Kolesa brez nadzora, poškodovani priklopni stebrički, skrivljene košare … Na občini zagotavljajo, da bodo neodgovorne uporabnike sistema Kamkolo kaznovali.

Kamkolo tarča vandalov

Sistem izposoje električnih koles Kamkolo, ki ga je občina zagnala pred poletjem in je med občani naletel na izjemno dober odziv, je bil z začetkom šolskega leta tarča vandalov. Ker je veliko koles poškodovanih, je občina sistem začasno ustavila, ukrepali pa bodo tudi policisti.

Kamnik – Sistem izposoje koles Kamkolo ima po zgolj treh mesecih delovanja že skoraj 670 uporabnikov, kar je nad vsemi pričakovanji. Večina s kolesi ravna odgovorno, a minule dni so nemalo slabe volje povzročile poškodbe na kolesih in samih priklopnih stebričkih, ki so posledica vandalizma in so onemogočile nemoten sistem delovanja. Na občini občane pozivajo k odgovornemu ravnanju in jih opozarjajo, da bodo kršitelje kaznovali.

»V zadnjih dneh smo na sistemu izposoje ugotovili več poškodb na postajah za kolesa in na kolesih, ki so nastale kot posledica vandalizma. Poškodbe so povzročile, da sistem ne deluje v celoti, uporabniki pa imajo težave pri izposoji in vračilu koles. Največ poškodb je bilo zaznanih na postaji Duplica, kjer je bila zaradi hudega vandalizma poškodovana polovica priklopnih stebričkov, poškodbe pa so se pojavljale tudi na drugih postajah, ki jih sproti odpravljamo, vendar normalno delovanje sistema ni vzpostavljeno,« pravijo na občini.

Največ poškodb so zaznali na priklopnih stebričkih zaradi pregrobega potiskanja koles v zatič ključavnice, ob zadnjem vandalizmu pa so bili priča celo izruvanju koles iz priklopnih stebričkov, zaradi česar so poškodbe še večje. Veliko je tudi poškodovanih košar, ki imajo nosilnost osem kilogramov, a je med nekaterimi mladimi uporabniki priljubljeno, da v njih prevažajo drug drugega, pri čemer so poškodbe koles neizogibne. Na občini opozarjajo, da bodo kršitelje kaznovali in jim poškodbe zaračunali po veljavnem ceniku pooblaščenega serviserja, kot to določajo tudi splošni pogoji uporabe sistema.

Med hujšimi kršitvami so zaznali tudi prekoračitve tedenskega časa uporabe kolesa (ta je omejena na 14 ur v celotnem tednu), saj si nekateri kolo odpeljejo kar domov, pa tudi deljenje dostopa do sistema, ko uporabnik svojo kartico posodi drugemu, ter puščanje nezaklenjenih koles brez nadzora. Vse hujše kršitelje bodo sankcionirali z blokado uporabe sistema v preostanku sezone, in ne samo za tekoči teden, kot so to izvajali sedaj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

pretežno jasno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

7/24

sreda

4/23

četrtek

4/22

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Žiri, 23. oktober 2019

Energija bosanskih piramid

RAZSTAVE / Jesenice, 23. oktober 2019

Dobro jutro, Slovenija

PRIREDITVE / Škofja Loka, 23. oktober 2019

Pripovedke za odrasle

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 23. oktober 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 24. oktober 2019

Planinski izlet: Veliki Javornik (Bohor)

RAZSTAVE / Mengeš, 24. oktober 2019

Hodil po zemlji sem naši ...

PRIREDITVE / Tržič, 24. oktober 2019

Predstavitev knjige Tržič na razglednicah

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 24. oktober 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Robert Klinar novi direktor / 19:42, 22. oktober

Gorenjke, Gorenjci, pozor! Sezone je konec, občinsko redarstvo bo spet merilo hitrost na raznih koncih po blejskih vaseh. Denar mora tečt, ne kapljat.

Robert Klinar novi direktor / 18:43, 22. oktober

Bled je res lep. Žal pa naši občinski uslužbenci, na čelu z županom, skrbijo za vse kaj drugega kot pa za dobrobit občanov. Nekateri uradnik...

Dnevi Jenkove poezije / 16:55, 22. oktober

Kar se teh obletnic pesnikov tiče opažam leto za letom enak, ponavljajoč vzorec.
Pač, ker denar je, nekaj moramo naredit.
ISTA PESEM VSAKO LETO!

Dogčas za crknt.

Državna pomoč čebelarjem / 16:45, 22. oktober

Spet smo mi, ki imamo po eno čebelo, zvisel.

Dars zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe / 10:02, 22. oktober

DARS naj se še pozanima pri firmi, ki vrta na avstrijski strani. Grem stavt, da bi to bilo najboljše in najcenejše.

Razstava Po sili vojak 2 / 21:25, 21. oktober

Kar nekaj mobilizirancev so "heroji" potamanili na pragu doma; v Brniški gmajni. Osvoboditev naroda.

Potep po vojvodini (2) / 12:31, 21. oktober

Jedan klub na svetu volim ja za njega iz sveg glasa navijam Vojvodina jedna jedina pola bela pola crvena Novi Sad to je nas grad koji nikad ...