Za slavnostni prerez traku na poligonu so poskrbeli Andrej Jerman, Janez Sodržnik, Ksenja Štancar, Dina Pintarič, Brane Jeršin in Borut Sajovic.

Imajo nov jekleni poligon

Ob Osnovni šoli Bistrica so postavili jekleni poligon za vadbo na prostem, nova pridobitev pa ni namenjena le otrokom, ampak vsem za šport navdušenim Tržičanom in obiskovalcem.

Bistrica pri Tržiču – Poligon za vadbo na prostem v Bistrici je že dvanajsti po vrsti in prvi, ki so ga postavili v tem letu. Nastal je v okviru sodelovanja med Skupino SIJ in Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez (OKS – ZŠZ) ter ob podpori tržiške občine.

Jekleni poligoni za vadbo na prostem so namreč ena od aktivnosti, skozi katero pod krovnim imenom Jeklena volja Skupina SIJ prebuja jekleno voljo kot notranjo moč za vztrajnost in trdo delo na poti k uspehu v športu in življenju nasploh.

Na priložnostni slovesnosti, ki je potekala prav na olimpijski dan, 23. junija, je podpredsednik OKS – ZŠZ Janez Sodržnik poudaril, da je Tržič olimpijsko mesto, jekleni športni poligon pa je spodbuda in možnost, da prosti čas preživljamo športno v naravi. Zbrane je pozdravila tudi namestnica vodje projekta Jeklena volja v skupini SIJ Ksenija Štrancar in zbrane spomnila, da je za vsak uspeh na katerem koli področju potrebna jeklena volja. »Za izdelavo takšnega poligona potrebuje skupina, ki se s tem ukvarja, približno tristo delovnih ur. V tem poligonu je 86 metrov jeklenih cevi, 44 spojk in 19 kapic za stebričke ter veliko znanja in predvsem ljubezni do jekla, ki je najširše uporabljen material na svetu tudi v športni infrastrukturi,« je tudi povedala Štrancarjeva.

»Ko vsi skupaj naredimo kaj dobrega, je čas za veselje. Šport je nekaj, kar nas dela ponosne in prepoznane v svetu, zato hvala olimpijskem komiteju za poslanstvo, ki ga opravljate,« je ob druženju pri poligonu povedal domači župan Borut Sajovic in se za trud pri novi pridobitvi zahvalil sodelavkam in sodelavcem, vodju regijske pisarne OKS – ZŠZ Jesenice Branetu Jeršinu, skupini SIJ pa tudi vsem drugim, ki so pomagali pri projektu in ki skrbijo, da se mladi navdušujejo za šport. Med njimi je zagotovo tudi tržiški olimpijec Andrej Jerman, ki je zadnja leta trener na Norveškem, na torkovi prireditvi pa so mu zaploskali tudi učenci Osnovne šole Bistrica, ki so program obogatili s petjem in plesom, nato pa so nastopili tudi na mini olimpijadi.

»Danes ni le sončen in olimpijski dan, ampak je tudi naš srečen dan. Hvala vsem za idejo jeklenega poligona ter hvala tudi vsem sodelujočim v tem projektu,« je bila ob novi pridobitvi vesela ravnateljica Osnovne šole Bistrica Dina Pintarič, tudi sama navdušena športnica in maratonka.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°


vlažnost: 100 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

3/15

torek

6/18

sreda

7/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Jesenice, 20. oktober 2020

Prireditve v jeseniški knjižnici odpovedane

PRIREDITVE / Radovljica, 24. oktober 2020

Bralni krožek na spletu

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

 

 
 

 

 
 
 

Le še korak od razglasitve epidemije? / 04:03, 20. oktober

"Od jutri naprej boš po 9. uri zvečer čemel doma"----------------Doma je najlepše. Zato smo se boril.Ti mešaš NIJZ in demokracijo. Še veliko...

Nova radovljiška knjižnica ima že novo streho / 22:49, 19. oktober

Izvajalec je pustil na strehi še kar nekaj svoje opreme. Za vsak slučaj. Koncept stavbe je prezahteven za SLO gradbenike. Arhitekt si je zam...

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 15:12, 19. oktober

Diktatura in splošna beda, v katero nas pod pretvezo epidemije pelje trenutna ablast po nareku Bruslja !!
Bo šlo?

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 14:49, 19. oktober

Objasni, kaj imata „omejitev gibanja ljudi“ in „živilske karte in partijske uniforme“ skupnega?

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 13:42, 19. oktober

Alo Hojs, kdaj dobimo živilske karte in partijske uniforme?

Le še korak od razglasitve epidemije? / 13:42, 19. oktober

Od jutri naprej boš po 9. uri zvečer čemel doma in razmišljal o demokraciji...

Le še korak od razglasitve epidemije? / 13:40, 19. oktober

A kej veš kje je dr. Krek? Je že imel poslovilno?