Beno Fekonja / Foto: Gorazd Kavčič

Volijo novega predsednika

Na četrtkovi skupščini bo Nogometni klub Triglav Kranj dobil novega predsednika, saj se Beno Fekonja po devetih letih poslavlja od vodenja kluba.

»Skupaj s pokrovitelji nam je uspelo proračun od leta 2011 več kot podvojiti na zdajšnji milijon evrov. Cilj pa je, da Triglav postane stabilen prvoligaš z letnim proračunom med 1,5 in dvema milijonoma evrov,« ob slovesu od predsedovanja kranjskemu Triglavu poudarja Beno Fekonja.

Kranj – Nedeljski visoki poraz Triglava proti Olimpiji (3 : 7) seveda ni prinesel zadovoljstva predsedniku kluba Benu Fekonji, ki se po skoraj devetih letih poslavlja od vodenja kluba. Na četrtkovi skupščini bodo namreč v največjem gorenjskem nogometnem kolektivu volili novo vodstvo, tudi novega predsednika. Kandidata sta Jure Gortnar in Miran Šubic.

»Klub sem po sili razmer prevzel leta 2011 in v teh letih smo konstantno rasli in se razvijali. Mislim, da sem svoje delo na mestu predsednika kluba opravil in da je čas, da to delo prevzame nekdo, ki ima še višje ambicije in klub popelje naprej. Menimo, da je Jure Gortnar, dosedanji član upravnega odbora, za to najboljša izbira,« je o pričakovanjih pred skupščino povedal Fekonja.

Z opravljenim delom je Fekonja zadovoljen. »V zadnjem desetletju Triglav postavljamo na zemljevid resnih klubov v Sloveniji. V minulem desetletju članska ekipa trikrat ni bila v prvi ligi, prej se je dogajalo, da je bil morda Triglav prvoligaš enkrat ali dvakrat na desetletje. Torej imamo neko kontinuiteto, tudi finančno smo primerljivi z ostalimi sedmimi klubi v prvi ligi, če odmislimo Domžale, Olimpijo in Maribor,« je povedal.

Velika neuresničena želja kluba je nova tribuna, so pa po Fekonjevih besedah vseeno dosegli premike tudi pri infrastrukturi. Kmalu bodo na stadionu zasvetili novi reflektorji, uredili so novo navijaško cono, na tribuni VIP navijaško cono, v pripravi je tudi projekt za izboljšanje ostalih sedišč. Glede strokovnega dela je Fekonja poudaril podvojitev selekcij programa Gorenjska, saj imajo zdaj v vseh selekcijah namesto dvajset tudi po 35 in 40 otrok. »V programu Slovenija pa smo uspeli v zadnjih petih letih zadržati vse najboljše igralce, kar se kaže tudi v izrednih rezultatih mladinske ekipe, ki je bila pred tremi leti državni mladinski prvak. Pri članih smo stalno na meji med prvo in drugo ligo, organizacijsko in strokovno pa smo zagotovo že v prvi ligi. Največja nagrada nam je, da vsako leto prejmemo s strani Nogometne zveze Slovenije najvišjo oceno glede uveljavljanja mladih igralcev v članskem nogometu. Če kdo ve, kako se uveljavljajo mladi igralci v članskem nogometu, potem smo to mi, seveda pa s tem pride tudi do tveganj kontinuitete in stabilnosti igre.«

Klub danes uživa tudi dobro podporo s strani nekdanjih igralcev, navijaške skupine Small Faces in pokroviteljev, poudarja Fekonja. »Skupaj s pokrovitelji nam je uspelo proračun od leta 2011 več kot podvojiti na zdajšnji milijon evrov. Cilj pa je, da Triglav postane stabilen prvoligaš z letnim proračunom med 1,5 in dvema milijonoma evrov,« je še dejal.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

pretežno jasno
vlažnost: 79 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

14/29

petek

14/31

sobota

15/30

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 7. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Tržič, 7. avgust 2020

Glasbeni večer

OBVESTILA / Gorenjska, 8. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kokrica, 8. avgust 2020

Pohod na Krvavec

IZLETI / Kranj, 8. avgust 2020

Planinski izlet na Kamniški vrh

OBVESTILA / Gorenjska, 9. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 10. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 11. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Otrokom približali klasiko / 16:35, 6. avgust

"Otrokom približali klasiko"
-------------------
Način kako otroke čimprej zamorit.

Delavski most obnovljen / 23:57, 5. avgust

Se je župan že peljal čez "prenovljene" luknje?

Iz tržiškega v jeseniški dom? / 21:02, 5. avgust

Povsem se strinjam z radovednežem. K temu bi dodala še sledeče. Ga Arko nima prav nobenih izkušenj z vodenjem DSO, razen enoletnega direktor...

Triglav izpadel iz nogometne elite / 14:53, 4. avgust

S takim pristopom ja, dobrodošli v 3. ligi !

V ponedeljek devet potrjenih okužb s koronavirusom in ena smrt / 14:50, 4. avgust

Naslednjih 14 dni bo ključnih, da bomo videli, če bo po tem roku naslednjih 14 dni ključnih... Hahaha, bulšit!!

Med počitnicami se zabavajo / 10:57, 3. avgust

Ej deca, vas Jelko ali Beovićka vidi takole brez mask bo zabave konec po hitrem postopku....

V soboto devet okužb z novim koronavirusom in ena smrt / 20:32, 2. avgust

Koliko časa boste še napenali Narod o nekakšni koroni, v Bolgariji na zlati plaži povno tutistov pa vse zdravo v Nemčiji na Baltiku vse zavz...