Ob odprtju prenovljenih prostorov so trak prerezali minister za zdravje Aleš Šabeder, direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lilijana Gantar Žura in vodja Centra za krepitev zdravja Jošt Torkar. / Foto: Gorazd Kavčič

Ob jubileju tudi novi prostori

V Zdravstvenem domu Kranj letos praznujejo šestdesetletnico delovanja na zdajšnji lokaciji, minuli petek pa so se tako zaposleni kot pacienti razveselili novih prostorov Centra za krepitev zdravja s telovadnico in novega arhiva.

Kranj – Osnovno zdravstvo Gorenjske z organizacijsko enoto Zdravstvenega doma Kranj je za temeljito obnovo nekdanjega bazena pridobilo evropska sredstva, kot je povedala direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lilijana Gantar Žura pa je bila obnova, skupaj z lastnimi sredstvi vredna okoli 550 tisoč evrov, potekala pa je od letošnjega poletja.

S preureditvijo starega neracionalnega bazena so pridobili sodobno telovadnico in predavalnico. Uredili so tudi arhiv, v katerega bodo spravljali zgodovino kranjskega zdravstvenega doma. Ta na obstoječi lokaciji deluje od 1. septembra 1959, ko je bilo odprtje centralne zgradbe, nato pa sta bila zgrajena še dva prizidka.

Ob jubileju in najnovejši pridobitvi so na petkovi slovesnosti predstavili film o delu Zdravstvenega doma Kranj in številnih programih, ki jih izvajajo. »Delati z ljudmi in za ljudi ni vedno lahko, a je častno in hvalevredno. Zato je moja čestitka ob jubileju namenjena predvsem ljudem, ki so ves ta čas pomagali drugim, lajšali bolečnine vseh vrst in obenem znali s prijazno besedo potolažiti in pomagati,« je zbrane nagovoril kranjski podžupan Janez Černe in dodal, da se v kratkem v bližini zdravstvenega doma obeta osemdeset nujno potrebnih dodatnih parkirnih mest pa tudi Park dr. Janeza Bleiweisa, ki je predviden med avtobusno postajo in zdravstvenim domom.

Kot je poudaril direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Veternik, so novi prostori velika pridobitev pri izvajanju preventivne dejavnosti tako za zaposlene kot občane mestne občine Kranj ter občin Jezersko, Cerklje, Šenčur, Preddvor in Naklo. »Preventivna dejavnost postaja pomemben segment primarnega zdravstva, kar kažejo tudi podatki odzivnosti prebivalstva,« je povedal Jože Veternik in pojasnil, da so letos različne investicije v zdravstvo na Gorenjskem vredne več kot pet milijonov evrov. »Kljub najnovejši investiciji nam prostorov še vedno manjka in skupaj z Mestno občino Kranj se zelo trudimo, da bi v naslednjih letih postavili nov sodoben objekt na lokaciji stare reševalne postaje,« je tudi dodal Veternik.

»Odprtje novih prostorov je še en dokaz, da se v zdravstvu dogaja veliko pozitivnega in da skrbimo tudi za investicije. Seveda so potrebe velike, zato se s posameznimi izvajalci, tudi z Zdravstvenim domom Kranj in Osnovnim zdravstvom Gorenjske, trudimo, da znotraj sredstev za investicije poskrbimo za najnujnejše zadeve. Vemo, da so potrebe vedno večje, saj je življenjska doba vsako leto daljša, kar pomeni, da naš zdravstveni sistem predvsem pa preventivni programi dobro delujejo,« je poudaril minister za zdravje Aleš Šabeder in zaposlenim v Zdravstvenem domu Kranj zaželel uspešno delo v prenovljenih prostorih.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

3/8

torek

0/9

sreda

-4/9

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Milje, 28. januar 2020

Ustvarjalne robotske delavnice

PREDAVANJA / Trzin, 28. januar 2020

Lovci na izvir Belega Nila

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, Slovenski Javornik, 28. januar 2020

Za otroke

PREDAVANJA / Naklo, 28. januar 2020

S kolesom iz Amsterdama v Kransterdam

GLEDALIŠČE / Kamnik, 29. januar 2020

Verine zvezdice

PREDAVANJA / Kokrica, 29. januar 2020

Ptičji svet Kokrice in okolice

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, Slovenski Javornik, 29. januar 2020

Za otroke

RAZSTAVE / Škofja Loka, 29. januar 2020

Zajtrk na jutranjem vlaku II.

 

 
 

 

 
 
 

Naborništvo ni potrebno / 21:51, 27. januar

Se strinjam g. Deželan. Včasih je kot fant odšel služit vojsko, vrnil pa se je kot mož.

Kam s komunalnim blatom / 20:41, 27. januar

To morate pa vprašati ministrico, ki je odgnala Madžare od sofinanciranja 2TDK. Madžarska je odšla z denarjem in poslom v Trst, nam pa je pustila komunalno blato.

Premier Šarec odstopil / 12:44, 27. januar

AntiJanša koalicija je mrtva. Živela nova AntiJanša koalicija.

Naborništvo ni potrebno / 21:40, 26. januar

Gospod pravi da nimamo financ. Seveda jih imamo, samo u taprav radlc ga je treba speljat. Malo naj se pozanima, koliko miljonov gre za razne...

Iz Prage v Bitnje / 11:35, 26. januar

Končno smo slišali resnico o drugi Švici.

Skupna predvsem inšpektorat in redarstvo / 10:28, 26. januar

V Kr. Gori do Planice se kar lepo vzpostavlja red, morostarji so parkirali vsepovsod, na polju, na gozdnih poteh, na privat parcelah itd.. Kot da je vse en parking !

Skupna predvsem inšpektorat in redarstvo / 22:38, 25. januar

Na Bledu bi lahko rekel, da je to daleč od njihovega namena. To so preprosto rečeno inkasanti ! Na radiu slišim : merijo na vrhu Betina proti Lescam, pa če ne tam, pa na Rečic...