Letošnji občinski nagrajenci

Gradijo in povezujejo

S prireditvijo v parku Pod lipami in podelitvijo priznanj občinskim nagrajencem so v Vodicah počastili svoj šestindvajseti občinski praznik.

Letošnje praznovanje v Vodicah poteka pod sloganom Gradimo in povezujemo.

Vodice – Dne 9. Septembra 1995 je začel veljati prvi statut Občine Vodice, ki vse odtlej svoj občinski praznik praznuje na ta dan. Tudi minuli četrtek so pripravili slovesnost v počastitev praznika. »Verjamem, da smo se v 26 letih samostojnosti po svojih najboljših močeh trudili, da so pogoji bivanja v naši občini za večino prebivalcev vsako leto boljši. Letošnji občinski slogan 'Gradimo in povezujemo' govori zgodbo, ki jo že več kot deset let uspešno nadgrajujemo,« je v svojem govoru povedal vodiški župan Aco Franc Šuštar, ki je v nadaljevanju spomnil na večje projekte v občini, med drugim izgradnjo kanalizacijskega sistema C0 ter druge investicije v javno infrastrukturo v zadnjem obdobju. Med izzivi, ki občino še čakajo, je Šuštar med drugim poudaril gradnjo težko pričakovanega Kopitarjevega centra v središču Vodic ter gradnjo obvoznice, za katero je že izbran izvajalec, veljavno gradbeno dovoljenje pa bo konec meseca pravnomočno. Gradnja obvoznice se bo tako najverjetneje začela že v prihodnjem mesecu. Vodiški župan se je zahvalil tudi vsem posameznikom, društvom in drugim organizacijam, ki pomagajo h kvalitetnejšemu življenju v občini, predvsem pa letošnjim občinskim nagrajencem.

Plakete trem nagrajencem

Tokrat so podelili dve priznanji župana ter tri plakete Občine Vodice. Plaketo je prejela Enota za prvo pomoč za izjemen prispevek k razvoju in krepitvi zaščite pred naravnimi in drugimi nesrečami v občini Vodice, varovanju zdravja prebivalstva ter strokovno nudenje prve pomoči občanom. Enoto sestavljajo gasilci bolničarji oziroma certificirani prvi posredovalci iz vseh gasilskih društev znotraj Gasilske zveze Vodice, ki je z začela delovati oktobra 2019, do danes pa so posredovali že na 52 intervencijah.

Ob šestdesetletnici delovanja je plaketo prejel tudi Vrtec Škratek Svit Vodice. Vrtec je bil ustanovljen 18. decembra 1961 na podstrešju stanovanjske hiše v Lokarjih, dve leti kasneje se je preselil v prostore sedanje knjižnice in občinske uprave. Odtlej se je vrtec širil in razvijal, danes pa pod imenom Vrtec Škratek Svit vključuje več kot 270 otrok, ki obiskujejo 15 oddelkov v Vodicah, Utiku in Skaručni. Plaketo je prevzela ravnateljica Hedvika Rosulnik.

Tretja plaketa je šla v roke članom Prostovoljnega gasilskega društva Polje ob stoletnici delovanja. Gre za drugo najstarejše gasilsko društvo v Vodicah, ki so ga z namenom zagotavljanja večje požarne varnosti ustanovili prebivalci Polja, Vesce in Sela. Društvo danes šteje 232 članov, od tega 32 operativnih, 44 pa je mladincev. Uspešno se udeležujejo tudi gasilskih tekmovanj ter pripravljajo gasilske veselice in druge družabne dogodke.

Priznanji Dolencu in Černivcu

Priznanji župana pa sta šli v roke Klemnu Dolencu in Romanu Černivcu. Klemen Dolenc si jo je prislužil za zasluge pri ustanovitvi in vodenju Enote za prvo pomoč ter izboljšanje odzivnosti ob življenje ogrožujočih stanjih občanov, Roman Černivec pa za zasluge na področju prometne varnosti v občini. Kot inženir gradbeništva je ves čas izvajal različna dela pri gradnji, upravljanju in vzdrževanju državnih cest. Med drugim je tudi aktiven član koordinacijske skupine za izgradnjo vodiške obvoznice.

Godba začela praznovanje ob prihajajočem jubileju

Praznični večer je s svojim koncertom obogatila Godba Vodice, ki je s tem nastopom začela tudi sklop dogodkov ob prihajajočem jubilejnem letu, ko bo praznovala stoletnico delovanja. Ustanovljena je bila namreč leta 1922, zadnjih dvajset let pa godbo vodi dirigent in kapelnik Igor Dajčman. Godbenike oktobra čaka gostovanje na festivalu v Ohridu, tradicionalni decembrski novoletni koncert, prihodnje leto načrtujejo koncert s Slovenskimi muzikanti in sklepno dejanje praznovanja stoletnice, ki bo 17. decembra 2022 v Cankarjevem domu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

9/11

sobota

1/13

nedelja

-2/14

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Šenčur, 23. oktober 2021

Sveta Ana in Apaško polje

DELAVNICE / Kranjska Gora, 23. oktober 2021

Delavnica ribanja zelja

GLASBA / Kranj, 23. oktober 2021

Odmevi srednjega veka

PREDAVANJA / Gorenjska, 23. oktober 2021

Anthony Burgess, avtor Peklenske pomaranče

DELAVNICE / Škofja Loka, 23. oktober 2021

Jesenske zborovske delavnice

PRIREDITVE / Kovor, 23. oktober 2021

Soba pobega

IZLETI / Žiri, 24. oktober 2021

39. pohod okrog Žirov

RAZSTAVE / Šenčur, 26. oktober 2021

Naše barve

 

 
 

 

 
 
 

Vizjaka posneli v pogovoru s Petanom / 20:08, 22. oktober

Meni se pa zdi zanimivo, da je vedno nekaj narobe z drugimi, kadar zalotijo twitkota ali njegove fene pri kriminalu ali podtikanje neumnosti...

V četrtek potrdili 1965 okužb z novim koronavirusom / 20:00, 22. oktober

Napačen podatek. Moral bi vsebovati koliko je od okuženih že cepljenih in koliko necepljenih. Kajti da je porast okužb tako visok kot se nav...

Pridržani naj bi ubil sorodnika / 19:55, 22. oktober

Zelo žalostno.

O novi občini Golnik, kandidiranju ... / 19:54, 22. oktober

Občin je v majhni Sloveniji že tako preveč. Mislim, da je prej kot odcepitev potrebno dogovarjanje (če je taka želja) za urejanje nerešenih ...

Knjiga, ki človeka lahko zmede / 18:52, 22. oktober

" Mnogi vodilni v SDV so postali direktorji, poslovneži..., ,še dandanes..."Tako je, večina teh modelov pokojnih, tisti najbolj orto zagriže...

Vizjaka posneli v pogovoru s Petanom / 18:49, 22. oktober

Tudi, pa šverc z orožjem v 90 ih tudi... Vse zmontirano, razen plešastega jezusa...

Tudi sam izgubil ves denar / 17:05, 22. oktober

Vse se vrača vse se plača