Nemočno zrejo v zrak

Občinski svet v Škofji Loki je smučišču Stari vrh znova odobril državno pomoč po načelu »de minimis« za žičniško dejavnost. Do konca januarja je bilo trideset smučarskih dni. Želijo si jih podvojiti, a le nemočno lahko zrejo v zrak in čakajo bodisi sneg bodisi dovolj nizke temperature za zasneževanje.

Škofja Loka – Osrednjo pozornost je na januarski seji občinski svet v Škofji Loki namenil smučišču Stari vrh. Potrdil je namreč sklep o dodelitvi državne pomoči po pravilu »de minimis« za žičniško dejavnost. V treh letih ta nepovratna državna pomoč ne sme presegati 200 tisoč evrov, za leto 2020 je Staremu vrhu tako namenjenih 30 tisoč evrov pomoči. Prejeli jih bodo, ko jih odobri še ministrstvo za finance. O takšni pomoči sta občini Škofja Loka in Gorenja vas - Poljane, ki sta lastnici smučišča, odločali in jo v okviru zakonskih možnosti tudi že večkrat dodelili.

Na seji je bil navzoč tudi Tomaž Trobiš, direktor družbe STC Stari vrh, ki je predstavil medletno poročilo o poslovanju, ocenil pa tudi letošnjo kratko smučarsko sezono. Trobiš je med drugim dejal, da tekoče obveznosti redno poravnavajo, tudi nekdanje zaposlene so poplačali, ostajajo jim še nekatere kratkoročne obveznosti do upnikov. Omenil je, da je družba izgubila pravni spor z enim od zaposlenih zaradi odpovedi delovnega razmerja. Vlagajo pa tudi v sanacijo črpališča Kopa, ki zahteva okoli 64 tisoč evrov. V letu 2021 nameravajo zgraditi še eno črpališče za potrebe zasneževanja, če bodo tudi v prihodnje še sledile zelene zime. Žal je takšna tudi letošnja sezona, ugotavlja Trobiš. Do konca januarja je namreč smučišče beležilo trideset smučarskih dni, manj je tudi obiska, s čimer so primerljivi z ostalimi slovenskimi smučišči. Tudi za nadaljevanje zimskih mesecev so napovedi negotove. »Za februar upamo, da bo padel sneg ali pa nam bodo dovolj nizke temperature omogočale zasneževanje, tako da bi zimska sezona trajala vsaj do sredine marca in bi na koncu vendarle našteli 60 smučarskih dni,« je dejal Trobiš. Žal pa lahko le nemočno zrejo v zrak in pričakujejo, kaj jim bo naklonila narava. Povedal je tudi, da se z državo dogovarjajo o morebitnem prenosu žičniške infrastrukture na državo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°


vlažnost: 59 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-2/20

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

V pripravi že novi ukrepi / 15:10, 7. april

Prejemniki socialne pomoči bodo prejeli solidarnostni dodatek??
Resno?

Imamo več kot tisoč obolelih / 15:03, 7. april

To kar se dogaja v domovih za ostarele je sramota in vse bolj kaže na to, da nekdo želi namerno povzročiti kaos.
Včeraj je od 35 potrjenih, 33 prišlo iz teh ustanov.

Trideset let Radia Ga Ga / 10:10, 7. april

Ena boljših oddaj, vsaka čast ekipi !

p.s. Na obletnici bo tudi Serpentinšek?

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.