Kolesa brez nadzora, poškodovani priklopni stebrički, skrivljene košare … Na občini zagotavljajo, da bodo neodgovorne uporabnike sistema Kamkolo kaznovali.

Kamkolo tarča vandalov

Sistem izposoje električnih koles Kamkolo, ki ga je občina zagnala pred poletjem in je med občani naletel na izjemno dober odziv, je bil z začetkom šolskega leta tarča vandalov. Ker je veliko koles poškodovanih, je občina sistem začasno ustavila, ukrepali pa bodo tudi policisti.

Kamnik – Sistem izposoje koles Kamkolo ima po zgolj treh mesecih delovanja že skoraj 670 uporabnikov, kar je nad vsemi pričakovanji. Večina s kolesi ravna odgovorno, a minule dni so nemalo slabe volje povzročile poškodbe na kolesih in samih priklopnih stebričkih, ki so posledica vandalizma in so onemogočile nemoten sistem delovanja. Na občini občane pozivajo k odgovornemu ravnanju in jih opozarjajo, da bodo kršitelje kaznovali.

»V zadnjih dneh smo na sistemu izposoje ugotovili več poškodb na postajah za kolesa in na kolesih, ki so nastale kot posledica vandalizma. Poškodbe so povzročile, da sistem ne deluje v celoti, uporabniki pa imajo težave pri izposoji in vračilu koles. Največ poškodb je bilo zaznanih na postaji Duplica, kjer je bila zaradi hudega vandalizma poškodovana polovica priklopnih stebričkov, poškodbe pa so se pojavljale tudi na drugih postajah, ki jih sproti odpravljamo, vendar normalno delovanje sistema ni vzpostavljeno,« pravijo na občini.

Največ poškodb so zaznali na priklopnih stebričkih zaradi pregrobega potiskanja koles v zatič ključavnice, ob zadnjem vandalizmu pa so bili priča celo izruvanju koles iz priklopnih stebričkov, zaradi česar so poškodbe še večje. Veliko je tudi poškodovanih košar, ki imajo nosilnost osem kilogramov, a je med nekaterimi mladimi uporabniki priljubljeno, da v njih prevažajo drug drugega, pri čemer so poškodbe koles neizogibne. Na občini opozarjajo, da bodo kršitelje kaznovali in jim poškodbe zaračunali po veljavnem ceniku pooblaščenega serviserja, kot to določajo tudi splošni pogoji uporabe sistema.

Med hujšimi kršitvami so zaznali tudi prekoračitve tedenskega časa uporabe kolesa (ta je omejena na 14 ur v celotnem tednu), saj si nekateri kolo odpeljejo kar domov, pa tudi deljenje dostopa do sistema, ko uporabnik svojo kartico posodi drugemu, ter puščanje nezaklenjenih koles brez nadzora. Vse hujše kršitelje bodo sankcionirali z blokado uporabe sistema v preostanku sezone, in ne samo za tekoči teden, kot so to izvajali sedaj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

oblačno
vlažnost: 90 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

13/21

četrtek

15/21

petek

12/23

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...