Občini Žiri so v ponedeljek izročili simbolični donatorski ček za projekt Prostofer.

Omogočili prevoze starejših

Zavarovalnica Triglav je z donacijo v višini dva tisoč evrov podprla izvedbo projekta Prostofer v Občini Žiri.

Žiri – Humanitarnemu projektu Prostofer, s katerim si prizadevajo povečati mobilnost starejših in gibalno oviranih oseb, se z novim letom pridružujejo tudi na Občini Žiri. Vključitev v omenjeni projekt, ki temelji na prostovoljni pomoči, je občini z donacijo omogočila Zavarovalnica Triglav. Sredstva bodo namenili za nakup ali najem avtomobila in uporabo klicnega centra.

Direktorica kranjske območne enote Zavarovalnice Triglav Janka Planinc je simbolični donatorski ček v višini dva tisoč evrov v ponedeljek izročila županu Janezu Žaklju. »Kot starosti prijazna občina si prizadevamo za učinkovito integracijo občanov v skupno skrb za dobrobit starostnikov. S projektom Prostofer, ki ga izvaja zavod Zlata mreža, želimo na temelju prostovoljstva doseči še več naših starostnikov,« je ob prejemu donacije dejal župan in dodal, da po eni strani želijo povečati mobilnost starostnikov v njihovi občini, po drugi strani pa povezovati starejše, ki prevoz potrebujejo, s starejšimi, ki so v takih primerih pripravljeni pomagati kot vozniki. Po besedah Janke Planinc so projekt podprli v želji, da pripomorejo k večji varnosti in mobilnosti vseh, tudi ranljivih skupin prebivalcev. »Zavedamo se, kako pomembno je, da ima vsakdo dostop do zdravstvene oskrbe, občinskih storitev in drugih javnih servisov,« je poudarila in dodala, da so prav zato podprli vstop Občine Žiri v humanitarni projekt, ki starejšim in gibalno oviranim prebivalcem ne bo zagotavljal le boljšega dostopa do javnih ustanov, pač pa jih bo tudi medsebojno povezoval in tako krepil dobre odnose v lokalni skupnosti.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 85 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

-6/17

petek

3/15

sobota

-1/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Večja zbiranja in igranje nogometa v Završnici / 17:18, 2. april

Jeseničanom težko razložiš kaj je karantena.

Bitka s covidom-19 se bije v domovih za starejše / 09:20, 1. april

Stanovalce domov naj naselijo v prazne hotele kar naj plača država. Tako bodo uvedli manjšo koncetracijo ljudi in pomagali SLO turizmu.

Ne vem, kje sem se okužil / 14:04, 31. marec

Primer od danes, grem na malico, ura poldan, v trgovini se pri sadju drenjata dve mamci in izbirata med parimi sortami jabolk, sicer sta rok...

O problematiki jezera / 16:39, 30. marec

Pritoki vsebujejo precej dodatkov s katerimi kmetje plemenitijo svojo zemljo za višji in boljši pridelek. To povzroča cvetenje jezera.

O problematiki jezera / 09:56, 30. marec

Na izpitu je nepripravljenega študenta profesor vprašal, kaj je to evtrofikacija.
Reku študent:
ah,qurc, drek je drek.

Prepoved gibanja zunaj občine / 07:50, 30. marec

14 dni nazaj so nas strokovnjakinje iz NIJZ- a učile in nam dopovedovale, da maske nimajo učinka in so nepotrebne, zdaj so že obvezne !
Zemlja je še okrogla ali je že ploščata?

Okužen tudi stanovalec nakelskega doma / 16:14, 29. marec

Kaj klobasaš, kaj ima to opraviti z vlado. Pol vlade je iste kot prej, sploh pa ni Janše nihče silil v to koalicijo, Šarec je pozival na pre...