Med mašo dobili opozorila redarja

Po maši v Selcih je nekaj vernikov razburilo opozorilo občinskega redarstva zaradi napačno parkiranih vozil. Pustili so jih na pločniku, kar je tam že ustaljena praska. Redar je ukrepal zaradi prijave občana.

Železniki – Celo uro so se železnikarski občinski svetniki na zadnji seji ukvarjali z delom medobčinskega inšpektorata in redarstva (MIR) v njihovi občini. Potem ko je vodja MIR občin Bled, Bohinj in Železniki Primož Lah predstavil poročilo za lansko leto, se je razvila živahna razprava, v kateri so precej pozornosti posvetili problematiki parkiranja med mašo v Selcih. Ko je parkirišče pred župniščem zasedeno, krajani parkirajo na pločniku proti pokopališču, v njihovo dolgoletno navado pa je po eni od nedeljskih maš posegel občinski redar, kar je povzročilo precej nejevolje.

»Spoštujem vaše delo, ko se pa pojavi lepljenje listkov med mašami, pa to razumemo kot provokacijo s strani redarstva,« je dejal svetnik Janez Thaler in poudaril, da je bil omenjeni pločnik zgrajen v širši obliki in z izvozi na cesto prav zato, da lahko na njem po potrebi tudi parkirajo. Domačini se, tako Thaler, ne strinjajo, da skuša redarstvo sedaj to spremeniti, pač pa bi moralo biti parkiranje tam še naprej dopuščeno. Tudi po mnenju svetnice Branke Krek Petrina bi redarji v takih primerih morali biti bolj prilagodljivi: »Če se bo to nadaljevalo, bo veliko hude krvi.«

Vodja MIR Primož Lah je odvrnil, da takšno parkiranje očitno ne ustreza vsem, saj je redar ukrepal prav na podlagi prijave občana. »Ugotovil je, da so vozila parkirana na pločniku in da ni nobene signalizacije, ki to dovoljuje,« je pojasnil Lah in dodal, da je redar v taki situaciji dolžan ukrepati in da je uporabil najmilejši ukrep. »Lastniki treh vozil so dobili pisna opozorila, in ne obvestila o prekršku, pri čemer sta bili prazni parkirišči pri pokopališču in šoli,« je razložil in dodal, da so že prej opozorili župnika in občino, naj ta problem rešijo. A postavitev signalizacije, ki bi na omenjenem pločniku dovoljevala parkiranje, bo težko izvedljiva. Župan Anton Luznar je povedal, da je to problematiko že predstavil direkciji za infrastrukturo, saj gre za pločnik ob državni cesti, a so možnost, da bi na njem uradno dovolili parkiranje, zavrnili.

Več svetnikov se je obregnilo tudi ob merjenje hitrosti vožnje oz. pogosto postavljanje radarja na po njihovem neprimerne lokacije blizu izvozov iz naselij. Lah je odvrnil, da radar meri hitrost v smeri naselij, lokacije pa da izbirajo na podlagi pobud občanov. Tudi meritve Na plavžu, kjer je omejitev trideset kilometrov na uro, naj bi predlagala občanka. Zatrdil je, da njihov namen ni polnjenje občinskega proračuna, pač pa je prekoračitev hitrosti velik problem: »Čeprav veste, da se radar pojavlja na petih lokacijah in celo kdaj, kršitev ni manj, ampak jih je več in težje so.« Lani so v občini Železniki evidentirali kar 734 prehitrih voznikov, predlani pa 268.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

jasno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

3/19

sobota

5/22

nedelja

14/21

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

V Julijske Alpe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

Doživetja Primorske

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. september 2019

Štirideseti LUFt

PRIREDITVE / Kovor, 21. september 2019

Country večer

PRIREDITVE / Tržič, 21. september 2019

Prifarski muzikantje, Klemen Bučan, Matjaž Javšnik in Jerbas

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)