Sredstva so namenjena obnovi v ujmi poškodovanih občinskih cest, med njimi tudi ceste v dolini Draga. / Foto: Marjana Ahačič

Potrdili rebalans, zavrnili podražitev pomoči na domu

Radovljiški občinski svet je potrdil rebalans proračuna, s katerim razporejajo slabe štiri milijone in pol evrov pomoči, ki jo je občini namenila država. Predlagano povišanje cene storitve pomoči na domu pa so svetniki zavrnili.

Kot je poudarila direktorica občinske uprave Alenka Langus, se je občina zavezala, da bo pri porabi sredstev, namenjenih sanaciji, upoštevala vplive pričakovanih podnebnih sprememb, čemur bo prilagojena obnova.

Radovljica – Radovljiški občinski svet je v sredo zvečer na redni seji potrdil rebalans občinskega proračuna za letošnje leto in spremembe proračuna za prihodnje leto. Na ta način so v proračun vključili sredstva v višini nekaj manj kot 4,4 milijona evrov, kolikor jih je Občini Radovljica za plačilo njunih ukrepov za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov, nastalih v naravni ujmi v začetku oktobra, že nakazala država.

Sredstva so namenjena obnovi v ujmi poškodovanih občinskih cest v dolini Draga, ceste v Krpin, ceste Ljubno–Praproše, ceste proti Češnjici in ceste Lancovo–Bodešče ter mostov na Spodnjem Otoku, v dolini Draga in Krpinu, za obnovo kanalizacijskega omrežja v Begunjah, vodovodnega omrežja in vodnih zajetij v dolini Draga in Krpinu ter vodovodov Mravljinc–Begunje, v Vrbnjah, pri Podvinu, v Kamni Gorici ter Brezje–Peračica in na Zgornji Lipnici, pa tudi za sanacijo zamejskih plazov, poškodovanih gozdnih cest in javnih parkirišč.

Kot je poudarila direktorica občinske uprave Alenka Langus, se je občina ob tem zavezala, da bo pri porabi sredstev, namenjenih sanaciji, upoštevala vplive pričakovanih podnebnih sprememb, čemur bo prilagojena obnova. Za izvajanje zahtevnih gradbenih posegov mora občina pred izvedbo pridobiti potrebno tehnično dokumentacijo, vsa potrebna soglasja, mnenja in dovoljenja ter pridobiti posebno soglasje pristojne državne tehnične pisarne, ustanovljene za ta primer. V občini Radovljica je bilo sicer prijavljene za več kot 11 milijonov evrov škode po poplavah, tako da na pomoč države pri obnovi računajo tudi v prihodnjem letu.

Svetniki so potrdili tudi spremembe in dopolnitve podrobnega prostorskega načrta za staro jedro Kamne Gorice, ki med drugim omogočajo načrtovano gradnjo novega doma za starejše. Prenovljeni načrt predvideva ohranitev in obnovo stavbe nekdanjega Doma Matevža Langusa kot zavarovane enote kulturne dediščine, kasnejše prizidave pa bodo odstranili in nadomestili z novimi objekti.

Občinski svet je na seji dosedanji direktorici Muzejev radovljiške občine dr. Petri Bole potrdil nov petletni mandat ter Sandri Merdanović izdal pozitivno mnenje za pomočnico direktorja CSD Gorenjske v Enoti Radovljica.

Zaradi nejasnosti glede izračunov pri določitvi cene storitve pomoči na domu pa svetniki niso potrdili predlaganega enajstodstotnega povišanja cen storitve, ki jo izvaja Dom dr. Janka Benedika Radovljica.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

pretežno oblačno
vlažnost: 87 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-2/11

ponedeljek

3/10

torek

4/14

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

 

 

DELAVNICE / Šenčur, 27. februar 2024

Muzicirajmo skupaj

OBVESTILA / Cerklje, Šenčur, 28. februar 2024

Terenski krvodajalski akciji

PRIREDITVE / Jamnik, 29. februar 2024

Ob 80. obletnici požiga vasi Jamnik

PRIREDITVE / Kranj, 29. februar 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

OBVESTILA / Šenčur, 1. marec 2024

Zbor članov DU Šenčur

IZLETI / Šenčur, 2. marec 2024

Jurčičeva literarna pot

OBVESTILA / Cerklje, Šenčur, 4. marec 2024

Terenski krvodajalski akciji

IZLETI / Kranj, 7. marec 2024

Izlet na Osojnico in Ojstrico

 

 
 

 

 
 
 

Najvišji dvig pokojnin od leta 1992 / 13:45, 26. februar

Nekaterim malim pokojninam se povečanje ne bo poznalo, ker ga obvezni zdravstveni prispevek izniči. Hec pa je, da je teh petintrideset evrov...

Najvišji dvig pokojnin od leta 1992 / 21:09, 25. februar

Zelo žalostno, kako se vlada hvali s populizmom. To ni povišanje pokojnin, temveč delna uskladitev z inflacijo. Uskladitev je nižja od infla...

Zlato polje / 10:18, 25. februar

Sem enkrat naletel ne takega črnega odlagatelja, pa me ni razumel, ker je govoril samo albansko. Pa tudi ni imel občutka, da dela kaj narobe, saj ima v glavi drugo kulturo.

Najvišji dvig pokojnin od leta 1992 / 10:14, 25. februar

Kaj ti pomaga dvig pokojnin, ki je manjši od inflacije. V resnici se je realna vrednost pokojnin zmanjšala, posebej če jo primerjaš z dvigom...

Vzpon populizma / 10:08, 25. februar

Miha, res se ti čudim, da ne vidiš še precej večjega in usodnejšega populizma, ki ga imaš pred nosom. Gibanje Svoboda z Golobom na čelu izpo...

Polovična zapora na Betinu / 09:10, 23. februar

Bohinjci gredo lahko čez Soriško planino ali pa avtovlak na Primorsko stran. Povezav kolikor hočeš.

Ko se življenje obrne na glavo / 07:41, 21. februar

Hm, kako je pa dekle prišlo v Srbijo? A jo je kar dala? Kako ga je pa našla, če se niti poznala nista? Hudo...