Zaposleni na Upravni enoti Kranj, kakor tudi v Radovljici in na Jesenicah, bodo stavkali vse tri dni. V tem času opravljajo le nujne naloge. / Foto: Gorazd Kavčič

Stavka tudi na treh upravnih enotah na Gorenjskem

Za tridnevno stavko so se odločili tudi zaposleni na upravnih enotah v Kranju, Radovljici in na Jesenicah, kjer v času stavke opravljajo le nujne naloge. Zaprti so nekateri krajevni uradi.

Stavka pa med drugim ne poteka na Upravni enoti Tržič.

Kranj, Radovljica, Jesenice – Zadnji tri januarske dni poteka stavka zaposlenih na 41 od skupno 58 upravnih enot v državi, kar po oceni Sindikata državnih organov Slovenije okoli 85 odstotkov vseh zaposlenih na upravnih enotah. Na 26 upravnih enotah stavka poteka vse tri dni, torej od včeraj do jutri, na 15 pa so se odločili za enodnevno stavko v tridnevnem obdobju. Na Gorenjskem tridnevna stavka poteka na upravnih enotah Kranj, Radovljica in Jesenice, medtem ko se na preostalih upravnih enotah zaposleni stavki niso pridružili. Danes bo zaprt krajevni urad v Kranjski Gori, jutri pa na Bledu.

Tridnevna stavka poteka tudi na Upravni enoti Kranj. Kot piše v napovedi stavke na njeni spletni strani, bodo v času stavke opravljali zgolj tiste naloge, ki zagotavljajo minimalni delovni proces, varnost ljudi in premoženja ali so nenadomestljiv pogoj za delo in življenje občanov ali organizacij in se izvajajo tako, da ni ogroženo uresničevanje funkcij upravne enote. Podobno so napovedali tudi na Upravni enoti Radovljica, kjer občanom tudi predlagajo, da obisk na upravni enoti, če ni nujen, preložijo na kasnejši datum. »O tem, ali gre za nujno zadevo, bo za vsak posamezen primer odločal uslužbenec iz delovnega področja, v katerega sodi delo oz. naloga,« pa so nam odgovorili z Upravne enote Jesenice.

Stavka pa med drugim ne poteka na Upravni enoti Tržič. Kot je pojasnila načelnica mag. Marcela Maršič, na njihovi upravni enoti ni organiziranega sindikata, zato tudi ni stavke. »Minister je vsem upravnim enotam, stavkajočim in nestavkajočim, tudi poslal nabor nalog, ki jih moramo nujno opraviti,« je povedala. Med nujne storitve upravne enote med drugim sodijo tudi izdaja osebne izkaznice ali potnega lista za nujno pot v tujino, urejanje zakonskega prebivališča in izdaja dokumentov za novorojence.

Stavka je na sedmih upravnih enotah v državi potekala že novembra, a ker od tedaj ni bilo nobenega napredka pri uresničitvi stavkovnih zahtev, so se v sindikatu državnih organov odločili za novo, obširnejšo stavko za izboljšanje svojega položaja. Zahtevajo boljše plačilo, opozarjajo pa tudi na preobremenjenost zaposlenih.

Na ministrstvu za javno upravo sicer tako kot v primeru zdravniške stavke vztrajajo pri reševanju plačnih vprašanj v okviru celovite prenove plačnega sistema javnega sektorja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

pretežno oblačno
vlažnost: 80 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

1/18

petek

6/15

sobota

0/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Kranj, 15. marec 2024

Pohodna Andaluzija

OBVESTILA / Lesce, 15. marec 2024

Letna skupščina TD Lesce

PRIREDITVE / Žiri, 15. marec 2024

Goropeke v času vojne in revolucije

OBVESTILA / Preddvor, Naklo, 15. marec 2024

Telovadba, digitalna prva pomoč ...

GLEDALIŠČE / Bohinjska Bela, 16. marec 2024

Muzikal Kekec

PRIREDITVE / Cerklje, 16. marec 2024

Cerklje smučamo – pokal občine 2024

GLASBA / Predoslje, Stražišče, 16. marec 2024

Spustite me pod kovter, gospa Markham

OBVESTILA / Goriče, 16. marec 2024

Preventivne meritve

 

 
 

 

 
 
 

Državni zbor zavrnil predlog, Svoboda za referendum / 17:17, 14. marec

Bilo je posnetih kar nekaj filmov po resničnih dogodkih, ko so sestre pomagale na smrt bolnim. Bilo je kaznivo dejanje, evtanazija ki je enako dejanje, pa baje ni.

Državni zbor zavrnil predlog, Svoboda za referendum / 11:09, 12. marec

Pri evtanaziji ne rabiš zdravnika. Medicinska sestra je dovolj.

Dražja pomoč na domu / 15:29, 8. marec

Pozdravljeni, članek nič ne omenja, za koliko se je z novimi cenami oskrbovalkam (in oskrbovalcem seveda) bolj povrnila veljava njihovega dela, kot omenja g. župan.

Spomin na bombardiranje / 20:35, 7. marec

Ohraniti je treba tudi spomin na 7 učenk in učiteljico, ki so umrli pri eksploziji v takratni meščanski šoli 29. novembra 1944 . Spominska ...

Dan Civilne zaščite / 10:16, 5. marec

Čisto enostavno! V Sloveniji je človek, biciklist, ki ni in ne bo do smrti drugega Slovenca povabil ali z njim šel na kavo. Ali je vredno to...

Dan Civilne zaščite / 18:40, 3. marec

Prav v tem segmentu je človek nerazumljiv. Rad priskoči na pomoč in pomaga drugim v nesreči kar je prav. In v sklopu Civilne zaščite, lahko ...

Komu naj gre parkirnina / 18:34, 3. marec

Ah ta denar! Zaradi njega se skregajo še tako dobri prijatelji.