. marec

Gunčarca hoče več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Srednje šole se odpirajo za vse dijake / 11:18, 4. marec

Rast okuženih in vedno manj umrlih, to kar so napovedovali nekateri epidemiologi že lani spomladi pa bili preslišani..Epidemija gre svojo po...

Dediščina, ki mi je dala moč / 08:57, 4. marec

Takih, ki pri maši sedijo v prvi klopi se je najbolj bati..