Nov vrtec do konca leta

Občinske svetnike Občine Gorenja vas - Poljane so na zadnji seji seznanili tudi s potekom obnove kuhinje v Osnovni šoli Poljane in z gradnjo prizidka k Vrtcu Agata.

Gorenja vas – Z novim prizidkom k Vrtcu Agata bodo v Poljanah pridobili skoraj tisoč kvadrantih metrov novih površin za šest novih igralnic, v mansardi pa še dve učilnici in prostore za zaposlene za potrebe tamkajšnje šole. Na račun novega prizidka se je na vzhodni strani vrtca zmanjšalo obstoječe zunanje asfaltirano igrišče, kar bodo nadomestili z dodatnim zelenim otroškim igriščem, poleg katerega bodo uredili še zeliščni vrt. Naložba je vredna dobrih 2,2 milijona evrov, pri čemer jim je uspelo pridobiti 280 tisoč evrov nepovratnih sredstev Ekosklada, ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je prispevalo osemsto tisoč evrov, preostanek sredstev pa bo občina zagotovila iz lastnih virov, za kar se je zadolžila v višini devetsto tisoč evrov, je razložil Bernard Strel iz Občine Gorenja vas - Poljane in dodal, da še naprej spremljajo razpise, da bi pridobili še kakšen dodaten vir financiranja. Tako se nameravajo prijaviti tudi na zadnji razpis ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje občinskih naložb v osnovne in glasbene šole ter vrtce.

Maja lani so se najprej lotili obnove kuhinje, junija pa so opravili tudi izkope za temelje novega prizidka. »Kuhinja je bila zelo dotrajana, zato je bila potrebna temeljita rekonstrukcija in razširitev v obstoječe prostore jedilnice in priložnostne telovadnice,« je razložil Strel, ki je kot glavno pridobitev navedel prehod s plina na elektriko, tako da vse novovgrajene naprave kot energent uporabljajo izključno električno energijo. Novo kuhinjo so začeli uporabljati sredi lanskega septembra, v njej pa so uvedli tudi dve novosti, pri katerih so se zgledovali po skandinavskih šolah. Sprejemna linija za umazano posodo je zasnovana tako, da vsak otrok ob vračilu pladnja sam sortira odpadke in na koncu naloži posodo v košare za pomivanje. Tako otrokom privzgajajo odnos do odpadkov in njihovega ločevanja ter jih spodbujajo k samostojnosti, obenem pa s tem zmanjšajo obseg dela za pomivalnico. Pilotno so vgradili še omarico s pitnikom in hladilnikom, s čimer želijo zmanjšati količino zavržene hrane. »Učenci lahko v hladilnik odložijo sadje in predpakirano hrano, ki je ne marajo, iz njega pa vzamejo, kar je na razpolago in imajo radi,« je razložil Strel. Do konca preteklega leta je bil do strehe zgrajen tudi novi prizidek vrtca. Ta čas so po Strelovih besedah dokončali dobro tretjino vseh del, tako da jih letos čaka še velik zalogaj. »Pogodbeni rok za dokončanje del je sicer do konca avgusta, a bo ta rok zagotovo treba podaljšati, saj je prišlo do zamude zaradi razmer v zvezi z epidemijo covida-19 in neugodnih vremenskih razmer pozimi.« Računajo, da bodo vsa dela končana do konca leta.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

-6/9

nedelja

-3/10

ponedeljek

-2/10

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 13. marec 2021

Obvestilo MDI Kranj

RAZSTAVE / Škofja Loka, 21. marec 2021

Spoznajmo kolaž skozi sodobno umetnost

DELAVNICE / Škofja Loka, 22. marec 2021

Natečaj za delavnico kritiškega pisanja

 

 
 

 

 
 
 

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 23:10, 4. marec

Ne samo Dunaj. Vsa večja mesta v AVT, Nemčji, Švici...... Moderne sežigalnice sploh ne predelujejo odpadke in jih potem uporabijo kot gorivo...

Tire si želijo pod zemljo / 23:02, 4. marec

Najboljša opcija je direktna povezava Trzin-Kamnik. Domžalska postaja itak sameva. Ne rabijo železnice.

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 19:51, 4. marec

Dokler bo ta smrad, tu ne bo mesta za novo bolnišnico. Če bo pa kdo hotel postaviti sežigalnico, pa bodo naše nevladne okoljevarstvene agenc...

Nova občina / 13:20, 4. marec

Gunčarca hoče še več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije in požrtije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Severni Kranj želi na svoje / 12:54, 4. marec

Gunčarca hoče več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Srednje šole se odpirajo za vse dijake / 11:18, 4. marec

Rast okuženih in vedno manj umrlih, to kar so napovedovali nekateri epidemiologi že lani spomladi pa bili preslišani..Epidemija gre svojo po...

Dediščina, ki mi je dala moč / 08:57, 4. marec

Takih, ki pri maši sedijo v prvi klopi se je najbolj bati..