V Gorenji vasi so minuli petek tudi uradno odprli novo športno dvorano. / Foto: Primož Pičulin

Zdaj idealne razmere za pouk športa

Ob osnovni šoli v Gorenji vasi so minuli petek uradno odprli novo športno dvorano, v katero so vložili dobre štiri milijone evrov in tako predstavlja največjo naložbo v zgodovini občine.

Gorenja vas – »Z novo dvorano so se izpolnile moje sanje, pouk športa zdaj poteka v idealnih razmerah,« se je ob uradnem odprtju dvorane, ki jo sicer uporabljajo že od začetka leta, veselil ravnatelj OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas Izidor Selak. Po besedah župana Milana Čadeža nekdanja telovadnica, ki so jo zgradili leta 1971, že po dvajsetih letih ni več ustrezala normativom na področju športne vzgoje, kaj šele današnjim normativom, poleg tega je bila za več kot petsto učencev šole tudi občutno premajhna.

Zato so se minuli petek upravičeno veselili uradnega odprtja novega športnega kompleksa, ki poleg sodobno opremljene dvorane obsega še nove zunanje športne in prometne ureditve ter novo kotlovnico. »Za objekt, ki je praktično ničenergijski, je zato pol milijona evrov prispeval tudi EKO sklad,« je poudaril župan. V Gorenji vasi so tako dobili sodoben in energetsko varčen športni objekt s 1500 kvadratnimi metri uporabne površine, ki jo bo mogoče pregraditi na tri ločene igralne površine, in tristo sedeži na tribunah – sto na galeriji in še dodatnih dvesto na pomični tribuni pod galerijo. »Dolgo smo čakali na novo telovadnico, zato smo zdaj ponosni, kot če bi odpirali novo šolsko stavbo. Poleg klasičnega opismenjevanja v šoli je namreč zelo pomembno tudi opismenjevanje v športu,« so poudarili ob njenem odprtju. Gradnja je trajala dve leti in v tem času je bil precejšen izziv organizirati pouk športa. »Telovadili smo po učilnicah in šolskih hodnikih, veliko časa smo preživeli zunaj v naravi, gostovali smo celo v Sokolskem domu,« je razmere opisal ravnatelj in ob tem dodal, da je bilo potrpljenje vsekakor poplačano, saj imajo zdaj precej boljše možnosti za kakovostno poučevanje športa. Šola se namreč po njegovih besedah ponaša z izjemno športno zgodovino, kar dokazujejo tudi priznanja, ki jih vsako leto prejemajo za najbolj športno šolo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

jasno
vlažnost: 34 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-3/20

sreda

-2/22

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

V pripravi že novi ukrepi / 15:10, 7. april

Prejemniki socialne pomoči bodo prejeli solidarnostni dodatek??
Resno?

Imamo več kot tisoč obolelih / 15:03, 7. april

To kar se dogaja v domovih za ostarele je sramota in vse bolj kaže na to, da nekdo želi namerno povzročiti kaos.
Včeraj je od 35 potrjenih, 33 prišlo iz teh ustanov.

Trideset let Radia Ga Ga / 10:10, 7. april

Ena boljših oddaj, vsaka čast ekipi !

p.s. Na obletnici bo tudi Serpentinšek?

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.