Člani Treking kluba Škofja Loka so na sejmu opravili tudi manjša popravila. / Foto: Vilma Stanovnik

Stari »poniji« spet navdušujejo

Treking klub Škofja Loka je v nekdanji vojašnici pripravil kolesarski sejem s ponudbo rabljenih koles, poleg vedno aktualne menjave otroških koles pa je bilo letos največje zanimanje za stare »ponije«.

Škofja Loka – »Sejem že več kot dvajset let organiziramo vsako prvo soboto v maju. Poleg otroških koles, koles za mladino in koles za odrasle prevzemamo za prodajo tudi kolesarsko opremo, čelade in vse drugo, moram pa reči, da je daleč največja ponudba koles. Prejšnja leta so se največ prodajala otroška kolesa, letos pa je kar precej zanimanja tudi za kolesa za odrasle srednjega cenovnega razreda. To so kolesa za vožnjo do železniške postaje, ženska kolesa za po mestu ..., najhitreje pa lastnike zamenjajo stari 'poniji' – in tudi cene zanje so kar precej visoke. Za dražja kolesa, tudi električna, ni veliko ne ponudbe ne povpraševanja,« je povedal predsednik Treking kluba Škofja Loka Lado Kržišnik in pojasnil, da se vsak, ki pripelje kolo na sejem, najprej ustavi na prevzemu, kjer predlaga prodajno ceno kolesa. »Če je ne predlaga sam, naši člani kolo ocenijo in po takšni ceni se tudi prodaja. Ob sejmu člani našega kluba poskrbijo tudi za manjša popravila koles,« je povedal Lado Kržišnik, ki je zadovoljen, da kolesarski sejem ostaja loška tradicionalna prireditev.

Na sejmu je bilo zlasti veliko družin, mladi pa so z zanimanjem preizkušali kolesa. »Za starejšega brata Ludvika smo kolo že kupili, mlajša sestra Enja ga še preizkuša, jaz ga že imam. Pozimi nismo kolesarili, sedaj pa spet več,« je povedal osemletni Vendalin Breuss Vehar.

Letos so sicer v prodajo prejeli nekaj več kot 250 koles, prodali pa so jih 84. Nekaj lastnikov je kolesa tudi podarilo, drugi so neprodana pozno popoldne odpeljali nazaj domov. »Marsikdo na sejmu kupi otroško kolo in ga drugo leto spet proda,« je še dodal predsednik Kržišnik, ki je vesel, da se je sejmu pridružila tudi Razvojna agencija Sora, ki je predstavila sistem za izposojo eKOLOka, ki je v Škofji Loki zaživel lani.

»Na kolesarskem sejmu smo prvič sodelovali lani, tudi letos pa smo poskrbeli za promocijo našega projekta Kolesarska veriga na podeželju. Na naši stojnici si lahko izposodite in preizkusite kolesa iz sistema eKOLOka. Imamo tudi tricikel iz Kranja, nekaj promocijskega gradiva, pripravili smo tudi nagradno igro,« je povedala Lea Kimovec iz Razvojne agencije Sora, ki je z veseljem odgovarjala tudi na vprašanja obiskovalcev. »Vprašanj je kar dosti, zlasti kako sistem deluje in kako si je moč izposoditi kolesa. Nekateri kolesa tudi preizkusijo, precej zanimanja je tudi za vožnjo s triciklom,« je še pojasnila Lea Kimovec.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

zmerno oblačno
vlažnost: 92 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

14/22

petek

14/17

sobota

11/20

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kokrica, 22. september 2023

Izlet DU Kokrica

OBVESTILA / Gorenjska, 23. september 2023

Meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja

PRIREDITVE / Žiri, 24. september 2023

Markov tek

OBVESTILA / Kranj, 25. september 2023

Vpis v študijske programe

IZLETI / Kranj, 28. september 2023

Na Jelenk

IZLETI / Kranj, 30. september 2023

Izlet za člane MDI Kranj

RAZSTAVE / Bled, 30. september 2023

Razstava tapiserij

IZLETI / Britof, 7. oktober 2023

Potepanje po Bosni

 

 
 

 

 
 
 

Skupaj za rise / 17:07, 21. september

Lepe rožice sadijo javnosti tisti, ki jih država zaliva z našim davkoplačevalskim "Judeževem" denarjem s temi projekti brez odgovornosti in ...

Volkovi morili v ograjenem pašniku / 08:41, 20. september

Samo jamranje kmetov. V Avstriji to rešijo preden prešteješ do 10. Volk ne spada na tako gosto poseljeno in kmetijsko intenzivno območje kot je Gorenjska.

Nove javne sanitarije na avtobusni postaji / 23:07, 18. september

Menim, da bi bil že cajt, da bi Radolca in Lesce lahko pomislila, da ves promet ne bi potekal skozi naselji. To bi seveda zahtevalo novi avtobusni postaji.

Nove javne sanitarije na avtobusni postaji / 16:46, 16. september

Res je katastrofa, da v tako turističnem kraju ni javnih sanitarij. Se pa bojim, da bodo slabo vzdrževane in upravljane. Občina nekaj postav...

Objekt uničen, živino rešili / 10:28, 8. september

Ali je že kaj znano zakaj se je vžgalo? In, ali je res to kmetija, ki so jo pred traktorskim protestom obiskali ta plavi, sprašujem za prjatla?

Drugačen začetek šolskega leta / 08:16, 5. september

Šola zgrajena na poplavnem območju. Bravo župan in občinski svet.

Od odkritja do svetovne prepoznavnosti / 22:50, 1. september

Lepa proslava, ki ga v javnosti prezrt blamažni nastop odposlanke predsednice države ni pokvaril