Škoda naj bi presegala tristo tisočakov

Odškodninski zahtevek sicer še ni vložen, a po ocenah lastnika naj bi bilo škode v Slovenia Eco Resortu zaradi nezakonitega odklopa elektrike za vsaj tristo tisoč evrov.

Kamnik – Pooblaščenec družbe Palimeri, katere lastnik je Matjaž Zorman, je na ministrstvo za okolje podal zahtevo za izločitev uradne osebe, ki je bila odgovorna za odklop elektrike v Slovenia Eco Resortu.

Spomnimo, da so elektriko po odločbi okoljskega inšpektorata zaradi gradnje na črno izklopili oktobra 2019, na kar se je lastnik takrat pritožil, v začetku letošnjega leta pa je upravno sodišče pritožbenemu zahtevku ugodilo. Ta turistična destinacija je bila brez elektrike in tako zaprta devet mesecev.

Kot je poročala STA, je pooblaščenec družbe na pristojno ministrstvo vložil zahtevo za izločitev uradne osebe, saj meni, da uradna oseba ob tako hudih zlorabah ne more več nepristransko odločati v postopkih, ki potekajo, hkrati pa so podali prijavo tudi na Komisijo za preprečevanje korupcije in Nacionalni preiskovalni urad, saj po njihovem mnenju vse okoliščine in dogodki kažejo na sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

V družbi Palmieri odškodninskega zahtevka proti državi sicer še niso vložili, je pa škoda po njihovi oceni zelo velika – samo iz naslova onemogočenega nočevanja naj bi bilo škode za tristo tisoč evrov, prišteti pa bo treba še škodo iz segmenta gostinstva, prekinjenih pogodb in – kot pravi Matjaž Zorman – negativnega poročanja medijev.

Oddajte svoj komentar

Kranj -6°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-6/9

nedelja

-3/10

ponedeljek

-2/10

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 13. marec 2021

Obvestilo MDI Kranj

RAZSTAVE / Škofja Loka, 21. marec 2021

Spoznajmo kolaž skozi sodobno umetnost

DELAVNICE / Škofja Loka, 22. marec 2021

Natečaj za delavnico kritiškega pisanja

 

 
 

 

 
 
 

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 23:10, 4. marec

Ne samo Dunaj. Vsa večja mesta v AVT, Nemčji, Švici...... Moderne sežigalnice sploh ne predelujejo odpadke in jih potem uporabijo kot gorivo...

Tire si želijo pod zemljo / 23:02, 4. marec

Najboljša opcija je direktna povezava Trzin-Kamnik. Domžalska postaja itak sameva. Ne rabijo železnice.

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 19:51, 4. marec

Dokler bo ta smrad, tu ne bo mesta za novo bolnišnico. Če bo pa kdo hotel postaviti sežigalnico, pa bodo naše nevladne okoljevarstvene agenc...

Nova občina / 13:20, 4. marec

Gunčarca hoče še več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije in požrtije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Severni Kranj želi na svoje / 12:54, 4. marec

Gunčarca hoče več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Srednje šole se odpirajo za vse dijake / 11:18, 4. marec

Rast okuženih in vedno manj umrlih, to kar so napovedovali nekateri epidemiologi že lani spomladi pa bili preslišani..Epidemija gre svojo po...

Dediščina, ki mi je dala moč / 08:57, 4. marec

Takih, ki pri maši sedijo v prvi klopi se je najbolj bati..