Med mašo dobili opozorila redarja

Po maši v Selcih je nekaj vernikov razburilo opozorilo občinskega redarstva zaradi napačno parkiranih vozil. Pustili so jih na pločniku, kar je tam že ustaljena praska. Redar je ukrepal zaradi prijave občana.

Železniki – Celo uro so se železnikarski občinski svetniki na zadnji seji ukvarjali z delom medobčinskega inšpektorata in redarstva (MIR) v njihovi občini. Potem ko je vodja MIR občin Bled, Bohinj in Železniki Primož Lah predstavil poročilo za lansko leto, se je razvila živahna razprava, v kateri so precej pozornosti posvetili problematiki parkiranja med mašo v Selcih. Ko je parkirišče pred župniščem zasedeno, krajani parkirajo na pločniku proti pokopališču, v njihovo dolgoletno navado pa je po eni od nedeljskih maš posegel občinski redar, kar je povzročilo precej nejevolje.

»Spoštujem vaše delo, ko se pa pojavi lepljenje listkov med mašami, pa to razumemo kot provokacijo s strani redarstva,« je dejal svetnik Janez Thaler in poudaril, da je bil omenjeni pločnik zgrajen v širši obliki in z izvozi na cesto prav zato, da lahko na njem po potrebi tudi parkirajo. Domačini se, tako Thaler, ne strinjajo, da skuša redarstvo sedaj to spremeniti, pač pa bi moralo biti parkiranje tam še naprej dopuščeno. Tudi po mnenju svetnice Branke Krek Petrina bi redarji v takih primerih morali biti bolj prilagodljivi: »Če se bo to nadaljevalo, bo veliko hude krvi.«

Vodja MIR Primož Lah je odvrnil, da takšno parkiranje očitno ne ustreza vsem, saj je redar ukrepal prav na podlagi prijave občana. »Ugotovil je, da so vozila parkirana na pločniku in da ni nobene signalizacije, ki to dovoljuje,« je pojasnil Lah in dodal, da je redar v taki situaciji dolžan ukrepati in da je uporabil najmilejši ukrep. »Lastniki treh vozil so dobili pisna opozorila, in ne obvestila o prekršku, pri čemer sta bili prazni parkirišči pri pokopališču in šoli,« je razložil in dodal, da so že prej opozorili župnika in občino, naj ta problem rešijo. A postavitev signalizacije, ki bi na omenjenem pločniku dovoljevala parkiranje, bo težko izvedljiva. Župan Anton Luznar je povedal, da je to problematiko že predstavil direkciji za infrastrukturo, saj gre za pločnik ob državni cesti, a so možnost, da bi na njem uradno dovolili parkiranje, zavrnili.

Več svetnikov se je obregnilo tudi ob merjenje hitrosti vožnje oz. pogosto postavljanje radarja na po njihovem neprimerne lokacije blizu izvozov iz naselij. Lah je odvrnil, da radar meri hitrost v smeri naselij, lokacije pa da izbirajo na podlagi pobud občanov. Tudi meritve Na plavžu, kjer je omejitev trideset kilometrov na uro, naj bi predlagala občanka. Zatrdil je, da njihov namen ni polnjenje občinskega proračuna, pač pa je prekoračitev hitrosti velik problem: »Čeprav veste, da se radar pojavlja na petih lokacijah in celo kdaj, kršitev ni manj, ampak jih je več in težje so.« Lani so v občini Železniki evidentirali kar 734 prehitrih voznikov, predlani pa 268.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 92 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-1/10

petek

-7/10

sobota

4/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. februar 2020

Za otroke

DELAVNICE / Mavčiče, 28. februar 2020

Pomen in možnosti ohranjanja arhitekturne podobe vasi ob Savi

OBVESTILA / Šenčur, 28. februar 2020

Zbor članov Društva upokojencev Šenčur

GLEDALIŠČE / Podbrezje, Predoslje, 28. februar 2020

Spustite me pod kovter, gospa Markham

RAZSTAVE / Slovenski Javornik, 28. februar 2020

Slike Darinke Cuznar

DELAVNICE / Kokrica, 28. februar 2020

Delavnica za notranje ozdravljenje

IZLETI / Kranj, 29. februar 2020

Turni smuk oz. zimski pohod na Možica

IZLETI / Kranj, 29. februar 2020

Turni smuk in/ali zimski pohod na Možica

 

 
 

 

 
 
 

Zimske počitnice / 16:08, 27. februar

Prehitro sem pritisnil enter. Še tole:" Zgodnja smuka takoj zjutraj, ko drugih smučarjev še ni, mi odtehta skoraj celodnevno potrebo po viju...

Zimske počitnice / 15:58, 27. februar

"Odveč mi je počivati v gostilnah, kjer je redko kakšna ponudba dobra."
------------------------
Kako pa ti to veš?

Po sporu z bivšo ženo še s kolom nad policista / 14:26, 27. februar

Tega so pa ornk zjezal..

Goljufi lahko tudi pozvonijo / 09:21, 27. februar

Mam jest za take fičfiriče vratarja, pasme nemški ovčar !

Poškodovan most na Mlinem / 08:01, 27. februar

Mogoče je to priložnost, da Bled postane zelena prestolnica turizma., Kraj brez tovornega in avtobusnega prometa. Čestitam.

Koronavirus že prav blizu nas / 22:12, 26. februar

Ko ni cepiva, je pomembna higiena. Ko je cepivo, higiena ni na prvem mestu. Oboje je izum medicine, vendar od higiene nima skoraj nihče nič ...

Koronavirus že prav blizu nas / 12:42, 26. februar

Slovenci delajo zaloge hrane medtem, ko prvega uradno okuženega koronavirusnika sploh še ni !
Ob tem je v zadnjem času v Sloveniji zaradi gripe umrlo 160 ljudi ! Logika, adijo pamet.