Je gorenjski grad lahko nastanitev ravno dovolj odprtega in hkrati zaprtega tipa za ameriško filmsko zvezdnico kova Naomi Watts?

Kje spijo »hollywoodarji«

Ste igralka, zvezdnica svetovnega formata, ki izve, da bo nekaj kadrov novega filma ali videa ali reklame snemala v majhni deželi pod Alpami, ki se imenuje Slovenija. Imena ne slišite prvič, a o njem niti ne razmišljate, saj imate za seboj ustroj ljudi, ki vedno poskrbijo, da je vse urejeno. Vprašajo vas morda še o osebnih željah. Če pa ste vseeno bolj zvedave narave in bi vas kaj več zanimalo o Sloveniji, bi vam najverjetneje postregli z opisom: lepa, zelena, majhna, z dobro hrano, ima morje in gore; morda dodali še, da je Trumpova soproga iz Slovenije.

Za lokacijo snemanja naj bi filmarji tokrat izbrali smučišče Krvavec. Razlog verjetno obstaja. Morda je čisto tehnične narave. Najbolj primerna lokacija za potrebe snemanja? Morda se bo komu slišalo čudno, ampak vprašanje je, ali ni snemanje pri nas na izbrani lokaciji za vso ekipo s stroškovnega vidika cenejše, kot če bi izbrali kakšno domače mondeno letovišče. Zagotovo pa je pol manj stresno, saj gospe, ki naj bi te dni snemala na Krvavcu, najverjetneje ne bodo oblegale množice niti pri smučarjih ne bo vzbujala prevelike radovednosti, saj so ti veseli, da končno lahko – glede na situacijo okoli covida-19 – sploh smučajo.

Ko se je pred leti v Sloveniji nekajkrat ustavila bollywoodska karavana, skrivnosti ni bilo. Slovenska predstavnica je za novinarje organizirala termine fotografiranj, se dogovorila za ure pogovorov z režiserjem in glavnima igralcema, ki sta v Indiji verjetno še bolj popularna kot ameriške filmske zvezde po svetu.

Tudi nekatera znana igralska imena svetovnega formata so Slovenijo v preteklosti že obiskala, kar smo izvedeli velikokrat šele ob odhodu z njihovih družbenih profilov. Nekateri, kot je to priljubljeni turški igralec Burak, so imeli po Sloveniji – bi lahko rekli – kar turnejo. Ben Affleck se je na primer v preteklosti odzval na (plačljivo) povabilo in se udeležil gala dogodka v Ljubljani. Pa tudi Krvavec je v preteklosti že gostil znana in manj znana imena evropskega in svetovnega formata, a vseeno gre tokrat za precej vroče igralsko ime iz Hollywooda. V bistvu je bilo pričakovati, da bo vse zavito v tančico skrivnosti in s kupom retoričnih vprašanj ter posledično tudi odgovorov.

Prva podana informacija je bila, da je v Slovenijo prispela Scarlett Johansson, potem je to ime kmalu zamenjalo ime Naomi Watts. Komercialna televizija, ki je o tem poročala, je govorila s predstavnikom RTC Krvavec Lukom Vrančičem, ki tudi nam kasneje ni vedel povedati več, kot je povedal že za televizijo.

Na Krvavcu naj bi se nekaj dogajalo, nastanitvene kapacitete so bile rezervirane, vendar v času, ko smo poizvedovali, ali bo Naomi na Krvavcu snemala štirinajst dni, en dan, dva dni ..., do kakega pametnega odgovora nismo prišli. Naj bi sicer v okolici zanjo najeli objekt, kar bi v Ameriki že vse t. i. paparace pognalo v avtomobile in bi se ves konec tedna potikali po Cerkljah in okolici ter iskali objekt, v katerem je igralka nastanjena. Vsekakor je v teh dneh svoje prispevala tudi prisotnost novega koronavirusa. Tako nam ostane le sklepanje: kaj bi bilo dovolj dobro recimo za igralko kova Naomi Watts? Odvisno seveda tudi od karakterja in želja same igralke. Grad Strmol morda? Kakšna počitniška hiša na samem oziroma modernejši vikend na Ambrožu pod Krvavcem? Chalet Alpinka na primer? Premorejo v Dvorjah ali Gradu primerno nastanitev? Če pa pogledamo širšo sliko, je lahko nastanjena tudi v najboljši suiti kakšnega ljubljanskega hotela, kot sta to recimo Austria Trend Hotel in Slon. Tudi manjši hotel v centru Kranja bi prišel v poštev … Možnosti je kar nekaj.

Na koncu nekega zaključka ne moremo narediti – lahko rečemo le: vse je mogoče.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

9/12

ponedeljek

3/5

torek

1/11

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Muke z vodo / 21:49, 11. april

Upam, da je ta novica zapoznela prvoaprilska šala.

Muke z vodo / 17:14, 11. april

Karavanke pa polne vode ja..presežena dovoljena vrednost sulfatov? Verjetno res, a ko bo gradnja zaključena bi se to dalo nekako urediti.. V...

Še letos novi trgovski center / 15:36, 11. april

Najbolj smešne so zahteve občine po zelenih površinah in zeleni strehi; sosednje stavbe so dolgočasne industrijske hale in parkirišča, kjer ...

Še letos novi trgovski center / 10:54, 11. april

Bolje bi bilo, če bi zgradili kako novo tovarno, ki bi prinašala dodano vrednost. Trgovin je že zdaj preveč.

Še letos novi trgovski center / 10:22, 11. april

To rabmo ja, vsaka vas svoj trgovski center..

Kudić meni, da je bil oškodovan / 10:21, 11. april

Jao, mutibarić ...

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !