Na Blejskem jezeru so za enkraten dogodek postavili plavajoče košarkarsko igrišče. / Foto: Gorazd Kavčič

Košarka na Blejskem jezeru

Dogodek Luka 2 Bled je privabil številne ljubitelje košarke. Uživali so v predstavah košarkarskih talentov iz petih držav in bili priča predstavitvi novega športnega copata Luka 2 Lake Bled, ki je odlična promocija gorenjskega bisera, katerega ime nosi.

Bled – Na gladini Blejskega jezera je bilo v soboto po­stavljeno plavajoče košarkarsko igrišče, kjer so se v sklopu Grosbasketovega turnirja 3x3 predstavile nove generacije košarkarskih talentov iz petih držav. Obiskovalci so imeli priložnost občudovati prestižni NBA pokal Larry O'Brien, se preizkusiti v navijaških izzivih in biti med prvimi, ki so si zagotovili novi športni copat Luka 2 Lake Bled. Dogodek je bil priložnost za promocijo Slovenije na globalni ravni.

Na Bledu ponosni

Prireditev je potekala cel dan, ob uradnem odprtju pa so zbrane nagovorili predstavniki organizatorjev in glavnih partnerjev dogodka, in sicer župan Bleda Anton Mežan, mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, Akos Miller, predstavnik znamke Air Jordan, in Artur Mužič, direktor podjetja Grosbasket. Vsi so si bili enotni, da dogodek omogoča dvig prepoznavnosti Slovenije kot turistične destinacije, krepitev nacionalnega ponosa, spodbujanje popularizacije športa ter zdravega načina življenja in konkretne ekonomske koristi, vključno s povečanim turističnim obiskom.

S tem se strinjajo tudi na Bledu. »Izredno smo počaščeni, da smo gostitelji prestižnega dogodka Luka 2 Bled, ki ni pomemben zgolj na lokalni ravni, ampak seže daleč prek naših meja, nagovarja svetovne trge v Evropi, Aziji in Ameriki, kjer bo Bled osrednja točka pozornosti. Je resnično edinstven in izraža spoštovanje Luke Dončića do Bleda in Slovenije kot celote. Ponosni smo, da je svoj novi čevelj poimenoval Lake Bled, kar je priznanje našemu Bledu in celotni Sloveniji,« meni Blaž Veber, direktor Javnega zavoda Turizem Bled.

Predstavili nov športni copat

Vrhunec dogajanja je bil v poznih popoldanskih urah, ko so predstavili nove športne copate Luka 2 Lake Bled. S pomočjo potapljačev so jih spektakularno prinesli iz globin jezera. Na igrišču so jih prevzeli plesalci pod vodstvom Mihe Krušiča in jih v koreografiji predstavili svetu. Sledili sta obe finalni košarkarski odločitvi. V konkurenci 16 košarkarskih ekip je zmaga na turnirju tako pri dekletih kot tudi fantih ostala v Sloveniji. Veselili so se je: Tara Jazbec, Nika Ocvirk, Gaja Urlep in Nika Blagus ter Mark Morano Mahmutović, Bine Gabriel, Žan Durkič in Samba Djibril Gueye.

Spremljevalni program so popestrili tudi člani akrobatske skupine Dunking Devils, ki so jemali dih s košarkarskimi vragolijami in navdušili gledalce. »To je bil eden izmed najbolj posebnih nastopov, na katerih sem bila zraven. Občutek je fenomenalen. Nastopati na plavajočem igrišču je drugače kot na tleh,« je povedala Primorka Enja Marinič, edina ženska v tokratni postavi skupine Dunking Devils. Nad njihovim nastopom sta bila navdušena tudi Lenart Ribnikar iz Bohinjske Bistrice in Lenart Dolar iz Žirovnice, ki sta člana te svetovno znane akrobatske skupine sedem let. Tokrat sta bila gledalca. »Na Gimnaziji Jesenice sva obiskovala krožek zabijanja in sva se navdušila,« sta pojasnila. Oba se lahko pohvalita, da sta s skupino nastopila tudi že na tekmi lige NBA.

Dogodek Luka 2 Bled je združil športno strast, naravno lepoto Slovenije in ikone športa. Za piko na i je manjkal le obisk našega najboljšega košarkarja. Luke Dončića na Bledu namreč ni bilo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

pretežno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

4/7

petek

8/8

sobota

0/3

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Kranj, Šenčur, 1. december 2023

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

PRIREDITVE / Bled, 1. december 2023

Sejem rabljene smučarske opreme

DELAVNICE / Šenčur, Preddvor, 1. december 2023

Tombola, telovadba, ustvarjalna delavnica

PRIREDITVE / Milje, 1. december 2023

Ljudsko petje v Hiši čez cesto

RAZSTAVE / Slovenski Javornik, 1. december 2023

Valovite ravnice

PRIREDITVE / Strahinj, 1. december 2023

Dobrodelni večer BC Naklo

PRIREDITVE / Bled, 2. december 2023

Sejem rabljene smučarske opreme

DELAVNICE / Koroška Bela, 2. december 2023

Izdelava adventnih vencev

 

 
 

 

 
 
 

PD Kranj – žalostno / 06:51, 1. december

Če dodam samo svojo izkušnjo-poleti na Vogarju, šestčlanska špansko govoreča družina in slovenska vodička so sedeli več kot 1 uro za mizo, s...

Kokričani zaradi poplave ovadili JGZ Brdo / 23:53, 30. november

Čudne stvari se dogajajo v Kranju. Čudne.

Je res to potrebno? / 17:03, 28. november

Čudne stvari se dogajajo v Radovljici. Čudne.

Obnovili bodo tudi podvoz pri Iskri / 21:22, 27. november

No ja, saj dela se na tem, da nekoč bo pa le. Vsekakor pa verjamem da bo prej, kot zgrajena nova avtobusna postaja, za katero sploh ne upamo misliti, da bo nekoč.

Kje sva / 20:46, 27. november

Veliko vprašanj, veliko je tudi odgovorov. Potrpljenje je božja mast. Vsak od zakoncev mora imeti svoje hobije.

Novi čoln za blejske gasilce / 19:49, 27. november

Hvala donatorjem za pomoč! Ni majhen znesek, je pa nujno potreben čoln za reševanje ljudi. Nesreče so se in se bodo dogajale, zato je prav, da imajo gasilci primerno opremo.

Banke kritične / 13:53, 27. november

Zdaj kritične,ko so goljfale in dobičke v žep nosile pa lepo tiho..