V teh dneh so smučišča ponovno zaprta. / Foto: Aleš Senožetnik

Zaprtju niso naklonjeni

Zaradi zaostritve ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19 so ponovno zaprta tudi gorenjska smučišča. Po sprostitvi ukrepov ponovno odprtje napovedujejo le še na Krvavcu in Voglu.

Kranj – Na Krvavcu vnovičnemu zapiranju smučišč v času zaprtja države niso naklonjeni. Lastnik družbe RTC Krvavec Janez Janša je že napovedal, da bodo na ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca naslovili pismo, v katerem ga bodo pozvali, naj vlada po sedmih dneh ponovno prouči ukrep, tako kot to predvideva sklep ustavnega sodišča, in od tega petka zopet dovoli delovanje smučišč v skladu z ukrepi NIJZ. Kot nam je povedal Janša, bi s tem smučišča, ki še obratujejo, pridobila dodaten konec tedna, kar je za njihovo panogo zelo pomembno. »Za turizem so najbolj pomembni vikendi in prav zato si želimo, da bi se smučišča odprla že v petek, ostali administrativni delavci pa bi se na delovna mesta lahko vrnili nato v ponedeljek,« pravi Janša, ki je kritičen do ukrepov, ki so po njegovem premalo fleksibilni. »Tu se kaže, kako neelastični so. Odločitve sprejemajo uradniki, ki z realnimi situacijami nimajo nobenih izkušenj.«

Na Krvavcu imajo sicer še vedno dobre pogoje za smuko, zato bo smučišče obratovalo do poteka sezonskih smučarskih vozovnic, torej do 5. maja.

Če bi lahko normalno delali, bi bila letošnja zimska sezona glede na snežne razmere in število lepih sončnih dni ena najboljših v zadnjih dvajsetih letih, ocenjujejo na Voglu in ugotavljajo, da se je zaradi epidemije žal obisk skoncentriral le na počitniški teden. Kot je povedala Aleksandra Fiorelli iz Žičnic Vogel Bohinj, so prejšnjo sredo številni smučarji izkoristili še zadnjo priložnost za obisk smučišč pred popolno zaustavitvijo javnega življenja. Zato so žičničarji prepričani, da bi se dober obisk nadaljeval tudi v prihodnjih dneh. Smučarje tako na Vogel, kjer imajo še dva metra in pol snega, znova vabijo, ko se trenutni strogi ukrepi sprostijo, to je prihodnji ponedeljek, 12. aprila.

Na Soriški planini je bilo zadnjič v tej sezoni možno smučati minulo sredo, z aprilom pa so smučišče zaprli. Že pred tednom dni so sezono zaključili tudi v Kranjski Gori.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/12

ponedeljek

3/5

torek

1/11

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Muke z vodo / 21:49, 11. april

Upam, da je ta novica zapoznela prvoaprilska šala.

Muke z vodo / 17:14, 11. april

Karavanke pa polne vode ja..presežena dovoljena vrednost sulfatov? Verjetno res, a ko bo gradnja zaključena bi se to dalo nekako urediti.. V...

Še letos novi trgovski center / 15:36, 11. april

Najbolj smešne so zahteve občine po zelenih površinah in zeleni strehi; sosednje stavbe so dolgočasne industrijske hale in parkirišča, kjer ...

Še letos novi trgovski center / 10:54, 11. april

Bolje bi bilo, če bi zgradili kako novo tovarno, ki bi prinašala dodano vrednost. Trgovin je že zdaj preveč.

Še letos novi trgovski center / 10:22, 11. april

To rabmo ja, vsaka vas svoj trgovski center..

Kudić meni, da je bil oškodovan / 10:21, 11. april

Jao, mutibarić ...

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !