Prireditve

Kje: Gorenjska

Kdaj: petek, 21. junij 2019

Ob dnevu državnosti

Tržič – Veteranske organizacije in Občina Tržič ob počastitvi dneva državnosti, v torek, 25. junija, ob 14. uri, vabijo na osrednjo slovesnost k spominskem obeležju Policijsko veteranskega društva Sever (na mejnem prehodu Ljubelj). Udeležence bosta pozdravila tržiški župan Borut Sajovic ter podpredsednik Policijsko veteranskega društva Sever Gorenjska Ivan Hočevar, slavnostni govornik pa bo minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Program bodo oblikovali člani Pihalnega orkestra Tržič in učenci Podružnične osnovne šole Podljubelj. Tudi letos se boste lahko podali na 19. tradicionalni pohod po poteh teritorialne obrambe. Zbor udeležencev pohoda je ob 8. uri pri gostišču Karavla Koren, z avtobusom v Drago, pohod do planine Preval in nato proti platoju Ljubelj. Po končanem uradnem delu bo sledilo druženje in pogostitev.

Škofja Loka – V Škofji Loki bodo v torek, 25. junija, ob 18. uri na Mestnem trgu obeležili dan državnosti. Slavnostni govornik bo doc. dr. Drago Papler, prisluhnili pa boste lahko tudi koncertu Mestnega pihalnega orkestra Škofja Loka. V primeru dežja bo prireditev v Sokolskem domu.

Medvode – V počastitev dneva državnosti bo osrednja občinska prireditev v petek, 21. junija, ob 19. uri v Domu krajanov Sora. Slavnostni govornik bo predsednik Sveta KS Sora Mirko Javeršek. Po prireditvi bo odprtje 25. Extempora Sora in družabno srečanje.

Železniki – Od dnevu državnosti bo v soboto, 22. junija, kulturna prireditev. Ob 19. uri bo sv. maša za domovino, ob 20. uri pa prireditev na Placu pred cerkvijo sv. Antona. Slavnostni govornik bo Franc Bogovič. V primeru slabega vremena bo prireditev v kulturnem domu.

Gorenja vas – V ponedeljek, 24. junija, bo ob 19. uri sveta maša za domovino, po njej pa bo na Trgu Ivana Regna prireditev s kulturnim programom. V primeru dežja bo prireditev v Sokolskem domu.

Poljane – V nedeljo, 23. junija, bo ob 19. uri sveta maša za domovino, sledita kulturni program ob Lipi samostojnosti s podelitvijo priznanj KS Poljane in kresovanje. V primeru dežja bo prireditev v dvorani kulturnega doma. Slavnostna govornica bo Rosvita Pesek. V torek, 25. junija, bo organiziran pohod in kolesarjenje do vseh podružničnih cerkva poljanske fare; pohodniki se zberejo ob 6. uri pred župnijsko cerkvijo v Poljanah, kolesarji pa ob 8. uri pred Gostilno na Vidmu.
Nova Oselica – V ponedeljek, 24. junija, bo ob 19.30 sveta maša za domovino, po njej pa prireditev s kulturnim in zabavnim programom.

Trebija – V torek, 25. junija, bo ob 19. uri na športnem igrišču potekala prireditev s kulturnim programom. V primeru dežja bo prireditev v dvorani gasilskega doma.
Kamnik – Vabljeni na slovesnost ob dnevu državnosti, ki bo v torek, 25. junija, ob 20. uri v Mekinjskem samostanu. Ob Mestni godbi Kamnik bodo kulturni program obogatili kamniški umetniki. V primeru slabega vremena bo prireditev v Domu kulture Kamnik.

Homec – V ponedeljek, 24. junija, bo ob 20. uri sv. maša za domovino v kapeli Povišanja Sv. Križa na Homcu. Ob 20.45 bo slovesna akademija pred Lipo samostojnosti sredi Homca. Slavnostni govornik bo Janez Marolt, profesor zgodovine. V kulturnem programu bo sodeloval Homški cerkveni pevski zbor. Ob 21.15 se bo praznovanje nadaljevalo na športnem igrišču pred homško šolo. V primeru slabega vremena bo pogostitev v veroučni učilnici.

Kranj – Nova Slovenija Krščanski demokrati vabijo na praznično prireditev, ki bo na predvečer praznika, 24. junija, na Sv. Joštu nad Kranjem. Maša za domovino bo ob 20. uri v tamkajšnji cerkvi. Slavnostna govornica bo Ljudmila Novak.

Besnica – KD Jožeta Paplerja Besnica vabi na praznovanje kresnega večera, dneva državnosti in družabno srečanje, ki bo v soboto, 22. junija, v cerkvi Janeza Krstnika v Spodnji Besnici in pred njo. Začelo se bo s sv. mašo ob 19. uri, ki jo bo daroval domači župnik Igor Jereb, himno in nekaj pesmi bo zapel domači MePZ Sv. Tilen, kulturni program osnovnošolcev pod vodstvom Barbare Mesec Štular in njenih sodelavk, pozdravni nagovor predsednika društva Janeza Zenija, družabno srečanje v sodelovanju s krajevno skupnostjo, turističnim in gasilskim društvom Besnica in domače čebelarske družine.

Koroška Bela – Farno KD Koroška Bela vabi na slavnostno prireditev ob dnevu državnosti v ponedeljek, 24. junija, ob 19.30 na Svetinovem dvorišču in v Kulturnem hramu na Cesti Ivana Cankarja 17.

Jezersko – Ob dnevu državnosti bo slavnostna prireditev v soboto, 29. junija, ob 11. uri pri spominskem obeležju na nekdanji Postaji mejne milice Jezersko na cestnem prelazu Jezersko. Slavnostni govornik bo Dragomir Jovanovič. Po svečanosti bo pogostitev v lovskem domu ob Planšarskem jezeru.

 

Kranj 12°

pretežno jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/23

nedelja

12/20

ponedeljek

12/22

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Preddvor, 3. junij 2024

Pohod na Sv. Jakoba

IZLETI / Kranj, 4. junij 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

IZLETI / Cerklje, 4. junij 2024

Pohodni izlet DU Cerklje

IZLETI / Kranj, 6. junij 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

IZLETI / Šenčur, 8. junij 2024

Pohod na Lovrenška jezera

IZLETI / Kranj, 8. junij 2024

Planinarjenje po Nockbergih

OBVESTILA / Kranj, 10. junij 2024

Kuponske vstopnice za letno kopališče

 

 
 

 

 
 
 

O nadgradnji železniške postaje / 18:28, 1. junij

Alenka raje obnavlja postaje kot pa tire. Samo zelo drago nas bo to stalo.

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 18:41, 31. maj

Adijo pamet!

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 07:10, 25. maj

Z napisanim se strinjam in tudi delim skrb in jezo.Vendar je bil prvopodpisani veliko let na visokih položajih v vladah, z vplivom in možnos...

Rešitev je kavcijski sistem / 09:28, 24. maj

Ena večjih bedarij zadnjih desetletij je pitje vode iz plastenk. Povrhu ob držanju flaše plastika poka. Boste rekli koga to moti. Recimo v a...

Policisti preverjali, kako vzorni so vozniki e-skirojev / 16:00, 23. maj

No ja, ko vidiš kako kršijo prometne predpise starejši, potem že veš kako vzgajajo otroke. Zato ni čudno, da se otroci obnašajo kot se v krš...

Do hitrejše in kvalitetnejše povezave s spletom preko omrežja RUNE / 15:40, 23. maj

Upam, da to berejo tudi uslužbenci Telekoma in nam v Kranju omogočijo optično povezavo v internet, ne pa da še dandanes uporabniki visimo na...

Helikoptersko reševanje / 15:38, 23. maj

Zadeva se vleče že od leta 1979 dalje. Takrat in nekaj kasneje bi lahko dobili polno opremljen helikopter zastonj in bi lahko le nadgrajeval...