Stari propadajoči Hotel Zlatorog v Ukancu bodo porušili in na njegovem mestu zgradili nov, sodoben hotelski kompleks. / Foto: Gorazd Kavčič

Stari Hotel Zlatorog bodo porušili

Hotel Zlatorog v Ukancu je v tako slabem stanju, da ga želi novi lastnik porušiti in na njegovem mestu zgraditi nov, sodoben hotelski kompleks. V ta namen se začenja postopek spremembe občinskega prostorskega načrta. Občina je že potrdila prvo branje podrobnega prostorskega načrta, ki to omogoča.

Bohinjska Bistrica – Hotel Zlatorog v Ukancu, ki ga je skupaj s še nekaterimi bohinjskimi hoteli predlani kupil Damian Merlak, eden najbogatejših Slovencev, je dolga leta delil usodo številnih propadajočih bohinjskih hotelov.

Že desetletje je opuščen in popolnoma izropan. V starem hotelu je bilo 96 ležišč, v depandansi še dvajset, v Vili Zlatorog pa 46 ležišč.

Z novimi lastniki nekoč priljubljeno destinacijo očitno vendarle čakajo boljši časi.

Propadajoče stavbe bodo porušili in na njihovem mestu zgradili tri nove sodobne hotelske stavbe oziroma komplekse: hotel, depandanso in vilo. Načrtovani objekti bodo razgibanega tlorisa, sestavljeni iz več oblikovno enakih stavb. Stavbe bodo podkletene, v kleti bodo parkirna mesta in servisni prostori; zunanja parkirna mesta bodo ohranjena le v območju obstoječega parkirišča.

Stavbe bodo, kot zagotavljajo projektanti, zasnovane trajnostno in oblikovane na način, da se bodo v največji možni meri zlile s krajinsko podobo Triglavskega narodnega parka.

Večji del parkirišč je načrtovan pod nivojem terena, v kletnih etažah hotela, nova ureditev pa bo, tako obljubljajo, zagotavljala celo več zelenih površin, saj bo večina parkirnih mest pod zemljo, obstoječa parkirišča zahodno in južno od hotela pa bodo ozelenili.

V kompleksu so poleg nastanitvenih in gostinskih kapacitet predvidene tudi dvoranske dejavnosti za športno-rekreacijsko ponudbo za zimsko sezono, ki jih na območju Bohinja primanjkuje.

Dopolnjeni osnutek občinskega prostorskega načrta je še do konca meseca javno razgrnjen, danes ob 17. uri pa bo v kulturnem domu v Bohinjski Bistrici tudi javna obravnava dokumenta.

Damian Merlak je sicer skupaj z Zlatorogom odkupil še Hotel Bohinj v Ribčevem Lazu, Aparthotel Bohinj v Stari Fužini in Ski hotel Vogel. Hotel Bohinj bo, popolnoma prenovljen, vrata odprl že v kratkem, saj se leto dni trajajoča prenova bliža koncu; prve goste naj bi tako hotel sprejel že ob začetku poletne sezone.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

9/11

sobota

1/13

nedelja

-2/14

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Šenčur, 23. oktober 2021

Sveta Ana in Apaško polje

DELAVNICE / Kranjska Gora, 23. oktober 2021

Delavnica ribanja zelja

GLASBA / Kranj, 23. oktober 2021

Odmevi srednjega veka

PREDAVANJA / Gorenjska, 23. oktober 2021

Anthony Burgess, avtor Peklenske pomaranče

DELAVNICE / Škofja Loka, 23. oktober 2021

Jesenske zborovske delavnice

PRIREDITVE / Kovor, 23. oktober 2021

Soba pobega

IZLETI / Žiri, 24. oktober 2021

39. pohod okrog Žirov

RAZSTAVE / Šenčur, 26. oktober 2021

Naše barve

 

 
 

 

 
 
 

Vizjaka posneli v pogovoru s Petanom / 20:08, 22. oktober

Meni se pa zdi zanimivo, da je vedno nekaj narobe z drugimi, kadar zalotijo twitkota ali njegove fene pri kriminalu ali podtikanje neumnosti...

V četrtek potrdili 1965 okužb z novim koronavirusom / 20:00, 22. oktober

Napačen podatek. Moral bi vsebovati koliko je od okuženih že cepljenih in koliko necepljenih. Kajti da je porast okužb tako visok kot se nav...

Pridržani naj bi ubil sorodnika / 19:55, 22. oktober

Zelo žalostno.

O novi občini Golnik, kandidiranju ... / 19:54, 22. oktober

Občin je v majhni Sloveniji že tako preveč. Mislim, da je prej kot odcepitev potrebno dogovarjanje (če je taka želja) za urejanje nerešenih ...

Knjiga, ki človeka lahko zmede / 18:52, 22. oktober

" Mnogi vodilni v SDV so postali direktorji, poslovneži..., ,še dandanes..."Tako je, večina teh modelov pokojnih, tisti najbolj orto zagriže...

Vizjaka posneli v pogovoru s Petanom / 18:49, 22. oktober

Tudi, pa šverc z orožjem v 90 ih tudi... Vse zmontirano, razen plešastega jezusa...

Tudi sam izgubil ves denar / 17:05, 22. oktober

Vse se vrača vse se plača