Nadaljujejo odvoz odpadkov

Podjetje Publikus je iz zbirnega centra v Suhadolah lani odpeljalo skoraj štiri tisoč ton odpadkov, približno dva tisoč ton jih še čaka na odvoz.

Komenda – Podjetje Publikus je v minulem letu nadaljevalo odvoz embalaže iz zbirnega centra v Suhadolah. Kot je na decembrski seji povedala direktorica Publikusa Brigita Šen Kreže, so lani uspeli odpeljati 3890 ton t. i. lahke frakcije. Tako v Suhadolah ostaja še dva tisoč ton odpadkov, ki so, kot zagotavljajo v podjetju, ustrezno embalirani, tako da ne povzročajo emisij, količine pa se zmanjšujejo. Kot je še povedala direktorica, se zbirni centri še vedno soočajo s težavami pri odvozu embalaže, saj minis­trstvu za okolje in prostor še vedno ni uspelo najti prevzemnika tovrstnih odpadkov, potem ko je vrata za prevzem zaprla še Madžarska, pa je situacija na evropskem trgu še slabša. »Trg je nasičen in mislim, da je čas, da se država skupaj z minis­trstvom zave odgovornosti,« ob tem pravi Šen Krežetova.

Po majskem uničujočem požaru v zbirnem centru, ki je bil očitno podtaknjen, so v Publikusu sprejeli več ukrepov. Izbrali so novega izvajalca za izvajanje ukrepov varstva pred požarom, ki je na podlagi ocene stopnjo požarne ogroženosti dvignil z druge na zahtevnejšo tretjo stopnjo. Poleg usposabljanj s področja požarne varnosti za zaposlene so namestili novo črpalko, na zadrževalniku vode pa so namestili tudi sondo, ki bo zaposlenim alarmirala v primeru, da bi bil nivo vode v bazenu prenizek, kupili pa so tudi protipožarne odeje, ki omogočajo lažje gašenje začetnih požarov.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

jasno
vlažnost: 88 %
veter: S, hitrost: 0 km/h

-6/17

petek

3/15

sobota

-1/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Večja zbiranja in igranje nogometa v Završnici / 17:18, 2. april

Jeseničanom težko razložiš kaj je karantena.

Bitka s covidom-19 se bije v domovih za starejše / 09:20, 1. april

Stanovalce domov naj naselijo v prazne hotele kar naj plača država. Tako bodo uvedli manjšo koncetracijo ljudi in pomagali SLO turizmu.

Ne vem, kje sem se okužil / 14:04, 31. marec

Primer od danes, grem na malico, ura poldan, v trgovini se pri sadju drenjata dve mamci in izbirata med parimi sortami jabolk, sicer sta rok...

O problematiki jezera / 16:39, 30. marec

Pritoki vsebujejo precej dodatkov s katerimi kmetje plemenitijo svojo zemljo za višji in boljši pridelek. To povzroča cvetenje jezera.

O problematiki jezera / 09:56, 30. marec

Na izpitu je nepripravljenega študenta profesor vprašal, kaj je to evtrofikacija.
Reku študent:
ah,qurc, drek je drek.

Prepoved gibanja zunaj občine / 07:50, 30. marec

14 dni nazaj so nas strokovnjakinje iz NIJZ- a učile in nam dopovedovale, da maske nimajo učinka in so nepotrebne, zdaj so že obvezne !
Zemlja je še okrogla ali je že ploščata?

Okužen tudi stanovalec nakelskega doma / 16:14, 29. marec

Kaj klobasaš, kaj ima to opraviti z vlado. Pol vlade je iste kot prej, sploh pa ni Janše nihče silil v to koalicijo, Šarec je pozival na pre...