Pred mostom čez Savo med Lescami in Bledom so začeli graditi nov kamp. Dovoz je urejen iz krožišča pod golfskim igriščem. / Foto: Gorazd Kavčič

Začeli so graditi River Camping Bled

Začenja se prva faza ureditve novega kampa med Lescami in Bledom, goste naj bi sprejeli že 1. junija. V sklopu kampa bodo uredili tudi nadstandardne alpske hišice, ogrevan zunanji bazen, tematski otroški park in kolesarski poligon. Ob Savi bo urejena prodnata plaža s kotički za poležavanje.

Zanimivo je, da ima bodoči kamp že povsem urejeno spletno stran, na kateri je že mogoče rezervirati bivanje, znane so tudi cene. V visoki sezoni bo nočitev za odraslega znašala 17 evrov, najem alpske hišice 220 evrov.

Kot piše na spletni strani bodočega kampa, bosta kamp vodili dve družini. »Kot dolgoletni kampisti smo se spoznali pred leti med poletnimi počitnicami. Deklice so se povezale v otroški igri, starši pa v sanjarjenju o gradnji in vodenju lastnega kampa ...« so zapisali Filipičevi in Židanikovi. Kamp bo, gledano iz zraka, imel obliko srca.

Lesce – Pred mostom čez reko Savo iz Lesc proti Bledu so pred dnevi začeli graditi nov kamp, ki bo nosil ime River Camping Bled. Prve goste naj bi sprejel že 1. junija, ko naj bi bila zaključena prva faza ureditve. Kamp bo odprt do konca septembra, nato pa bodo začeli izvajati dodatna gradbena dela, ki naj bi bila končana do aprila 2021, ko naj bi goste ob ponovnem odprtju pričakala obogatena ponudba. Investitor je zasebno podjetje Kamp turizem iz Ljubljane.

V kampu bodo na voljo parcele za kampiranje s šotori, prikolicami in avtodomi, gostom pa bo na voljo tudi od petnajst do dvajset nadstandardnih alpskih hišic. Poleg recepcije, sanitarij, pralnice s sušilnico in pomivalnico posode bo v kampu tudi restavracija z barom, na osrednjem trgu kampa bo vsako jutro odprta mini tržnica z lokalno hrano.

V sklopu kampa bo urejen ogrevan zunanji bazen, tematski otroški park z igrali iz naravnih materialov in utrjen kolesarski poligon. Gostje bodo lahko najeli zasebno kopalnico, urejeni bodo posebni prostori za umivanje hišnih ljubljenčkov. Na vsaki parceli bo na voljo brezplačna internetna povezava.

Ob reki Savi bodo uredili prodnato plažo s kotički za sproščeno poležavanje, gostom bo na voljo tudi vsakodnevna joga v naravi, različne delavnice, aktivnosti v naravi.

Po besedah enega od solastnikov in direktorjev Matjaža Filipiča želijo biti okolju prijazni, zato se vključujejo v združenja, ki spodbujajo sonaravni in t. i. zero waste turizem. »Radi bi bili partner lokalni skupnosti in s tem vdahnili čim več življenja kampu. S kmetijsko zadrugo v Radovljici že sodelujemo, občini smo ponudili možnost organiziranja več skupnih dogodkov. Radovljica je izredno lepa, ima bogato tradicijo in goste, ki potujejo na Bled, bi radi preusmerili v okoliške kraje,« je povedal.

Po Filipičevih besedah je naložba vredna več milijonov evrov (točna številka bo znana na koncu gradnje), v kampu in restavraciji pa bo delo dobilo okrog dvajset ljudi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

5/7

sobota

0/6

nedelja

-2/4

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 23. januar 2021

Predavanje o klasicistični literaturi

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....

Manj gneče in kršitev / 12:43, 20. januar

Logično, ker pol morosta je šlo itak že v petek popoldne v Krajnsko ne..

Štirje razredi v karanteno / 11:10, 20. januar

Naš glavni vir denarja so podjetja, ki delajo. Tako bomo imeli denar za pokrivanje vsega. Morajo delati! Drugače nam lahko vse propade.

Štirje razredi v karanteno / 16:48, 19. januar

Gospodarstvo pa nemoteno dela naprej, turnusi 4/1 12/24 sobote, nedelje in to ob epidemiji smrtonosnega virusa ! Javna uprava pa doma, pol morosta v Kr. Gori dan na dan na sončku pa to...

Štirje razredi v karanteno / 15:31, 19. januar

A nehate? Učiteljica je 'zbolela'? Ker je bila 'pozitivna'? In potem vse v karanteno.... Kaj pa je tej učiteljici? Kdaj je izvedela, da ...