Tudi tretji obtoženec zanika krivdo

Pred sodnico kranjskega okrožnega sodišča Polono Kukovec je pred dnevi stopil še tretji od trojice Kranjčanov, ki so obtoženi izsiljevanja v letu 2015.

Kranj – Po Davorju Radojeviću in Dejanu Saviću se je pred dnevi na predobravnavnem naroku na kranjskem okrožnem sodišču tudi Predrag Bubulj izrekel za nedolžnega. Pisali smo že, da kranjsko tožilstvo Kranjčane Davorja Radojevića, Predraga Bubulja in Dejana Savića obtožuje izsiljevanja in poskusa izsiljevanja oškodovanca iz Kranja za denar, ki ga je bil menda dolžan Bubulju. Obtoženi naj bi z oškodovančevega računa večkrat dvignili manjše vsote denarja. Septembra 2015 so vsi trije potrkali tudi na oškodovančeva vrata in zahtevali plačilo domnevnega dolga, njihov pogovor pa je skrivaj posnela oškodovančeva mati. Oškodovanec se je kasneje preselil v Ljubljano, kjer ga je ob neki priložnosti srečal Radojević in od njega zahteval podpis potrdila, da je Bubulju dolžan okoli dva tisoč evrov. Radojević naj bi tedaj Kranjčanu tudi zlomil nos, zato je v tem postopku obtožen še povzročitve lahke telesne poškodbe.

Bubulj pa se poleg izsiljevanja brani tudi pred obtožbo, da je poneveril listino, s tem ko naj bi preiskovalni sodnici predložil lažno potrdilo študentske organizacije, da se je v času, ko je bil vabljen na zaslišanje v okviru sodne preiskave, nahajal v Beogradu. Obramba je zato sodišču predlagala, da na glavni obravnavi zasliši tudi priče z Ekonomske fakultete v Ljubljani, ki bodo potrdile, da se je resnično udeležil izleta v Beogradu kot spremljevalec in da potrdilo o udeležbi ni ponarejeno. Glede očitanega izsiljevanja pa želi obramba z izpisom dopisovanja med oškodovancem in obtoženim na Facebooku dokazati, da je oškodovanec priznal Bubulju, da mu je dolžan in da bo dolg tudi vrnil.

Zagovornica obtoženega podobno kot že prej obramba Radojevića in Savića predlaga sodnici Poloni Kukovec, da iz sodnega spisa izloči že omenjeni skrivaj narejeni posnetek pogovora med oškodovancem in obtoženci, ki ga je policiji posredovala mati obtoženega, ker da je nastal brez vednosti in privolitve obtoženih. Če bo sodnica omenjeni dokaz izločila iz sodnega spisa, kar je sicer v ugovoru zoper obtožnico že zavrnil senat kranjskega sodišča, se bo morala iz kazenskega postopka najverjetneje izločiti tudi sama, ker se je že seznanila z obstojem tega dokaza.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno jasno
vlažnost: 40 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-5/14

četrtek

-1/13

petek

-4/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Nova občina / 13:20, 4. marec

Gunčarca hoče še več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije in požrtije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Severni Kranj želi na svoje / 12:54, 4. marec

Gunčarca hoče več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Srednje šole se odpirajo za vse dijake / 11:18, 4. marec

Rast okuženih in vedno manj umrlih, to kar so napovedovali nekateri epidemiologi že lani spomladi pa bili preslišani..Epidemija gre svojo po...

Dediščina, ki mi je dala moč / 08:57, 4. marec

Takih, ki pri maši sedijo v prvi klopi se je najbolj bati..

Več okužb v nekaterih gorenjskih občinah / 08:49, 4. marec

V Nemčiji in Avstriji že ugotavljajo, da ukrepi niso smiselni, ker so ljudje naveličani in ne upoštevajo več...

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 06:51, 4. marec

Postaviti moderno termoelektrarno/toplarno kot v Celju, ki uporablja za gorivo obdelane komunalne odpadke, pa bodo imeli Jeseničani toplo vodo in elektriko namesto smradu.

Bitka za regijsko bolnišnico / 06:39, 4. marec

Ma kakšna Radovljica ne me hecat no. Če ima stroka vsaj malo besede kje bo stala nova bolnišnica, je edina logična lokacija MO Kranj. Zgornj...