Nova stanovanja za mlade

Občina Jesenice pripravlja vse potrebno, da bi na območju, ki je zajeto v Občinski podrobni prostorski načrt Partizan, sredi mesta zgradili dve večstanovanjski stavbi, v katerih bi uredili 44 neprofitnih stanovanj za mlade.

O gradnji dveh večstanovanjskih objektov na območju OPPN Partizan so se na Jesenicah začeli pogovarjati že leta 2013. Takratni občinski svetniki so najprej prižgali zeleno luč za gradnjo, zatem pa so si premislili, predvsem zato, ker naj bi v centru Jesenic manjkalo zelenih površin, poleg tega pa se je zapletala gradnja večstanovanjskih objektov v bližnji Hrenovci. A dejstvo, da so bila vsa stanovanja v Hrenovci prodana, očitno kaže na potrebo po novih stanovanjih na Jesenicah.

Jesenice – Občina Jesenice je pripravila dopolnjen osnutek Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) Partizan, ki bo od 18. novembra naprej v ponovni javni obravnavi. Dokument, če bo sprejet, bo osnova za začetek gradnje dveh novih večstanovanjskih objektov sredi Jesenic, med stavbo TVD Partizan in nekdanjo čistilnico. O projektu se Občina Jesenice že nekaj let pogovarja s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije, a pred leti ni dobil zelene luči takratnih občinskih svetnikov.

Župan Blaž Račič se je na to temo že sestal z vodstvom sklada in pojasnil, da je sklad še vedno zainteresiran za gradnjo dveh stanovanjskih blokov, v katerih je predvidenih 44 stanovanj, ki naj bi merila od 45 do 55 kvadratnih metrov, namenjena naj bi bila tri- in veččlanskim družinam. V skladu z novo resolucijo nacionalnega stanovanjskega programa stanovanja ne bodo namenjena prodaji, temveč jih bo sklad oddal v najem, prednost pa bodo imeli mladi in mlade družine.

Prvotno so spodnji del objektov nameravali nameniti poslovnim dejavnostim, na Jesenicah pa je vzniknila tudi ideja, da bi v pritličju uredili novo knjižnico. A kot so pojasnili na skladu, glede na spremenjeno ekonomsko politiko niso več zainteresirani za gradnjo poslovnih prostorov v pritličju, prav tako velikost prostorov ni primerna za ureditev knjižnice. Tako naj bi tudi v pritličju uredili stanovanja. Ob dveh večstanovanjskih objektih je predvidena tudi ureditev parka, prometne infrastrukture in brežine potoka Ukova.

Na Občini Jesenice so nedavno sprejeli tudi Strategijo za mlade v občini Jesenice, katere pomembni del je prav zagotavljanje stanovanj za mlade. Na ta način bi jih radi zadržali na Jesenicah. Raziskava je namreč pokazala, da si slaba polovica mladih želi najti zaposlitev na območju občine Jesenice, štirideset odstotkov jih želi živeti na Jesenicah tudi v prihodnje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 24°

pretežno jasno
vlažnost: 68 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

17/27

sreda

16/29

četrtek

16/29

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Rateče, 12. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

IZLETI / Šenčur, 13. avgust 2020

Pot pod Storžičem

IZLETI / Kranj, 13. avgust 2020

Na planino Blato, planino Pri jezeru in Kredo

DELAVNICE / Rateče, 13. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

DELAVNICE / Rateče, 14. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Bled, 14. avgust 2020

Predšmarni večer na Mlinem

OBVESTILA / Gorenjska, 17. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Razstava Šenčurski dogodki / 13:23, 11. avgust

Šenčur ima skozi zgodovino vedno prava domoljuPna dejanja in tako kot župnik reče..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:17, 11. avgust

Ja, naslednjih 14 dni bo ključnih..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:08, 11. avgust

S tole LGBT majčko je Jelko nekoliko izgubil na svoji ostrini... :)

Več kot sto nesreč kolesarjev / 12:47, 11. avgust

Predlagam, da vsak najbolje pazi sam na sebe. Včasih, tudi, če imaš prednost ni treba vztrajati, ampak se je bolje odpeljati naprej zdrav. P...

Posilstvo tudi, ko ni uporabljena sila / 17:19, 10. avgust

Za huda kazniva in sprevržena dejanja, kot so posilstvo in umor otroka, nosečnice ali nemočne osebe = SMRTNA KAZEN pika.

Smernice za boljšo šolo / 15:26, 10. avgust

Ivka Sodnik, vašemu fantazmiranju ne vidim konca.

Nobene praktične vrednosti nimajo vaši "izdelki" - en sam bla, bla bla......

A se ne zdite sami sami že dolgočasni?

Prva in druge lige / 11:41, 10. avgust

""...toda že leta zagovarjam dejstvo, da za klub, ki v ekipi nima večinoma svojih igralcev, pravzaprav ni pomembno, v kateri ligi igra..."""...