Na parkirišču pri novem mostu na Rju na Kamnjah je po novem parkiranje sicer brezplačno, a omejeno na dve uri.

Parkirnine enake kot lani

V Bohinju tudi v letošnji sezoni nadaljujejo prometno strategijo, s katero spodbujajo uporabo javnega prevoza in promet usmerjajo stran od jezerske sklede. Na parkirišču pri novem kolesarskem mostu na Rju na Kamnjah parkiranje omejeno na dve uri.

V Bohinju želijo na novo urediti tudi obstoječe parkirišče Vegelj ob jezeru. Občinski svet je že potrdil predlagano idejno zasnovo za sonaravno ureditev, po kateri naj bi parkirišče preuredili, dodatno ozelenili in zmanjšali število parkirnih mest.

Bohinjska Bistrica – Novo parkirišče pri kolesarskem mostu na Rju na Kamnjah je vključeno v sistema kratkotrajnega parkiranja, so na zadnji seji odločili bohinjski občinski svetniki. Parkiranje na območju, kjer je prostora za devet osebnih avtomobilov in eno parkirišče za invalide, je omejeno na dve uri in je brezplačno.

Sicer pa sistem parkiranja v Bohinju v prihajajoči sezoni ostaja podoben kot lani. Cene parkirnih se višajo z bližino jezerski skledi; tako je na urejenih parkiriščih v Ribčevem Lazu, Stari Fužini in Ukancu za uro parkiranja zunaj sezone treba plačati 0,50 evra, spomladi in jeseni 1,50 evra, na višku sezone julija in avgusta pa 3 evre na uro. Celodnevno parkiranje stane na parkirišču Labora v Ribčevem Lazu za osebne avtomobile 15 evrov, pri Slapu Savica 8 in na parkirišču pri Športnem centru Triglav na Pokljuki 5 evrov.

V Bohinju sicer še naprej spodbujajo trajnostno mobilnost, zato obiskovalce spodbujajo k uporabi parkirišč, s katerih s katerih je v času poletne sezone od 16. junija do 26. septembrom organiziran brezplačni javni prevoz. Letos bo tako v Bohinju vzpostavljenih sedem linij organiziranih prevozov z večjih parkirišč (P+R) in vasi ter ena linija tako imenovanega avtobusa Hop-On Hop-Off.

Brezplačni prevozi do Bohinjskega jezera oz. Ukanca, planin Blato, Vogar in Voje bodo na voljo od 19. junija do 26. septembra 2021, in sicer v juliju in avgustu vsak dan, v juniju in septembru pa ob petkih, sobotah, nedeljah in praznikih.

Novost je prevoz s parkirišča Ribčev Laz (Kristal) do križišča Vogar - Blato, ki se bo izvajal kot prevoz na klic. Novi sta tudi liniji iz Srednje vasi (Senožet) do Planinske koče na Vojah ter do parkirišča na Vogarju.

Iz Bohinjske Bistrice do Soriške planine bo vozil brezplačen avtobus ob torkih in petkih v juliju in avgustu, do Rudnega polja na Pokljuki pa v okviru projekta VrH Julijcev avtobus Hop-On Hop-Off, in sicer vsak dan od 19. junija do 14. septembra. Na obeh avtobusih bo možen prevoz koles.

Kot pojasnjujejo v Bohinju, so vozni redi vezani na prihode in odhode vlakov ter rednih avtobusnih linij, mogoče je tudi prestopanje med posameznimi linijami.

Poleg brezplačnih prevozov bosta v poletni sezoni vozili do planinskih izhodišč še dve redni, plačljivi liniji avtobusnega prevoznika Arriva, in sicer iz Bohinjske Bistrice do slapa Savica in iz Škofje Loke in Železnikov čez Soriško planino do Ukanca. Pri tem v Bohinju poudarjajo, da organizirani javni prevozi niso namenjeni zgolj obiskovalcem Bohinja, temveč tudi domačinom.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

9/11

sobota

1/13

nedelja

-2/14

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Šenčur, 23. oktober 2021

Sveta Ana in Apaško polje

DELAVNICE / Kranjska Gora, 23. oktober 2021

Delavnica ribanja zelja

GLASBA / Kranj, 23. oktober 2021

Odmevi srednjega veka

PREDAVANJA / Gorenjska, 23. oktober 2021

Anthony Burgess, avtor Peklenske pomaranče

DELAVNICE / Škofja Loka, 23. oktober 2021

Jesenske zborovske delavnice

PRIREDITVE / Kovor, 23. oktober 2021

Soba pobega

IZLETI / Žiri, 24. oktober 2021

39. pohod okrog Žirov

RAZSTAVE / Šenčur, 26. oktober 2021

Naše barve

 

 
 

 

 
 
 

Vizjaka posneli v pogovoru s Petanom / 20:08, 22. oktober

Meni se pa zdi zanimivo, da je vedno nekaj narobe z drugimi, kadar zalotijo twitkota ali njegove fene pri kriminalu ali podtikanje neumnosti...

V četrtek potrdili 1965 okužb z novim koronavirusom / 20:00, 22. oktober

Napačen podatek. Moral bi vsebovati koliko je od okuženih že cepljenih in koliko necepljenih. Kajti da je porast okužb tako visok kot se nav...

Pridržani naj bi ubil sorodnika / 19:55, 22. oktober

Zelo žalostno.

O novi občini Golnik, kandidiranju ... / 19:54, 22. oktober

Občin je v majhni Sloveniji že tako preveč. Mislim, da je prej kot odcepitev potrebno dogovarjanje (če je taka želja) za urejanje nerešenih ...

Knjiga, ki človeka lahko zmede / 18:52, 22. oktober

" Mnogi vodilni v SDV so postali direktorji, poslovneži..., ,še dandanes..."Tako je, večina teh modelov pokojnih, tisti najbolj orto zagriže...

Vizjaka posneli v pogovoru s Petanom / 18:49, 22. oktober

Tudi, pa šverc z orožjem v 90 ih tudi... Vse zmontirano, razen plešastega jezusa...

Tudi sam izgubil ves denar / 17:05, 22. oktober

Vse se vrača vse se plača