Želijo si dom starostnikov

Zanj so že predvideli obsežno zemljišče blizu vrtca in šole, a ga morajo še kupiti in dobiti investitorja.

Šenčur – Ob proračunu za prihodnji dve leti so na občinskem svetu v Šenčurju obravnavali tudi načrt ravnanja s stvarnim premoženjem. Ob tem so veliko besed namenili načrtovani gradnji doma starejših, za katerega naj bi kupili zemljišče v bližini vrtca, šole in športnega parka. Nakup devet tisoč kvadratnih metrov zemljišča je odvisen tudi od tega, ali jim bo uspelo prodati zemljišče med avtocesto in regionalno cesto, ki ga popularno imenujejo Deteljica. Dosedanji poskusi prodaje niso uspeli. Prodajali bodo še naprej, če prodaja ne bo uspela v celoti, pa po delih, kar predvideva tudi razpis. Drugi pogoj za gradnjo doma starejših pa je tudi investitor, ki naj bi vložil v projekt, saj ga občina sama ne more sfinancirati.

Na razmišljanja, ali je lokacija za dom starejših prava, pa župan Ciril Kozjek odgovarja, da je mesto primerno, ker je blizu centra, ker so tam šola, vrtec in športni park, kar bo omogočilo medgeneracijsko povezavo. Svetnica Vanja Umnik je temu dodala razmišljanje na podlagi neke oddaje o avstrijski izkušnji: »Izbira lokacije za dom je zelo dobra. Bližina mladih in starejših pri mladih ustvarja spoštovanje, pri starejših pa optimizem.« Svetnike je skrbela tudi tamkajšnja obremenitev cest, zlasti zelo ozke Weingerlove, kjer se stanovalci velikokrat pritožujejo zaradi prometa. Župan odgovarja, da bodo ceste razširjene, Weingerlova pa sicer ni predvidena kot povezovalna cesta za novogradnjo. O tem, kakšna utegne biti cena za nakup tako obsežnega zemljišča, za zdaj še ne razmišljajo, tako ali tako bo cena odvisna od tržnih razmer, ki bodo veljale ob nakupu.

Poleg zemljišča za dom starostnikov pa načrtujejo tudi nakup stavbe v središču Šenčurja, ki jo želi prodati kmetijska zadruga. O ceni pa se prodajalcu in kupcu še ni uspelo poenotiti. Na občini pravijo, da je cena previsoka, kajti stavbo v središču, kjer je zraven tudi kulturni dom, bo najverjetneje treba podreti.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

jasno
vlažnost: 66 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-3/18

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.