Meritve so pokazale, da je v vodovodnem jašku eksplodiral plin, zato gasilci zdaj prezračujejo jaške na širšem območju in izvajajo meritve. / Foto: Primož Pičulin

V eksploziji plina poškodovanih šest oseb

V vodovodnem jašku pri gasilskem domu v Britofu pri Kranju je danes nekaj po 15. uri eksplodiral plin. Iz bližnjih objektov so evakuirali 76 oseb, policija pa poziva vse stanovalce Britofa, Milj in Predoselj, naj do nadaljnjega ne uporabljajo odprtega ognja.

Britof – Danes popoldne je v vodovodnem jašku pri gasilskem domu v Britofu pri Kranju prišlo do eksplozije plina, v kateri se je poškodovalo šest oseb, ki so utrpele opekline in so jih odpeljali v zdravstveno ustanovo. Po neuradnih podatkih so med njimi tudi štiri mladoletne osebe. Iz dvajsetih najbližjih objektov so evakuirali 76 oseb, ki so po besedah poveljnika štaba Civilne zaščite Mestne občine Kranj Saša Govekarja nastanjeni pri sorodnikih in prijateljih. Ta trenutek kranjski poklicni gasilci še pregledujejo in prezračujejo kanalizacijske jaške na širšem območju, zato policisti pozivajo stanovalce Britofa, Milj in Predoselj, naj do nadaljnjega ne uporabljajo odprtega ognja.

Do eksplozije je okoli 15.10 prišlo v vodovodnem jašku na lokalni cesti v Britofu, v bližini jaška pa je tudi ostala infrastruktura, tudi plinovod. Dve osebi sta tedaj na jašku izvajali dela, štiri pa so bile v bližini. Vseh šest je poškodovanih, po prvih podatkih so vsi utrpeli opekline, tudi po obrazu. »Okoliščine kažejo, da je eksplodiral plin, na kar kažejo tudi meritve, ki so jih opravili gasilci. Plinovod na območju intervencije je zaprt,« je razložil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

Policisti in gasilci so iz dvajsetih objektov v 50-metrskem pasu na vsako stran ceste v dolžini 400 metrov evakuirali 76 oseb, je pojasnil Kos. »Cesta bo do nadaljnjega zaprta. Meritve se trenutno nadaljujejo v smeri Predoselj. V kolikor bo potrebno, bo evakuacija stekla tudi na tem delu. Od Britofa v smeri Kranja pa meritve trenutno niso pokazale na prisotnost plina. Po prvih podatkih škoda na stanovanjskih objektih ni nastala,« je še razložil.

V intervenciji trenutno sodeluje 18 gasilcev Gasilsko reševalne službe (GARS) Kranj in Prostovoljnega gasilskega društva Britof. Vodja intervencije Andraž Šifrer, poveljnik operative GARS Kranj, je razložil, da je celotno območje, kjer se predvideva prisotnost plina, zaprto, zato za mimoidoče nevarnosti ni. »Evakuirani stanovalci se bodo lahko vrnili v svoje domove, ko bodo meritve pokazale, da je varno,« je poudaril.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

3/8

torek

0/9

sreda

-4/9

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Milje, 28. januar 2020

Ustvarjalne robotske delavnice

PREDAVANJA / Trzin, 28. januar 2020

Lovci na izvir Belega Nila

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, Slovenski Javornik, 28. januar 2020

Za otroke

PREDAVANJA / Naklo, 28. januar 2020

S kolesom iz Amsterdama v Kransterdam

GLEDALIŠČE / Kamnik, 29. januar 2020

Verine zvezdice

PREDAVANJA / Kokrica, 29. januar 2020

Ptičji svet Kokrice in okolice

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, Slovenski Javornik, 29. januar 2020

Za otroke

RAZSTAVE / Škofja Loka, 29. januar 2020

Zajtrk na jutranjem vlaku II.

 

 
 

 

 
 
 

Naborništvo ni potrebno / 21:51, 27. januar

Se strinjam g. Deželan. Včasih je kot fant odšel služit vojsko, vrnil pa se je kot mož.

Kam s komunalnim blatom / 20:41, 27. januar

To morate pa vprašati ministrico, ki je odgnala Madžare od sofinanciranja 2TDK. Madžarska je odšla z denarjem in poslom v Trst, nam pa je pustila komunalno blato.

Premier Šarec odstopil / 12:44, 27. januar

AntiJanša koalicija je mrtva. Živela nova AntiJanša koalicija.

Naborništvo ni potrebno / 21:40, 26. januar

Gospod pravi da nimamo financ. Seveda jih imamo, samo u taprav radlc ga je treba speljat. Malo naj se pozanima, koliko miljonov gre za razne...

Iz Prage v Bitnje / 11:35, 26. januar

Končno smo slišali resnico o drugi Švici.

Skupna predvsem inšpektorat in redarstvo / 10:28, 26. januar

V Kr. Gori do Planice se kar lepo vzpostavlja red, morostarji so parkirali vsepovsod, na polju, na gozdnih poteh, na privat parcelah itd.. Kot da je vse en parking !

Skupna predvsem inšpektorat in redarstvo / 22:38, 25. januar

Na Bledu bi lahko rekel, da je to daleč od njihovega namena. To so preprosto rečeno inkasanti ! Na radiu slišim : merijo na vrhu Betina proti Lescam, pa če ne tam, pa na Rečic...