Začetek napoveduje uspešno zimo

Zimski športniki začenjajo z novo sezono. Pripravljalnega obdobja, ki je fizično najnapornejše, je konec. Kot je običajno, pred začetkom vsi zatrjujejo, da so dobro trenirali, dali od sebe največ, kar se je dalo. Realno sliko pripravljenosti vselej pokažejo mednarodne tekme na najvišjem nivoju. Kaj lahko pričakujemo v sezoni, ki je olimpijska? Sodeč po začetku, se lahko naslednjih mesecev veselimo.

Slovenci veljamo za smučarski narod. V turobnejših zimskih mesecih smo že od nekdaj prikovani pred televizijske zaslone in spremljamo nastope smučarjev, skakalcev, tekačev, biatloncev, deskarjev ... Vselej smo se lahko veselili tudi izjemnih uspehov. Tudi v zadnjih letih je tako. Začetek sezone je zelo pomemben. Ni lepšega, kot jo začeti na stopničkah. To je v letošnji že uspelo alpskemu smučarju Žanu Kranjcu, ki je v veleslalomu vselej sposoben uvrstitve v sam svetovni vrh. Na stopničkah je že bila tudi njegova reprezentančna kolegica Andreja Slokar. V nedeljo so v slalomu kar štiri Slovenke osvojile točke, kar se je zgodilo prvič po dveh desetletjih. V sezono so uspešno vstopili tudi smučarski skakalci. Na nedeljski tekmi so bili kar trije v deseterici. Konec tedna sezono začenjajo tekači na smučeh in biatlonci. Večino najboljših zimskih športnikov bomo tudi v tej zimi lahko spremljali v Sloveniji. Prva novoletna turneja smučarskih skakalk bo na Ljubnem, v januarju bodo v Mariboru na tekmah svetovnega pokala tekmovale alpske smučarke, v Planici tekači na smučeh in nordijski kombinatorci, marca na Rogli alpski deskarji, v Kranjski Gori alpski smučarji, na Krvavcu telemark smučarji in za konec v Planici smučarski skakalci. V koledarju svetovnega pokala ni le Pokljuke, kamor se bodo biatlonci znova vrnili sezono kasneje. Upajmo, da bodo razmere znova dopuščale gledalce, da bo vzdušje tisto pravo.

Tudi letošnja sezona bo namreč žal v znamenju covida-19. Ukrepi, povezani z njim, so še najmanj. Šteje zdravje, ki je pri vrhunskih športnikih najpomembnejše. Kdor bo med sezono zbolel za covidom-19, bo izgubil pomembne dni brez treninga in tekmovanj, tisti, ki bodo imeli težji potek, lahko vso sezono. Covid-19 ne izbira. Pred njim niso varni niti vrhunski športniki. Že tako so ob naporih, ki jih imajo, z zdravjem večkrat na meji. Največ, kar jim lahko zaželimo, je torej zdravje. Verjamemo, da so trdo trenirali in da se bodo tudi uspehi nadaljevali – in da bodo v naše domove prinesli prepotrebno veselje, dobro voljo in pozitivno energijo.

Oddaj svoj komentar

Kranj -3°

delno oblačno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-4/4

petek

-7/9

sobota

-4/10

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

RAZSTAVE / Jesenice, 21. januar 2022

Najbolj moje

IZLETI / Šenčur, 22. januar 2022

Po poti oslovega hrbta – Lopar v slovenski Istri

OBVESTILA / Bled, 8. februar 2022

Ogled muzejskih prostorov po gradu v družbi vodnika

IZLETI / Kranj, 2. marec 2022

Letovanje v Izoli

 

 
 

 

 
 
 

Terapija z empatičnimi lutkami / 06:00, 21. januar

Preveč enga nakladanja. Neverjetno, kje folk vse vidi možnost za zaslužek. Ta izmišljen terapevtski konstrukt bo pomagal samo njej. Če.

Bohinjska proga pred posodobitvijo / 16:39, 20. januar

Bohinjska proga je nebodigatreba za državo. Predlagam, da se ukine železniška proga in spremeni v kolesarsko stezo. Postala bi največja turi...

»Ni mi jasno, kako bom plačal tole položnico« / 07:38, 20. januar

Konkreten primer kako slabi gospodarji so na Jesenicah. Počasi bo treba tudi v mali Jugoslaviji prestopiti v Slovenijo in začeti delati.

Umrl je Igor Veličković / 05:18, 20. januar

Ta teden so pokopali še enega znanega Kranjčana- Slavka Brinovca. Zame je bil genij. Vse je vedel, vse je poznal. Prijeten sogovornik, mau t...

Manj cerkvenih krstov in porok, več pogrebov / 13:15, 19. januar

"V poročilo je Slovenska škofovska konferenca zapisala, da je bilo leta 2020 v Sloveniji 2.108.977 prebivalcev, od katerih se jih je 71,48 o...

Na Jesenicah izobesili nemško zastavo / 10:08, 19. januar

Nemška zastava in Nemci niso nikoli bili problem za komuniste. Slovenci so bili problem.

Na Jesenicah izobesili nemško zastavo / 09:46, 19. januar

Ali se bo zgodilo kdaj, da bo najdaljša ulica na Jesenicah preimenovana? Ljubljana je to zmogla!