Na Jesenicah zahtevajo obnovo

Župan Občine Jesenice Blaž Račič je na dve ministrstvi naslovil pismo, v katerem ju je pozval k nadgradnji gorenjske železniške proge tudi na območju Jesenic.

V načrt obnove gorenjske železniške proge na območju Jesenic spadajo obnova peronske infrastrukture na postajališču Slovenski Javornik, gradnja ustreznejšega podvoza pod železnico pri železniški postaji Slovenski Javornik ter rekonstrukcija nadvoza čez železniško progo na Jesenicah pri TVD Partizan.

Jesenice – Občino Jesenice je lani jeseni negativno presenetila novica, da se predvideni projekt nadgradnje gorenjske železniške proge ni uvrstil v državni proračun. Iz medijev so nato nedavno izvedeli, da naj bi en odsek proge, in sicer Podnart–Lesce - Bled, vseeno obnovili. Iz projekta pa naj bi bila izpuščena nadgradnja ostalih odsekov, tudi Žirovnica–Slovenski Javornik in Slovenski Javornik–Jesenice. Prenova naj bi se izvedla šele po letu 2022. Ker se na Jesenicah s tem ne strinjajo, je župan Občine Jesenice Blaž Račič na ministrstvo za infrastrukturo ter na ministrstvo za okolje in prostor prejšnji teden naslovil pismo, v katerem ju je pozval k realizaciji nadgradnje gorenjske železniške proge tudi na območju Jesenic.

»Nadgradnja gorenjske železniške proge predstavlja izjemno pomemben razvojni projekt tako z vidika lokalnih skupnosti kot gospodarstva, na Jesenicah tudi za Slovensko industrijo jekla in njene hčerinske družbe,« je poudaril Račič in ministrstvi prosil za točne informacije o predvidenih posegih, terminskem planu, načinu financiranja ter ne nazadnje o možnosti nadgradnje gorenjske železniške proge tudi na območju občine Jesenice. V letih 2020 in 2021, ko bo proga na območju občine Jesenice zaradi prenove železniškega predora Karavanke zaprta, bi namreč država nujno morala uresničiti več od predvidenega.

»Občina Jesenice pričakuje, da se bo nadgradnja gorenjske železniške proge nadaljevala, in pozivamo pristojne državne organe, da zastavijo vse sile, da se ta nujno potrebni projekt v celoti realizira«, je zapisal župan Račič.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

delno oblačno
vlažnost: 100 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

6/14

sreda

2/15

četrtek

5/17

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

 

 
 

 

 
 
 

Na Gorenjskem včeraj največ okužb v Kranju / 23:30, 27. oktober

V Radovljici se je virus najbolj razpasel med učitelji skoraj vseh šol v občini. Izobražen kader ne verjame vladi in napihovanju stanja v dr...

Na Gorenjskem včeraj največ okužb v Kranju / 19:45, 27. oktober

ŽELEZNIKI imajo to smolo, da je med hribi
- DOMEL - ki daje kruh domačinom in vsem okoliškim. od LJ do Jesenic in Tržiča.
Čist verjetno, da so oni prinesli virus k nam )) !

Prepoved gibanja med občinami / 15:00, 27. oktober

Število postelj ni problem. Problem je pomanjkanje ustreznega zdravstvenega osebja. Zaradi premajhne plače gredo raje v Avstrijo in Italijo....

Prepoved gibanja med občinami / 14:51, 27. oktober

ja in? a ni fajn doma bit pa še plačan bit za to?

Prepoved gibanja med občinami / 12:15, 27. oktober

Še teden dni, pa bomo ustavili državo. Zato, ker zdravstvo ni zmožno poskrbeti za dodatnih 350 postelj. Banana država.

Rož'ca raste, ko jo potrebujemo / 11:15, 27. oktober

Se opravičujem Miranu Čebašku.
Se mi je zapisalo.
Mislim sem na splošno . Nisem sem se želel spotikat v konkretno osebo.
Se opravičujem, se zgodi.

Angel spomina / 10:14, 27. oktober

Razprava o tej zadevi je brezpredmetna, ker je že zgodovina in se ne da spremeniti. Bolj pomemben je izgubljeni Piranski zaliv in lasten dostop do odprtega morja.