Na zgornjem dvorišču bolnišnice bodo postavili sedemindvajset povezanih bivalnih zabojnikov, v katere bodo v času prenove začasno namestili nekaj bolnikov.

Ob bolnišnici bo »glamping«

V času energetske in požarne sanacije bodo v jeseniški bolnišnici na dvorišču postavili sedemindvajset povezanih bivalnih zabojnikov, v katerih bodo pridobili osem bolniških sob.

Splošna bolnišnica Jesenice je lani poslovala pozitivno, presežek prihodkov nad odhodki je znašal 45 tisoč evrov.

Jesenice – V Splošni bolnišnici Jesenice se začenjajo energetska in požarna sanacija stavb A in B ter prenova bolnišnične lekarne. Ker bodo gradbena dela močno vplivala na potek dela in se bodo soočili s pomanjkanjem bolniških sob, bodo na dvorišču bolnišnice prisiljeni postaviti 27 povezanih bivalnih zabojnikov. V njih bodo uredili osem bolniških sob in spremljajoče prostore, v katere bodo v času prenove namestili del pacientov oddelka za zdravstveno nego.

Kot je dejal v. d. direktorja bolnišnice Miran Rems, so žal edina bolnišnica v državi, ki bo v času obnove morala prostorsko stisko reševati na ta način. Zabojniki bodo stali na mestu, kjer je bila v času gradnje urgentnega centra mobilna vojaška bolnišnica Role 2. Rems je začasno rešitev v šali označil za »glamping«.

Strokovna direktorica Anja Jovanovič Kunstelj je ob tem poudarila, da obnova ob »živi« bolnišnici ne bo enostavna, gradbena dela bodo zagotovo vplivala tudi na počutje pacientov zaradi hrupa, prometa, omejene bodo določene storitve, denimo radiološke, laboratorijske ... Dalj časa bo onemogočena tudi uporaba heliporta. Ker bodo ob bolnišnici postavljeni gradbeni odri, bodo okenska stekla prelepili s folijami, da bodo na ta način zagotovili zasebnost bolnikov, to pa hkrati pomeni tudi manj svetlobe v bolniških sobah.

Najprej se bo začela energetska sanacija (trajala bo 15 mesecev), v sklopu katere bodo zamenjali okna, fasado, svetila, ogrevalna telesa in uredili klimo. Izvajalec bo Kolektor Koling. V sklopu požarne sanacije (razpis še poteka) bodo zgradili tri nova požarna stopnišča, uredili požarna dvigala, požarna vrata, vsaka soba bo dobila javljalnik požara. Sledila bo celovita prenova bolnišnične lekarne. Vsi trije projekti skupaj so vredni več kot deset milijonov evrov, večino bo financirala država, del sredstev so prejeli iz kohezijskega sklada, bolnišnica sama pa bo prispevala 1,3 milijona evrov.

Ob tem je Miran Rems poudaril, da je prostorska stiska, ki se bo zgodila v času obnovitvenih del, le še dodaten dokaz, da Gorenjska zares potrebuje novo regijsko bolnišnico. Jeseniška je namreč že zdavnaj premajhna, leta 1947, ko so jo odprli, je bila načrtovana za 120 pacientov, danes je pacientov dvakrat toliko. Po Remsovih besedah ni pomembno, ali bo bolnišnica v Radovljici, v Škofji Loki, na Jesenicah ali kje drugje, pomembno je, da regijska bolnišnica bo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

jasno
vlažnost: 86 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

8/20

ponedeljek

8/19

torek

7/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:39, 21. maj

Drugače takim ljudem ne boste prišli do živela.

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:37, 21. maj

A ste že gdaj slišal za Video nadzor,obstajajo Video kamere ki reagirali na premik in snemajo tudi v temi, mislim da bi se izplačalo że v einem tedna.

Bo zdaj spet vse po starem? / 13:36, 20. maj

Res, to da se otroci ne smejo igrati na igralih (tudi v vrtcih) je bedarija. Nekateri ukrepi NIJZ-ja so res birokratska neumnost, ki s strok...

Umrla je dr. Aleksandra Kornhauser Frazer / 11:51, 20. maj

To so Slovenci(ke), na katere smo lahko iskreno ponosni! Počivajte v miru, cenjena Gospa!

Bo zdaj spet vse po starem? / 11:46, 20. maj

Septembra prihaja nova verzija Covid-20 in Covid-20 Pro!

Ena oseba pozitivna, znova brez umrlih / 08:15, 20. maj

Hmm, poročilo NIJZ -ja pravi, da je bilo stanje včeraj : 21 aktivno okuženih od tega 24 v bolnišnici !??
Torej so 3 je preveč al kako?