Za zimsko-letni park v dolini ravenske Kočne na Jezerskem načrtujejo javno-zasebno partnerstvo. / Foto: Tina Dokl

Iščejo zasebnega partnerja

Občina Jezersko bo za vlaganja v Zimsko-letni park Jezersko iskala zasebnega partnerja. V prvi obravnavi so sprejeli odlok o javno-zasebnem partnerstvu.

Projekt Zimsko-letni park Jezersko je razdeljen na štiri faze, ki se bodo izvajale do leta 2023.

Jezersko – Potem ko so na prvi letošnji seji ustrezno spremenili odlok o gospodarskih javnih službah in vanj vključili tudi turizem in rekreacijske dejavnosti, je občinski svet na Jezerskem tokrat obravnaval odlok o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo projekta Zimsko-letni park Jezersko. Hkrati je podjetje, ki za občino pripravlja te dokumente, izdelalo tudi oceno možnosti in jo prav tako v prvo branje predložilo svetnikom.

Za zimsko-letni park namreč občina išče zasebnega partnerja, ki bi vlagal v park in ga tudi upravljal. Projekt je razdeljen na štiri faze, ki se bodo izvajale do leta 2023. Najprej je predvidena nadgradnja zasneževalnega sistema, ureditev manjšega smučišča in nizkovrvne žičnice, s čimer bi lahko začeli že letos. V naslednjih letih pa bi urejali športni park s plezalno steno, zimsko vas iz igluji, postavili spremljajoči turističnoservisni objekt, uredili poletni doživljajski park s pravljično potjo, poskrbeli tudi za akumulacijo. Vsa vlaganja so vredna okoli 700 tisoč evrov. Javno-zasebno partnerstvo je predvideno s koncesijo, ki naj bi bila sklenjena za trideset let z možnostjo podaljšanja. Dokument navaja pravila partnerstva in merila, na podlagi katerih bo to potekalo. Zasebnega partnerja bodo izbrali z razpisom, ki ga bodo objavili takoj, ko bodo dokumenti dokončno sprejeti, do poletja bi bil lahko razpis že zaključen in izbran zasebni partner. Trenutno se za sodelovanje zanima en potencialni partner, morda se oglasi še kakšen, smo slišali na seji občinskega sveta.

Svetnike je med drugim zanimalo, kako bo v naslednjih letih z nadaljnjimi vlaganji občine v projekt, kaj bo v primeru stečaja, kako z dobičkom, ki ga utegne prinašati park, zakaj so vsa vlaganja vezana na zimsko sezono. Vsa nadaljnja vlaganja se predvidevajo z zasebnim partnerjem, občina naj bi ne vlagala. Njen dosedanji vložek so nepremičnine v lasti občine, doslej izvedena gradbena dela in že razpoložljiva oprema, prav tako priprava prostorskih dokumentov. Če bi se občina vendarle odločila za dodatna vlaganja, se bo njen vložek ponovno ovrednotil in se bodo razmerja med partnerjema temu prilagodila. Izgubo in dobiček nosi zasebni partner, prav tako tveganje morebitnega stečaja. Kalkulacije za vlaganja so res delali zgolj za zimsko sezono, vsekakor pa gre računati tudi na poletno sezono, v nekaterih zimskošportnih centrih ta prinaša celo večje ekonomske učinke. Svetnike je tudi zanimalo, po kakšnih merilih bodo jezerskim gospodinjstvom razdelili vstopnice za vstop v park. Dobili so odgovor, da je predviden subvencioniran vstop domačinov v park, kar je razumeti, da nekdo z osebnim dokumentom dokazuje, da je prebivalec Jezerskega in ima tako vstop prost. Tako prakso so pri smučarskih tekih gojili že doslej.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°


vlažnost: 59 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-2/20

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

V pripravi že novi ukrepi / 15:10, 7. april

Prejemniki socialne pomoči bodo prejeli solidarnostni dodatek??
Resno?

Imamo več kot tisoč obolelih / 15:03, 7. april

To kar se dogaja v domovih za ostarele je sramota in vse bolj kaže na to, da nekdo želi namerno povzročiti kaos.
Včeraj je od 35 potrjenih, 33 prišlo iz teh ustanov.

Trideset let Radia Ga Ga / 10:10, 7. april

Ena boljših oddaj, vsaka čast ekipi !

p.s. Na obletnici bo tudi Serpentinšek?

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.