Po več kot štiridesetih letih čakanja bodo prihodnje leto začeli graditi odsek ceste med Hotemažami in Britofom. / Foto: Gorazd Kavčič

Kmalu gradnja težko pričakovane ceste

Za državno cesto Hotemaže–Britof je pridobljeno gradbeno dovoljenje. V prihodnjih tednih bo objavljen javni razpis za izbor izvajalca del, nato pa se bo 5,3 milijona evrov vredna državna investicija prihodnje leto tudi začela graditi.

Šenčur – S precejšnjim navdušenjem so v Šenčurju pričakali izdajo gradbenega dovoljenja za državno cesto Hotemaže–Britof, za katerega pritožbe niso prejeli in tako čaka le še na potrditev pravnomočnosti s strani upravnega organa. Gre za investicijo, na katero čakajo že več kot štirideset let, sedaj pa je projekt, ki je ocenjen na 5,3 milijona evrov, pred vrati.

Državna cesta bo predstav­ljala veliko pridobitev, ne le za Šenčur, temveč tudi za prebivalce okoliških občin, ki jim bo olajšala življenje. Ves tranzit z Jezerskega, iz Preddvora in tudi Avstrije ter sosednjih Cerkelj bo namreč sedaj potekal po tej cesti, s čimer se bo precej povečala prometna varnost v naseljih. V Šenčurju so že pred časom obnovili vso državno cesto Milje–Visoko–Hotemaže, ki bo po izgradnji obvoznice v celoti prešla v upravljanje občine.

»Veseli smo, da se na izdano gradbeno dovoljenje nihče ni pritožil in se bo gradnja lahko začela. Občina je sicer ves čas v kontaktu z direkcijo za infrastrukturo. Naslednja faza je namreč priprava razpisa za izbor izvajalca del. Pričakujemo, da bo direkcija še v tem mesecu pripravila razpis, izbrala izvajalca in se bo gradnja te več kot potrebne ceste čim prej v prihodnjem letu tudi začela,« je povedal župan Šenčurja Ciril Ko­zjek.

Občina Šenčur je tudi sicer ves čas aktivno sodelovala pri pripravi težko pričakovanega projekta. Občina je s pripravo in sprejemom občinskega podrobnega prostorskega načrta omogočila tudi pogoje za gradnjo. »Z župani okoliških občin smo se trudili, da bi pridobili čim več manjkajočih soglasij lastnikov zemljišč in si ves čas prizadevali za čimprejšnji začetek projekta,« je dejal šenčurski župan.

Trasa ceste v največji meri poteka v občini Šenčur, nanjo pa sta vezani tudi sosednji Mestna občina Kranj in Občina Preddvor. Odsek ima sicer že vsaj štirideset let dolgo zgodovino. Že takrat so namreč načrtovali povezavo med Kranjem in Preddvorom, a so cesto s kranjske strani zgradili le do Britofa, na drugem koncu pa s preddvorske strani le do Hotemaž.

Oddajte svoj komentar

Kranj -7°

pretežno jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/8

sobota

-3/5

nedelja

-2/1

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 22. januar 2022

Po poti oslovega hrbta – Lopar v slovenski Istri

OBVESTILA / Bled, 8. februar 2022

Ogled muzejskih prostorov po gradu v družbi vodnika

IZLETI / Kranj, 2. marec 2022

Letovanje v Izoli

 

 
 

 

 
 
 

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 16:47, 21. januar

Janša ne bo odprl veleposlaništva v Tajvanu, temveč samo trgovinsko predstavništvo. Zato brez panike dragi levičarji.

»Ni mi jasno, kako bom plačal tole položnico« / 15:24, 21. januar

Zdaj se vidi kako smo samooskrbni. Lesa ki ga imamo pa na pretek ga pa šenkujemo avstrijcem in italjanom!
Aja, Slovenija mora zmanjšati ogljični odtis...

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 14:40, 21. januar

Ne vem kaj N1 komplicira. Pokažejo naj diplomo in mirna Bosna.Pa še mal heca:po eni varianti je njegova diploma zgorela v požaru med zadnjo ...

Na cesto zaradi visokih položnic / 12:02, 21. januar

1919 Jesenice. Ni druge.

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 11:14, 21. januar

https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/zakaj-mora-pasti-branko-maslesa-927842

Pavle, čitaj !

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 11:05, 21. januar

A pridejo Kitajci gor, al bomo mi mogl k njim, to je še vprašanje.. Hahaha, kir pacijent bolan je to...

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 11:03, 21. januar

Alo Janez, kdaj bomo napadli Kitajsko? To bo blitzkrieg.. Jest mam ta teden cajt !