Delavnice vodi Darja Radić.

Želijo si več povezovanja

Udeleženci prvih dveh delavnic, ki jih v sklopu priprave trajnostne strategije občine pripravljajo v Cerkljah, so v ospredje postavili potrebo po več povezovanja med turističnimi ponudniki, gospodarstveniki in podjetniki.

Cerklje – V sklopu priprave strategije trajnostnega razvoja občine za prihodnjih deset let so v minulih dneh v Cerkljah pripravili prve tri izmed skupno petih uvodnih delavnic. Kot je povedala vodja priprave strategije Darja Radič, je glavni namen tovrstnih dogodkov predvsem ta, da zainteresirani občani sami povedo, kako si zamišljajo razvoj občine v prihodnjih letih.

S prvim sklopom delavnic nameravajo identificirati izzive, želje in potrebe, nato sledi analiza. V torek je bila tako na sporedu delavnica na temo gospodarstva in obrti, v sredo so razpravljali o prihodnosti turizma, v četrtek, že po zaključku redakcije Gorenjskega glasa, pa na temo kmetijstva. Glavni namen delavnic je bil identificirati izzive, s katerimi se sooča občina, predlagali pa so tudi morebitne rešitve.

Okoli dvajset udeležencev delavnice na temo gospodarstva in obrti je kot ključne izzive v občini navedlo premajhno povezanost podjetnikov med seboj, izpostavili pa so tudi pomanjkanje sodelovanja med največjimi podjetji in preostalimi obrtniki in podjetniki. Večkrat so poudarili tudi potrebo po ureditvi poslovne cone za manjša podjetja in vzpostavitvi pogojev za kaljenje mladih podjetnikov, predvsem v smislu vzpostavitve t. i. coworking centra oz. podjetniškega inkubatorja in mentorstva izkušenejših.

Da je v Cerkljah turizem morda najpomembnejša tema, pa je nakazala udeležba na sredini delavnici, ki se je je udeležilo blizu štirideset ponudnikov turističnih storitev v občini in ostalih zainteresiranih. Podobno kot udeleženci dan prej so tudi tokrat kot izziv navedli potrebo po večjem povezovanju med ponudniki, pa tudi večji vključenosti velikih akterjev v občini, kot so denimo RTC Krvavec, Fraport Slovenija in drugi. Glede na to, da ima občina zaradi Krvavca, bližine letališča in prestolnice precej možnosti za nadaljnji razvoj, bi potenciale veljalo bolje izkoristiti. Zato si udeleženci med drugim želijo tudi boljše promocije Cerkelj kot turistične destinacije na tujih trgih, pa vzpostavitve prepoznavnega turističnega produkta in več petzvezdičnih turističnih izkušenj. Več udeležencev je poudarilo tudi potrebo po gradnji večjega bazenskega kompleksa, s katerim bi goste dlje časa zadržali v občini, a mnenja glede tega so bila deljena. Poleg pomislekov, kdo bi drago investicijo financiral, nekateri menijo, da današnji gostje iščejo predvsem butična velneška doživetja.

Sledi delavnica na temo kakovosti bivanja v ponedeljek, 2. marca, dan kasneje pa bodo pripravili delavnico na temo društvenih dejavnosti. Obe delavnici bosta ob 17. uri v sejni sobi občinske stavbe.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

jasno
vlažnost: 55 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-3/18

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.