Nova stanovanja za mlade

Občina Jesenice pripravlja vse potrebno, da bi na območju, ki je zajeto v Občinski podrobni prostorski načrt Partizan, sredi mesta zgradili dve večstanovanjski stavbi, v katerih bi uredili 44 neprofitnih stanovanj za mlade.

O gradnji dveh večstanovanjskih objektov na območju OPPN Partizan so se na Jesenicah začeli pogovarjati že leta 2013. Takratni občinski svetniki so najprej prižgali zeleno luč za gradnjo, zatem pa so si premislili, predvsem zato, ker naj bi v centru Jesenic manjkalo zelenih površin, poleg tega pa se je zapletala gradnja večstanovanjskih objektov v bližnji Hrenovci. A dejstvo, da so bila vsa stanovanja v Hrenovci prodana, očitno kaže na potrebo po novih stanovanjih na Jesenicah.

Jesenice – Občina Jesenice je pripravila dopolnjen osnutek Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) Partizan, ki bo od 18. novembra naprej v ponovni javni obravnavi. Dokument, če bo sprejet, bo osnova za začetek gradnje dveh novih večstanovanjskih objektov sredi Jesenic, med stavbo TVD Partizan in nekdanjo čistilnico. O projektu se Občina Jesenice že nekaj let pogovarja s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije, a pred leti ni dobil zelene luči takratnih občinskih svetnikov.

Župan Blaž Račič se je na to temo že sestal z vodstvom sklada in pojasnil, da je sklad še vedno zainteresiran za gradnjo dveh stanovanjskih blokov, v katerih je predvidenih 44 stanovanj, ki naj bi merila od 45 do 55 kvadratnih metrov, namenjena naj bi bila tri- in veččlanskim družinam. V skladu z novo resolucijo nacionalnega stanovanjskega programa stanovanja ne bodo namenjena prodaji, temveč jih bo sklad oddal v najem, prednost pa bodo imeli mladi in mlade družine.

Prvotno so spodnji del objektov nameravali nameniti poslovnim dejavnostim, na Jesenicah pa je vzniknila tudi ideja, da bi v pritličju uredili novo knjižnico. A kot so pojasnili na skladu, glede na spremenjeno ekonomsko politiko niso več zainteresirani za gradnjo poslovnih prostorov v pritličju, prav tako velikost prostorov ni primerna za ureditev knjižnice. Tako naj bi tudi v pritličju uredili stanovanja. Ob dveh večstanovanjskih objektih je predvidena tudi ureditev parka, prometne infrastrukture in brežine potoka Ukova.

Na Občini Jesenice so nedavno sprejeli tudi Strategijo za mlade v občini Jesenice, katere pomembni del je prav zagotavljanje stanovanj za mlade. Na ta način bi jih radi zadržali na Jesenicah. Raziskava je namreč pokazala, da si slaba polovica mladih želi najti zaposlitev na območju občine Jesenice, štirideset odstotkov jih želi živeti na Jesenicah tudi v prihodnje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

oblačno
vlažnost: 91 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

6/12

ponedeljek

6/13

torek

5/11

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Žirovnica, 18. november 2019

Kirgizija – dežela pod nebeškimi gorami

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Tržič, 19. november 2019

Po balkanskih hribih

PRIREDITVE / Kranj, 19. november 2019

Zmanjševanje odpadkov in izmenjevalnica oblačil

IZLETI / Kranj, 21. november 2019

Na Semiško goro

IZLETI / Šenčur, 23. november 2019

Učka

IZLETI / Kranj, 23. november 2019

Po Napoleonovi pešpoti

 

 
 

 

 
 
 

Poštar stavka le dva dneva / 14:20, 17. november

Pošta?
Kdo jo še sploh rabi?
Kaj vse prodajajo.!
Samo še salame ne.

Nad Belco se je spet sprožil plaz / 14:18, 17. november

Joj, erozija!

Pasijon finančno samostojnejši / 14:16, 17. november

Mami, mami, glej maškare!

Zavrnjena še četrta pritožba? / 22:07, 16. november

Torej bodo imeli Avstrijci 2 leti časa za kvaliteten dopust, da počakajo balkance.

Najbogatejša Slovenca še vedno zakonca Login / 16:05, 16. november

Največji car je Merlak! Ki vlaga v Bohinj. Pa odselil se je, ker ne bo futral svojati z davki v lastni državi..

Sedemindvajset / 12:29, 16. november

Primož:"Naši predniki pred sto in več leti čez veliko lužo odhajali v iskanju boljšega življenja in so pred pol stoletja begunci tam prosili...

Sedemindvajset / 08:07, 16. november

Torej v času stare Jugoslavije..