Zbrali že skoraj tri tisoč podpisov

Na Jesenicah nadaljujejo zbiranje podpisov za ohranitev splošne bolnišnice. Razburjenje je povzročil tudi bodoči minister za zdravje, ki je dejal, da je zanj optimalna lokacija Radovljica.

Tako župan Blaž Račič kot vodja posvetovalne skupine in podžupan Miha Rebolj poudarjata: bolnišnice na Jesenicah ne damo.

Jesenice – Do včeraj so v peticiji Občine Jesenice za ohranitev dejavnosti splošne bolnišnice na Jesenicah zbrali že več kot 2800 podpisov. Peticijo je mogoče podpisati še mesec dni.

Prejšnji teden se je prvič sestala tudi posvetovalna skupina za ohranitev splošne bolnišnične dejavnosti na Jesenicah. Jeseniški župan Blaž Račič je njene člane imenoval kot odziv na radovljiško skupino, sestavljajo pa jo direktorica Razvojne agencije Zgornje Gorenjske Eva Štravs Podlogar, državni svetnik Bogomir Vnučec, direktor Splošne bolnišnice Jesenice Mark Toplak, vodja oddelka za okolje in prostor na Občini Jesenice Valentina Gorišek, direktor podjetja Atelje Prizma Domen Zalokar in podžupan Občine Jesenice Miha Rebolj, ki skupino vodi. Dodatno je župan v skupino imenoval tudi predstavnico Fakultete za zdravstvo Angele Boškin Sanelo Pivač.

Članom skupine (odsoten je bil le Bogomir Vnučec) je župan Račič pojasnil namen imenovanja skupine ter pričakovanja, ki jih ima od njenih članov ne le sam kot župan, temveč celotna lokalna skupnost. Cilj članov skupine mora biti po njegovem mnenju ohranitev dejavnosti regionalne bolnišnice na območju občine Jesenice.

Občina Jesenice je konec leta 2018 naročila izdelavo dokumenta Prostorsko programske preveritve umestitve regijske bolnišnice na območju občine Jesenice. Dokument vsebuje analizo stanja prostora in variantne rešitve umestitve bolnišnice na območju občine Jesenice. Člani skupine bodo do naslednjega sestanka, ki je predviden v prvi polovici marca, dokument pregledali in podali pripombe in predloge.

Ob tem pa je razburjenje na Jesenicah povzročila tudi izjava kandidata za ministra za zdravje Janeza Poklukarja na zaslišanju v državnem zboru glede lokacije gorenjske regijske bolnišnice. Kot je dejal, je po njegovem osebnem mnenju »glede na to, kako regija leži, seveda optimalna lokacija Radovljica«. A kot je poudaril, to ne pomeni, da se katera koli zdravstvena dejavnost na zdajšnji lokaciji umika. Omenil je možnost vzpostavitve mestne bolnišnice, ki bi jo lahko upravljala Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin, priložnost pa je tudi v ureditvi negovalne bolnišnice. »Na zdajšnji lokaciji pa za neko pravo, sodobno bolnišnico ni rešitve,« je menil. Ob tem pa je za gradnjo regijske bolnišnice omenil tudi trejo možno lokacijo, to je Kranj.

Oddajte svoj komentar

Kranj -5°

jasno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-6/9

nedelja

-3/10

ponedeljek

-2/10

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 13. marec 2021

Obvestilo MDI Kranj

RAZSTAVE / Škofja Loka, 21. marec 2021

Spoznajmo kolaž skozi sodobno umetnost

DELAVNICE / Škofja Loka, 22. marec 2021

Natečaj za delavnico kritiškega pisanja

 

 
 

 

 
 
 

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 23:10, 4. marec

Ne samo Dunaj. Vsa večja mesta v AVT, Nemčji, Švici...... Moderne sežigalnice sploh ne predelujejo odpadke in jih potem uporabijo kot gorivo...

Tire si želijo pod zemljo / 23:02, 4. marec

Najboljša opcija je direktna povezava Trzin-Kamnik. Domžalska postaja itak sameva. Ne rabijo železnice.

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 19:51, 4. marec

Dokler bo ta smrad, tu ne bo mesta za novo bolnišnico. Če bo pa kdo hotel postaviti sežigalnico, pa bodo naše nevladne okoljevarstvene agenc...

Nova občina / 13:20, 4. marec

Gunčarca hoče še več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije in požrtije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Severni Kranj želi na svoje / 12:54, 4. marec

Gunčarca hoče več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Srednje šole se odpirajo za vse dijake / 11:18, 4. marec

Rast okuženih in vedno manj umrlih, to kar so napovedovali nekateri epidemiologi že lani spomladi pa bili preslišani..Epidemija gre svojo po...

Dediščina, ki mi je dala moč / 08:57, 4. marec

Takih, ki pri maši sedijo v prvi klopi se je najbolj bati..