Godba Gorje na drugem od dveh božično-novoletnih koncertov, ki so ga pripravili v četrtek v Festivalni dvorani na Bledu. Prvi je bil v telovadnici OŠ Gorje. / Foto: Gorazd Kavčič

Na prazničnem koncertu podelili priznanja

Godba Gorje je ljubitelje glasbe razveselila s kar dvema božično-novoletnima koncertoma. Prvega so že pred božičem pripravili v domačih Gorjah, drugega pa na štefanovo v Festivalni dvorani na Bledu. Nagrada za deset milijonov udarcev.

Gorje, Bled – Telovadnica osnovne šole v Gorjah je bila na prvem od dveh božično-novoletnih koncertov Godbe Gorje polna do zadnjega kotička: domačini so z navdušenjem spremljali imeniten koncert, ki so ga jim ob koncu leta podarili domači godbeniki. Začeli so ga z »domačo« V Gorjah zvoni in zaključili s priljubljenimi Avsenikovimi skladbami, vmes pa publiko navdušili s pestrim programom sklad od napevov iz klasičnega Hrestača in Verdijevega Nabucca do teme iz Webbrovega muzikala Jesus Christ Superstar.

Godbenikom pod vodstvom dirigenta Klemena Repeta so se na odru pridružili tudi pevci, solisti Janja Hvala, Darko Peterman in Bernarda Poklukar ter pevski zbor Vivo. Dvorana jih je pozdravila s posebej toplim aplavzom.

S kratkim nagovorom je glasbenike in občinstvo na koncertu v Gorjah nagovoril župan Peter Torkar, na Bledu pa minister Boštjan Poklukar, ki je bil tudi sam dolga leta član gorjanske godbe. Slovesen dogodek so izkoristili tudi za podelitev priznanj dolgoletnim članom orkestra.

Nina Repe je prejela srebrno Gallusovo značko za desetletno aktivno udejstvovanje pri Godbi Gorje, Marjan Pogačar pa zlato Gallusovo značko za 15-letno aktivno udejstvovanje pri Godbi Gorje. Gallusova značka je jubilejna značka javnega sklada kulturnih dejavnosti, ki jo prejmejo posamezniki za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti.

Priznanja Zveze slovenskih godb oziroma Mednarodne glasbene zveze sta prejela dva člana orkestra. Miran Rozman medaljo za zasluge, ki jo organizacija podeljuje za več kot 35-letno igranje v godbi, Anton Poklukar pa križ za zasluge Mednarodne glasbene zveze godb, ki se podeljuje godbenicam in godbenikom za več kot petdesetletno igranje v godbi ali izjemne zaslužke na umetniškem ali organizacijskem področju godbeništva.

Poklukar v gorjanski godbi igra na mestu tolkalca. Takole je ob podelitvi nagrade duhovito predstavil svoje delo v ansamblu: »Na nastopu, kakršen je današnji, udarim kakih 2.500-krat, sem naštel. Potem sem pa računal: na leto imamo 30 do 35 nastopov, kar pomeni okoli 85 tisoč udarcev. Vaj – tam udariš še večkrat – je bilo letos 36. Na eni sem manjkal ... Torej 85 tisoč koncertnih udarcev krat petdeset let je približno štiri milijone. Z vajami vred prideš do številke devet, deset milijonov.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno oblačno
vlažnost: 38 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-1/15

sobota

-2/16

nedelja

-1/18

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 13:30, 3. april

Kritika svetnika iz stranke SD. Brez komentarja.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 11:15, 3. april

Primož, če se bo zgodilo to, kar je predstavljeno v videu, noben, še tako odličen zapis ne bo pomagal:

https://www.youtube.com/watch?v=cd21tmvCP0o

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 10:04, 3. april

Odličen zapis, bravo !

Domovi za starejše žarišča okužb / 10:02, 3. april

Zakaj se jih ne loči in osami po domovih? Se jih preseli v prazne hotele? Malomarnost, da ji ni para ! Celo dvomim že v to, da so tako nesposobni..