Godba Gorje na drugem od dveh božično-novoletnih koncertov, ki so ga pripravili v četrtek v Festivalni dvorani na Bledu. Prvi je bil v telovadnici OŠ Gorje. / Foto: Gorazd Kavčič

Na prazničnem koncertu podelili priznanja

Godba Gorje je ljubitelje glasbe razveselila s kar dvema božično-novoletnima koncertoma. Prvega so že pred božičem pripravili v domačih Gorjah, drugega pa na štefanovo v Festivalni dvorani na Bledu. Nagrada za deset milijonov udarcev.

Gorje, Bled – Telovadnica osnovne šole v Gorjah je bila na prvem od dveh božično-novoletnih koncertov Godbe Gorje polna do zadnjega kotička: domačini so z navdušenjem spremljali imeniten koncert, ki so ga jim ob koncu leta podarili domači godbeniki. Začeli so ga z »domačo« V Gorjah zvoni in zaključili s priljubljenimi Avsenikovimi skladbami, vmes pa publiko navdušili s pestrim programom sklad od napevov iz klasičnega Hrestača in Verdijevega Nabucca do teme iz Webbrovega muzikala Jesus Christ Superstar.

Godbenikom pod vodstvom dirigenta Klemena Repeta so se na odru pridružili tudi pevci, solisti Janja Hvala, Darko Peterman in Bernarda Poklukar ter pevski zbor Vivo. Dvorana jih je pozdravila s posebej toplim aplavzom.

S kratkim nagovorom je glasbenike in občinstvo na koncertu v Gorjah nagovoril župan Peter Torkar, na Bledu pa minister Boštjan Poklukar, ki je bil tudi sam dolga leta član gorjanske godbe. Slovesen dogodek so izkoristili tudi za podelitev priznanj dolgoletnim članom orkestra.

Nina Repe je prejela srebrno Gallusovo značko za desetletno aktivno udejstvovanje pri Godbi Gorje, Marjan Pogačar pa zlato Gallusovo značko za 15-letno aktivno udejstvovanje pri Godbi Gorje. Gallusova značka je jubilejna značka javnega sklada kulturnih dejavnosti, ki jo prejmejo posamezniki za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti.

Priznanja Zveze slovenskih godb oziroma Mednarodne glasbene zveze sta prejela dva člana orkestra. Miran Rozman medaljo za zasluge, ki jo organizacija podeljuje za več kot 35-letno igranje v godbi, Anton Poklukar pa križ za zasluge Mednarodne glasbene zveze godb, ki se podeljuje godbenicam in godbenikom za več kot petdesetletno igranje v godbi ali izjemne zaslužke na umetniškem ali organizacijskem področju godbeništva.

Poklukar v gorjanski godbi igra na mestu tolkalca. Takole je ob podelitvi nagrade duhovito predstavil svoje delo v ansamblu: »Na nastopu, kakršen je današnji, udarim kakih 2.500-krat, sem naštel. Potem sem pa računal: na leto imamo 30 do 35 nastopov, kar pomeni okoli 85 tisoč udarcev. Vaj – tam udariš še večkrat – je bilo letos 36. Na eni sem manjkal ... Torej 85 tisoč koncertnih udarcev krat petdeset let je približno štiri milijone. Z vajami vred prideš do številke devet, deset milijonov.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

jasno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

7/23

nedelja

10/25

ponedeljek

14/23

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

IZLETI / Žiri, 20. september 2020

Pohod ob rapalski meji

GLASBA / Srednja vas pri Šenčurju, 20. september 2020

Dobrodelni koncert

IZLETI / Kranj, Škofja Loka, 21. september 2020

Trgatev v Vitovljah

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. september 2020

Zaljubljeni v ustvarjalnost

IZLETI / Cerklje, 22. september 2020

Ogled razvalin gradu Kamen v Adergasu

OBVESTILA / Radovljica, 22. september 2020

Prost vstop v Muzej talcev

IZLETI / Kranj, 22. september 2020

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih in ortopedskih pripomočkov

 

 
 

 

 
 
 

Kapelica v spomin Davu Karničarju / 22:08, 19. september

Kakšen podvig je naredil ? Kot da ni mogel smučati kot vsak normalen človek?
Kaj ima za iskat i na Everestu z smučami? Ni zastonj pregovor,,Gora ni nora" nor je tisti ki gre gor.

Glej na cesto, ne na telefon / 22:01, 19. september

Kolikor jaz vem se v zadnjih 10 letih ni naredil noben Avto brez telefonske povezave in pogovore, zakaj torej Ljudje še vedno med vožnjo drž...

Iza Login gostja pogovornega večera / 23:40, 18. september

Bratuškova je bila mojškra, ne branjevka, pa Štajerka je, ne Gorenjka ...

V sredo potrdili 104 okužbe z novim koronavirusom, trenutno več kot tisoč aktivno okuženih / 14:57, 17. september

Prelet šestih f-16 in treh pilatusov za zmago nad epidemijo korone je bila slaba ideja. Morali bi izvesti celovito vojaško parado, tako pa se nam je sovrag izmuznil.

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 11:39, 17. september

klap klap retard

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 10:14, 17. september

trček iz SD-ja imenovan Primož


...................................SD = stupid degenerate

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 08:59, 17. september

Evo ga, pridružil se nam je še en klon trol vernik grofa drakule takozvani dolejo.. Dežman mogoče?

Wojčehowski, tole peče a?
SDS = Small dick syndrome