Tri odseke sanirajo v Dolini. / Foto: arhiv Občine Tržič

Nadaljujejo sanacijo po ujmi

Občina Tržič nadaljuje sanacijo po ujmi leta 2018 s ciljem, da jo letos tudi zaključi. Gradbena dela so v juliju že začeli izvajati, zaključili jih bodo novembra. Gradbišč bo skupaj devet.

Do preklica so zapore ceste na relaciji Slap–Čadovlje–Dolina–Jelendol ob delavnikih med 7. in 17. uro, ob sobotah med 8. in 16. uro. Ob nedeljah ne delajo in je cesta prevozna, prav tako bo prevozna na praznik, 15. avgusta. Pri prevozu domačinov pomagajo s kombiprevozi s pomočjo gasilcev. Dostop z avtomobili je možen do parkirišča pri Info točki v Čadovljah. Možen je tudi daljši obvoz čez Lom.

Tržič – Kot je povedal tržiški župan Borut Sajovic, so po več mesecih načrtovanj iz državnega sanacijskega načrta pridobili skoraj 1,8 milijona evrov. K temu bo za plačilo davka na dodano vrednost, načrtovanje, projektiranje in nekatera nepredvidena dela treba dodati še okrog osemsto tisoč evrov iz občinskega proračuna.

»Sanirajo se trije odseki v Dolini z dvema mostovoma (od tega bo eden zgrajen na novo) in cestiščem. Po izhodu iz predora bomo pred Čadovljami sanirali še cesto in del struge od kapelice proti parkirišču. Med Čadovljami in Slapom pa bomo dokončno sanirali posledice ujme na cesti okrog elektrarne; preozek in dotrajan most bomo popravili, utrdili pomemben del obrežja nad jezom elektrarne proti Čadovljam. Tu z novo dodatno premostitvijo pridobivajo varnost in prostor pešci ter kolesarji. Na tem in tudi ostalih odsekih te doline v cesto vgrajujejo elektro napeljavo, obnavljajo javno razsvetljavo in pa telefonijo, saj je bila ta v intenzivnih vremenskih pojavih redno poškodovana, oskrba domačinov pa motena. Ker so se v Čadovljah poslabšali nekateri zasebni vodni viri, bomo v cesto nad elektrarno začeli vgrajevati prve metre novega vodovoda,« je pojasnil župan Sajovic, zadovoljen tudi, da bodo lahko nadaljevali sanacijska dela v Lomu pod Storžičem: »V načrtu so štirje odseki ureditve vozišč, plazenj, podorov in hudourniškega potoka. Sanira se tudi poškodovani odsek v smeri proti lomski šoli.«

Nadaljevali bodo lani začeto sanacijo ceste od križišča Grahovše–Potarje v smeri Grahovš. Sanirali bodo plazine in zemeljske udore ter v celoti obnovili cesto. Zadnji odsek sanacije bo v starem delu vasi pod Brdom, kjer so v strugi Lomščice lani že zgradili podporne zidove, zdaj pridejo na vrsto poškodovane brežine in cesta.

»Obsežna dela prinašajo tudi veliko zapor in nevšečnosti v vsakdanjem življenju. Zagotovo bo v delu vsaj nekoliko moten in prizadet planinsko-turistični obisk koč in planšarij. Trudimo se, da bi bilo zapor čim manj, vendar zaradi varnosti, obsežnosti, kvalitete del in roka dokončanja v novembru drugače žal ne gre. Sanacijska državna sredstva pa so na voljo samo še letos. Zato prosim za razumevanje, strpnost in potrpljenje,« je pozval župan.

Medtem ko za cesto na relaciji Slap–Čadovlje–Dolina–Jelendol do preklica veljajo popolne zapore v določenih urah dneva, pa bodo na gradbiščih v Lomu zaradi bolj odprtega terena urejeni obvozi ali delne polovične zapore. Popolne zapore bodo samo pri zaključnem asfaltiranju.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°


vlažnost: 100 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

3/15

torek

6/18

sreda

7/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Jesenice, 20. oktober 2020

Prireditve v jeseniški knjižnici odpovedane

PRIREDITVE / Radovljica, 24. oktober 2020

Bralni krožek na spletu

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

 

 
 

 

 
 
 

Le še korak od razglasitve epidemije? / 04:03, 20. oktober

"Od jutri naprej boš po 9. uri zvečer čemel doma"----------------Doma je najlepše. Zato smo se boril.Ti mešaš NIJZ in demokracijo. Še veliko...

Nova radovljiška knjižnica ima že novo streho / 22:49, 19. oktober

Izvajalec je pustil na strehi še kar nekaj svoje opreme. Za vsak slučaj. Koncept stavbe je prezahteven za SLO gradbenike. Arhitekt si je zam...

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 15:12, 19. oktober

Diktatura in splošna beda, v katero nas pod pretvezo epidemije pelje trenutna ablast po nareku Bruslja !!
Bo šlo?

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 14:49, 19. oktober

Objasni, kaj imata „omejitev gibanja ljudi“ in „živilske karte in partijske uniforme“ skupnega?

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 13:42, 19. oktober

Alo Hojs, kdaj dobimo živilske karte in partijske uniforme?

Le še korak od razglasitve epidemije? / 13:42, 19. oktober

Od jutri naprej boš po 9. uri zvečer čemel doma in razmišljal o demokraciji...

Le še korak od razglasitve epidemije? / 13:40, 19. oktober

A kej veš kje je dr. Krek? Je že imel poslovilno?