Delavnice vodi Darja Radić.

Želijo si več povezovanja

Udeleženci prvih dveh delavnic, ki jih v sklopu priprave trajnostne strategije občine pripravljajo v Cerkljah, so v ospredje postavili potrebo po več povezovanja med turističnimi ponudniki, gospodarstveniki in podjetniki.

Cerklje – V sklopu priprave strategije trajnostnega razvoja občine za prihodnjih deset let so v minulih dneh v Cerkljah pripravili prve tri izmed skupno petih uvodnih delavnic. Kot je povedala vodja priprave strategije Darja Radič, je glavni namen tovrstnih dogodkov predvsem ta, da zainteresirani občani sami povedo, kako si zamišljajo razvoj občine v prihodnjih letih.

S prvim sklopom delavnic nameravajo identificirati izzive, želje in potrebe, nato sledi analiza. V torek je bila tako na sporedu delavnica na temo gospodarstva in obrti, v sredo so razpravljali o prihodnosti turizma, v četrtek, že po zaključku redakcije Gorenjskega glasa, pa na temo kmetijstva. Glavni namen delavnic je bil identificirati izzive, s katerimi se sooča občina, predlagali pa so tudi morebitne rešitve.

Okoli dvajset udeležencev delavnice na temo gospodarstva in obrti je kot ključne izzive v občini navedlo premajhno povezanost podjetnikov med seboj, izpostavili pa so tudi pomanjkanje sodelovanja med največjimi podjetji in preostalimi obrtniki in podjetniki. Večkrat so poudarili tudi potrebo po ureditvi poslovne cone za manjša podjetja in vzpostavitvi pogojev za kaljenje mladih podjetnikov, predvsem v smislu vzpostavitve t. i. coworking centra oz. podjetniškega inkubatorja in mentorstva izkušenejših.

Da je v Cerkljah turizem morda najpomembnejša tema, pa je nakazala udeležba na sredini delavnici, ki se je je udeležilo blizu štirideset ponudnikov turističnih storitev v občini in ostalih zainteresiranih. Podobno kot udeleženci dan prej so tudi tokrat kot izziv navedli potrebo po večjem povezovanju med ponudniki, pa tudi večji vključenosti velikih akterjev v občini, kot so denimo RTC Krvavec, Fraport Slovenija in drugi. Glede na to, da ima občina zaradi Krvavca, bližine letališča in prestolnice precej možnosti za nadaljnji razvoj, bi potenciale veljalo bolje izkoristiti. Zato si udeleženci med drugim želijo tudi boljše promocije Cerkelj kot turistične destinacije na tujih trgih, pa vzpostavitve prepoznavnega turističnega produkta in več petzvezdičnih turističnih izkušenj. Več udeležencev je poudarilo tudi potrebo po gradnji večjega bazenskega kompleksa, s katerim bi goste dlje časa zadržali v občini, a mnenja glede tega so bila deljena. Poleg pomislekov, kdo bi drago investicijo financiral, nekateri menijo, da današnji gostje iščejo predvsem butična velneška doživetja.

Sledi delavnica na temo kakovosti bivanja v ponedeljek, 2. marca, dan kasneje pa bodo pripravili delavnico na temo društvenih dejavnosti. Obe delavnici bosta ob 17. uri v sejni sobi občinske stavbe.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

zmerno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

9/23

ponedeljek

14/23

torek

14/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, Škofja Loka, 21. september 2020

Trgatev v Vitovljah

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. september 2020

Zaljubljeni v ustvarjalnost

IZLETI / Cerklje, 22. september 2020

Ogled razvalin gradu Kamen v Adergasu

OBVESTILA / Radovljica, 22. september 2020

Prost vstop v Muzej talcev

IZLETI / Kranj, 22. september 2020

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih in ortopedskih pripomočkov

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih pripomočkov

PRIREDITVE / Kranj, 23. september 2020

Turistična kmetija Lovrec

 

 
 

 

 
 
 

Pogačar: Roglič je bil boljši čez celo dirko, meni je uspel odličen dan / 10:06, 20. september

Velik uspeh slovenskega kolesarstva. Se tega še ne zavedamo.Berem komentarje in so v večini zelo pozitivni, ampak se še najde kakšen žleht,N...

Kapelica v spomin Davu Karničarju / 22:08, 19. september

Kakšen podvig je naredil ? Kot da ni mogel smučati kot vsak normalen človek?
Kaj ima za iskat i na Everestu z smučami? Ni zastonj pregovor,,Gora ni nora" nor je tisti ki gre gor.

Glej na cesto, ne na telefon / 22:01, 19. september

Kolikor jaz vem se v zadnjih 10 letih ni naredil noben Avto brez telefonske povezave in pogovore, zakaj torej Ljudje še vedno med vožnjo drž...

Iza Login gostja pogovornega večera / 23:40, 18. september

Bratuškova je bila mojškra, ne branjevka, pa Štajerka je, ne Gorenjka ...

V sredo potrdili 104 okužbe z novim koronavirusom, trenutno več kot tisoč aktivno okuženih / 14:57, 17. september

Prelet šestih f-16 in treh pilatusov za zmago nad epidemijo korone je bila slaba ideja. Morali bi izvesti celovito vojaško parado, tako pa se nam je sovrag izmuznil.

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 11:39, 17. september

klap klap retard

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 10:14, 17. september

trček iz SD-ja imenovan Primož


...................................SD = stupid degenerate